Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2011-04-18, 09:43
Rybak napisał/a:
Ale ktoś kto nie stal w tych korkach i tego nie widział zawsze wie najlepiej
miko 005 napisał/a:
Też miałem kłopoty z poruszaniem się samochodem przez miasto, a musiałem w piątek załatwić pewną pilną sprawę. (...) Zaparkowałem na rogatkach miasta i ... udałem się pieszo, przeżyłem
I na tym EOT
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Tak narzekacie na te korki, nic się chyba nikomu nie stanie jak raz na jakiś czas miasto bedzie zakorkowane, przez to, ze jest organizowana impreza w centrum. Przecież zawsze można wsiąść na rower.
Chudyy ty nie wiesz co piszesz. Korki są w Wieluniu coraz większe. A wczoraj, kiedy ciężarówka miała kolizję na ul. Częstochowskiej to naprawdę było ciężko przejechać. Ludzie na CB klęli jak diabli. Ale ja się nie dziwię, skoro przez Wieluń 40 minut jechał.
Pomógł: 18 razy Wiek: 33 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 1578 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-04-30, 21:45
Coraz więcej ludzi ma samochody, coraz częściej używają ich nawet jeśli trzeba przejechać krótki odcinek. Zatem to co zrobić żeby nie było korków? Przecież dróg w mieście się nie poszerzy, bo nie ma jak. Chyba jedynie zrobić wzorem Londynu płatny wjazd do centrum i promować komunikację miejską. Bo na obwodnicę to w najbliższym czasie bym nie liczył.
_________________ I'd agree with you, but then we'd both be wrong
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2011-04-30, 22:37
Proponuję, żeby zastanowić się czasami czy na pewno jest nam potrzebny samochód jadąc do centrum albo w inne niedalekie miejsce. Wczoraj potrzebowałem dostać się ze Starych Sadów w okolice Stadionu około godziny 12.30 wyjechałem. Na rowerze zajęło mi to prawie 12 minut (wg licznika), normalnie udaje mi się w ok. 9-10. Gdybym wybrał opcję samochodową z pewnością wysłuchałbym w radiu wszystkich najnowszych hitów muzycznych jakie są ;D Samochody ciągnęły się już od gimnazjum jedynki do statoila z małą przerwą na Kopernika.
Osobiście nie odczułem negatywnych skutków imprezy. Pewnie dlatego, że poruszałem się po Wieluniu (jak zazwyczaj) na rowerze. Ciekawy jestem jaki procent jest samochodów z rejestracją EWI w czasie korków, które są w naszym mieście. Jaką część stanowiliśmy w czasie korków które były w trakcie trwania tej imprezy?
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Chudyy ty nie wiesz co piszesz. Korki są w Wieluniu coraz większe. A wczoraj, kiedy ciężarówka miała kolizję na ul. Częstochowskiej to naprawdę było ciężko przejechać. Ludzie na CB klęli jak diabli. Ale ja się nie dziwię, skoro przez Wieluń 40 minut jechał.
Może faktycznie korki są większe, coraz rzadziej bywam w Wieluniu i tego tak nie zauważam, ale od dawna poruszam się w mieście rowerem i nie narzekam. Rozumiem osoby, które muszą jeździć samochodem ale kurczę jak nie ma konieczności to dlaczego tego samochodu nie można zastąpić rowerem. Tak jak piszę Mrówek z jednego końca miasta na drugi jest się w stanie przejechać w 15 min, nawet samochodem trudno jest osiągnąć taki czas.
Mrówek, jeżeli chodzi o ten procent samochodów wieluńskich w korkach to jest on bardzo duży, często zwaram uwagę na rejestracje, i z tego co zauważyłem, samochody spoza nadzego miasta jeżdżą głownie "Ósemką" i przy wlotach do miasta, ale nie jest ich tak dużo jak samochodow wieluńskich. Jednak w ścisłym centrum, rzadko zauważam samochody na obcych "blachach".
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum