Wszystkie znaki wskazują na to, że nie ma już odwrotu. Wyczekiwana przez wszystkich wiosna przyszła do naszego regionu. Dowodem na to są zdjęcia Andrzeja Świniarskiego, który wypatrzył bociana w Małkowie koło Warty. Wg relacji Pana Andrzeja, ptak przyleciał w środę około 6 nad ranem.
http://www.nasze.fm/index.php?a=news&b=5313
Pomógł: 5 razy Wiek: 25 Dołączył: 04 Lut 2011 Posty: 173 Skąd: Łubnice woj. łódzkie
Wysłany: 2011-03-28, 19:18
W piątek 25 marca w Chotowie [koło Wielunia ] widziałem bociana w gnieździe, ale niestety tylko jednego. W poniedziałek (czyli dziś) nadal tam był - znów tylko jeden, ale nie wiem czy ten sam, bo się nie przyjrzałem dokładnie
a propo bocianow... czy ktos wie cos na temat gniazd?? np. w patnowie mozna zadzwonic do gminy i powiedziec zeby gniazdo zamontowali gdzies bo w poblizu bocian jest... a w innych gminach tez tak jest??
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2011-04-07, 12:31
Bocian Hura jesteśmy uratowani, bocian
No może nie aż z takim wielkim okrzykiem, ale z dużym uśmiechem na twarzy skwitowałem dzisiejsze moje spotkanie z parą bocianów, która robiła majestatyczne koła nad osiedlem Wyszyńskiego, gdzieś około godziny 12.00
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomogła: 12 razy Wiek: 44 Dołączyła: 18 Maj 2010 Posty: 699 Piwa: 16/34 Skąd: Osjaków/Wydrzyn
Wysłany: 2011-04-07, 14:47
Miko przygotuj balkon...
_________________ "Kobiety rodzą się aniołami, ale kiedy życie połamie im skrzydła - pozostaje już tylko latanie na miotle"
Maciej W trakcie przeprowadzki do Wielunia EWI w Sercu
Pomógł: 13 razy Wiek: 48 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1155 Piwa: 5/6 Skąd: EWI-OOL
Wysłany: 2011-04-07, 18:19
U teścia też już się para zameldowała
_________________ Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać.
Antoine de Saint-Exupery
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum