Czyli krótko mówiąc: na Traugutta jest lepsze wyposażenie niż na Sieradzkiej, ale z wykształceniem jest na odwrót. Raczej pójdę na Sieradzką, ale muszę się jeszcze porządnie zastanowić.
Poprawiono 1 błąd ort.
Ostatnio zmieniony przez Archdevil 2011-06-21, 13:29, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 4 razy Wiek: 87 Dołączył: 30 Wrz 2008 Posty: 292 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-06-21, 13:27
Dawos123 napisał/a:
Czyli krótko mówiąc: na Traugutta jest lepsze wyposażenie niż na Sieradzkiej, ale z wykształceniem jest na odwrót. Raczej pójdę na Sieradzką, ale muszę się jeszcze pożądnie zastanowić.
Nie tak wyposażenie jak same warunki, na sieradzką jak na przerwie wyjdą wszyscy to jest spory scisk, sala gimnastyczna niezachwyca, brak silowni, szatnie od wfu 2 na 3 metry...Pracownie uważam, że są dobrze wyposażone
Pomógł: 1 raz Wiek: 31 Dołączył: 29 Mar 2010 Posty: 20 Skąd: tu was tyle?
Wysłany: 2011-06-21, 13:35
ale po co Ci lepsze wyposazenie? do Pascala czy C++?
a co do nauczanie to lepiej jak masz z Panem W. wiecej nauczy, jest bardziej wymagajacy, podobnie jak Pan O. Natomiast Pan R. jest tak mega lajtowy. wiec jak juz zdecudujesz isc na sieradzka to poprosc o konktretnego nauczyciela.
a ja Ci polecam sieradzka bo jest tam mega atmosfera i mega ludzie ;d
a co do nauczanie to lepiej jak masz z Panem W. wiecej nauczy, jest bardziej wymagajacy, podobnie jak Pan O. Natomiast Pan R. jest tak mega lajtowy.
A co to, program ochrony świadków? Ja tam na programowanie z Panią Kaczmarek nie narzekam... w sumie chyba tylko ja... ale to ze względu na wysoki poziom właśnie. Ostatni w tym roku program (przelicznik bin-oct-hex-dec) pisałem z 3 dni po kilka godzin. Z początku wydaje się proste a wyszło z 600 linii w trzech modułach i całkiem fajny algorytm
Wysłany: 2011-06-27, 09:32
Chodzę na Sieradzką , lekcje z programowania z panem O. i panem W. o wiele się róznią , dla mnie jednak lepszy wydaję się pan O. Ale nie zaprzecze ,że pan W jest też dobry , jedyną jego wadą jest to ,że zajmuję się już trochę przestarzałym programem . Co do technikum na ul.Traugutta , mam tam trochę kolegów i koleżanek, to akurat prawda ,że zaczynają od 3 klasy programować ... Jednak wielu z nich z tego co mi opowiedziało to najczęściej uczyło się na lekcjach informatyki gry w CS'a . Myślę,że pewnie nie na każdej lekcji tak jest ,ale chciałeś opinii więc piszę .Wybór już musisz podjąć sam . Jeśli będziesz chciał coś na serio osiągnąć to obojętnie do której szkoły pójdziesz ,ważne będzie tylko to na ile się zaangażujesz . Powodzenia
Wysłany: 2011-06-27, 23:23 Re: Technikum informatyczne - które wybrać?
Dawos123 napisał/a:
Które jest lepsze? Na ile uczniowie tych szkół piszą maturę? Jak z dostaniem się na studia?
Proszę o pomoc.
Z góry dzięki
Myślę że skoro od razu myślisz o studiach na kierunku informatyka lub podobnym to nie ma sensu marnować rok czasu w technikum.
Chyba lepsze rozwiązanie to liceum z jakąś rozszerzoną matematyka lub jakieś zarządzanie informacją (popularne za moich czasów )
Osobiście polecam Traugutta, spędziłem tam 3 lata i nie żałuje.
Tych nade mną którzy kłócą która uczelnia lepsza to zapraszam na informatykę do Warszawy
A dla tych z Traugutta mam prezent
Opis sytuacji:
Rok chyba 2005, pierwszy rok pracy Pani K.
Moja pierwsza lekcja z Panią K. dotycząca animacji, klasa robi przykłady motion shape we flashu.
Ja kończę rundkę CS-a i odpalam flasha.
Patrze na monitor kolegi z lewej, koło już zamienia się w kwadrat
Po następnych dwóch minutach mam już dzieło na zaliczenie ćwiczenia.
Link poniżej
Pomógł: 15 razy Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 659 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-06-28, 00:46 Re: Technikum informatyczne - które wybrać?
netbus napisał/a:
Dawos123 napisał/a:
Które jest lepsze? Na ile uczniowie tych szkół piszą maturę? Jak z dostaniem się na studia?
Proszę o pomoc.
Z góry dzięki
Myślę że skoro od razu myślisz o studiach na kierunku informatyka lub podobnym to nie ma sensu marnować rok czasu w technikum.
Chyba lepsze rozwiązanie to liceum z jakąś rozszerzoną matematyka lub jakieś zarządzanie informacją (popularne za moich czasów )
Osobiście polecam Traugutta, spędziłem tam 3 lata i nie żałuje.
Tych nade mną którzy kłócą która uczelnia lepsza to zapraszam na informatykę do Warszawy
A dla tych z Traugutta mam prezent
Opis sytuacji:
Rok chyba 2005, pierwszy rok pracy Pani K.
Moja pierwsza lekcja z Panią K. dotycząca animacji, klasa robi przykłady motion shape we flashu.
Patrze na monitor kolegi z lewej, koło już zamienia się w kwadrat
Po następnych dwóch minutach mam już dzieło na zaliczenie ćwiczenia.
Link poniżej
Czy Ty zdajesz sobie sprawę co Ci grozi za umieszczenie publicznie takiej animacji?
Tyle co nauczyła Pani Kaczmarek to żaden nauczyciel w tej szkole. To co miałeś w pierwszym roku jej pracy o niczym nie świadczy i przestań człowieku przedstawiać akurat nauczyciela wzorowo wykonującą swoją pracę w czymś takim. Każdemu można tylko życzyć samych takich nauczycieli właśnie jakim jest Pani Kaczmarek.
Wysłany: 2011-06-28, 08:31 Re: Technikum informatyczne - które wybrać?
d@vid napisał/a:
Czy Ty zdajesz sobie sprawę co Ci grozi za umieszczenie publicznie takiej animacji?
Tyle co nauczyła Pani Kaczmarek to żaden nauczyciel w tej szkole. To co miałeś w pierwszym roku jej pracy o niczym nie świadczy i przestań człowieku przedstawiać akurat nauczyciela wzorowo wykonującą swoją pracę w czymś takim. Każdemu można tylko życzyć samych takich nauczycieli właśnie jakim jest Pani Kaczmarek.
Nikt tu przecież nie podważa kompetencji nauczyciela a jedynie (jak w temacie) stawiamy się po stronie któregoś technikum.
Aby nie wzbudzać niepotrzebnych emocji oraz aby ktoś nie znając ustawy o ochronie wizerunku oskarżał mnie o jej naruszenie:
- animacja została usunięta.
Ostatnio zmieniony przez netbus 2011-06-28, 09:05, w całości zmieniany 1 raz
Bądź co bądź, nie zawsze się z nią dogada tak jak by się chciało, ale d@vid ma rację.
Cytat:
Albo aż tak się zmieniła, albo coś kręcisz. Na samą nazwę CSa jest wściekła, a współczuję tym co zainstalowali, jak nie włączyli. U innych nauczycieli się zdarzało, ale też bez przesady.
I dalej nie rozumiem po co to cenzurowanie nazwisk? Czy tak, czy pełnym, uczniowie jak i nauczyciele dobrze wiedzą o kogo chodzi...
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Cze 2011 Posty: 168 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Druga strona kabla
Wysłany: 2011-07-19, 15:29
twojakokaina napisał/a:
Chodzę na Sieradzką , lekcje z programowania z panem O. i panem W. o wiele się róznią , dla mnie jednak lepszy wydaję się pan O. Ale nie zaprzecze ,że pan W jest też dobry , jedyną jego wadą jest to ,że zajmuję się już trochę przestarzałym programem
Jeśli mam być szczery Pan W. jest troszkę wolny momentami i zrozumienie cudzego toku myślenia nieraz mu trochę zajmuje. Jeśli o programach mowa. Jeśli się szybko napisze jakiś kod prowadzący do tego samego zadanego celu w inny sposób ma czasem problem z ogarnięciem tego przez dłuższą chwilę. Swego czasu pracował tam genialny nauczyciel, nie dość że szło się z nim dogadać to jeszcze potrafił nauczyć ciekawych rzeczy. Pan R... cóż to był tak totalny lajt że jedna osoba pisała programy a cała klasa oddawała na zaliczenie... generalnie ja jakoś nie mam solidnej opinii o poziomie w wieluniu... ale jak to mówią nie można wymagać nie wiadomo czego od klasy w której są ludzie którzy z trudem robią program sumujący jakieś wartości...
_________________ Będę wyjątkowy! wykonam skrypty js i php! Za rozsądną opłata ;p
Dzięki za wszystkie info. Zdecydowałem się że pójdę na sieradzką
Mam jeszcze jedno pytanie... W której księgarni jest taniej w Globusie czy Neptunie? A może jeszcze gdzieś indziej?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum