Wysłany: 2011-06-24, 13:59 zlecę wykonanie strony WWW
Zlecę wykonanie strony www. Strona prosta, 5 zakładek: "o nas", "kariera", "aktualności","galeria"itp. wraz z hostingiem? Nie wiem czy tak to się profesjonalnie nazywa?
mniej więcej coś w tym stylu
http://www.appcogroupnederland.nl/
Zainteresowanych zleceniem proszę o kontakt w tym temacie lub przez PW.
Pomógł: 4 razy Wiek: 86 Dołączył: 30 Wrz 2008 Posty: 292 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-06-24, 18:38
MAR-COM napisał/a:
www.gruart.pl
Patrząc na portfolio nie ma zachwytu na gruart.pl. Zdecydowanie taniej i lepiej wyjdzie Ci dać ogłoszenie na jakimś portalu freenlancerskim - jest tego sporo...
Zdecydowanie taniej i lepiej wyjdzie Ci dać ogłoszenie na jakimś portalu freenlancerskim - jest tego sporo...
Tą taniością to już mi się czasami chce...
Taniej, taniej, taniej!!! strona www 50pln brutto w tym domena, hosting na 20 lat i c.... wie co jeszcze za przeproszeniem.
Oczywiście mamy kapitalizm i wolny rynek, każdy ma prawo decydować , u kogo i za ile.
Normalne firmy muszą płacić ZUS VAT i 5000 innych opłat, także na starcie cenowo przegrywają z "gimbusami" i innymi "łebmajsterami"
Chociaż ostatnio odnoszę wrażenie, że mentalność ludzka zaczyna się zmieniać. Od "Gimbusa" ludzie zaczynają woleć kogoś kto podpisze normalną umowę, wystawi rachunek czy fakturę co daje pewność, że w razie problemów będzie można w jakiś sposób dojść swoich racji.
palyga007, niestety ale trzeba przyznać Ci rację w 100%. To samo jest z rynkiem reklamowym. Są hieny sprzedające usługi po takich cenach, że czasem zastanawiam się, czy ktoś taki prowadzi działalność legalnie.
Pomógł: 4 razy Wiek: 86 Dołączył: 30 Wrz 2008 Posty: 292 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-07-04, 17:09
Nie oszukujmy się, że prędzej ktoś wybierze osobę która wykona mu stronę lepiej i taniej niż ma zapłacić firmie, która nie dość, że zgarnie za to 2x więcej, to zrobi to tak ch..., że nie idzie na to patrzeć - przykładów nie trzeba szukać daleko
No i właśnie w tym momencie dyskusja zatoczyła kółeczko.
Czyli lepiej jest wspierać "gimbusy" robiące coś w szarej strefie niż normalną firmę, która musi męczyć się w naszym "cudownym" systemie płacąc podatki etc.
W sumie to szkoda ciągnąć tą dyskusję bo do niczego nie prowadzi tak naprawdę.
No i właśnie w tym momencie dyskusja zatoczyła kółeczko.
Czyli lepiej jest wspierać "gimbusy" robiące coś w szarej strefie niż normalną firmę, która musi męczyć się w naszym "cudownym" systemie płacąc podatki etc.
W sumie to szkoda ciągnąć tą dyskusję bo do niczego nie prowadzi tak naprawdę.
Od kiedy środowisko freelance można nazwać gimbusami? Wiesz w ogóle o czym piszesz?
Czyli freelancer który nie odprowadza podatku to gimbus tak?
Hmm ... to ja mam pytanie
Czy gimbusem nazwiecie również studenta ASP, który po znajomości zrobił komuś stronę internetową (jakiej żadna firma w naszym województwie wykonać nie potrafi) za skrzynkę piwa?
Myślę że nie liczy się tylko podejście do sprawy ze względów finansowych i prawnych ale przede wszystkim estetycznych i twórczych.
Wolałbym lepszą stronę wykonaną przez przedszkola niż chłam od agencji reklamowej.
Btw. kiedyś od Leonarda da Vinci nikt nie wymagał faktury i nikt nie pytał czy zapłacił podatek a jego dziełami zachwycamy się do dziś
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum