Ferbik, sam to sobie wytłumaczyłeś. Z mojej strony nie padły nawet sugestie co do jakości Twego wykształcenia. A propos, dyskusji się nie zakańcza, ją się kończy. Mam naprawdę wiele sympatii dla Ciebie i forum. Piątka, żółwik?
To, że ktoś studiuje zaocznie, nijak ma się do tego, że nie mógł imprezować w akademikach. Tak poza tym, każde studia są wartościowe na tyle, na ile wartościowi są ich nauczyciele oraz renoma szkoły.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 402 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: WIELUŃ
Wysłany: 2011-01-14, 23:10
Ferbik napisał/a:
każde studia są wartościowe na tyle, na ile wartościowi są ich nauczyciele oraz renoma szkoły.
Nic dodać, nic ująć. I tylko jeden drobiazg, "student". A właściwie jego mózg, bo na nic nauczyciele i renoma uczelni jeśli mózg nie przyswaja wiedzy przez nich przekazywanej.
Temat rzeka nad wyższością trybu stacjonarnego od niestacjonarnego, w uczelni państwowej nad prywatną. U nas na forum pojawił się już kilka razy. Niech się znajdzie jeden, kto powie, że jego studia były do "d u p y".
Moje studia były do du.py. Moje pierwsze. na UŁ. Budownictwo. XXI wiek i kazano kreślić ołówkiem! Archicad, Autocad, tablety i inne duperele w zasięgu ręki, a Ty się męcz z ołówkiem, cyrklem, ekierkami, krzywikami i szablonami. Przeniosłem się na informatykę. Nie żałuję.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 402 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: WIELUŃ
Wysłany: 2011-01-14, 23:42
Ferbik napisał/a:
Moje studia były do du.py. Moje pierwsze. na UŁ. Budownictwo. XXI wiek i kazano kreślić ołówkiem! Archicad, Autocad, tablety i inne duperele w zasięgu ręki, a Ty się męcz z ołówkiem, cyrklem, ekierkami, krzywikami i szablonami. Przeniosłem się na informatykę. Nie żałuję.
I Ty będziesz komuś wciskał kit że masz normalną ENCYKLOPEDIĘ w domu, jak ołówka i cyrkla nie masz.
P.S. O ekierce już nie wspomnę.
Przecież na studia idzie się po to, żeby mieszkać w akademiku.
Ja poszedłem na swoje dla kasy i kontaktów i po części dlatego że rodzice namawiali. Jestem na zaocznych, więc akademiki odpadają. Ale imprezy można nadrobić w weekend we Wrocławiu
Wysłany: 2011-01-18, 10:41
Imprezy studenckie to element studiowania, którego brak mi teraz najmniej. Za dużo nasłuchałem się opowieści o morzu wypitego alkoholu i naoglądałem idiotycznych zabaw studentów. Źle mi się robi, gdy widzę teraz te jakże śmieszne zdjęcia ze "studenckim" jedzeniem , choinką ( z puszek po piwie oczywiście), wynalazkami itp. Naprawdę, boki zrywać.
Niektórzy na studiach zachowują się jak psy zerwane z łańcucha.
Albo przechwałki, że nic się nie umie, bo wczoraj taka była biba, opowieści jak to ktoś wypadł z IV piętra i wrócił, choć rano okazało się, że jest połamany. Bez komentarza.
A co do studiów dziennych/zaocznych. Też mam na ten temat swoje zdanie. Otóż twierdzę, że na tych drugich można również bardzo wiele się nauczyć. Zależy od podejścia człowieka. Znam osoby, które przez całe pięć lat prawie nic nie robiły i studia dzienne jakimś cudem skończyły. Z poprawkami co roku, ale jednak. No bo czasu nie miały, wiadomo. Studia są od czegoś innego...
A znam też takie, które przygotowywały się na każdy zjazd i na pewno umiały o wiele więcej niż te z dziennych. Oczywiście studiując stacjonarnie można wykorzystać czas na czytanie, pobyt w bibliotece, wyjazdy do innego miasta, ale można go też całkowicie zmarnować.
Myślę, że jeśli chodzi o pewne dziedziny, to również wieluńskie biblioteki są dobrze zaopatrzone w literaturę do ich studiowania. Studia w Wieluniu, np. w Kolegium Nauczycielskim, wcale nie muszą być gorsze od tych w dużych ośrodkach akademickich.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-04-07, 07:21
Jest szansa na to, że już wkrótce uczniowie szkół ponadgimnazjalnych będą mogli kształcić się na miejscu. Politechnika Częstochowska planuje bowiem uruchomienie zamiejscowego oddziału w Zespole Szkół nr 3 przy ul. Sieradzkiej.
Czy od września będzie, więc można studiować w Wieluniu? Teraz w Wieluniu można studiować tylko w Kolegium Nauczycielskim i filii łódzkiej Wyższej Szkoły Humanistyczno-Ekonomicznej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum