Wysłany: 2011-07-11, 19:58 Dotacje z Unii Europejskiej, Fundusze Unijne
Przedsiębiorco!
Planujesz rozbudowę zakładu, zakup nowych maszyn lub urządzeń? To ostatnia szansa na skorzystanie z dotacji Unii Europejskiej. Nawet do 300 tys. zł bezzwrotnej refundacji kosztów!
Warunki:
- działalność prowadzona na terenie woj. łódzkiego,
- firma działająca dłużej niż 12 miesięcy,
- zatrudnienie nie więcej niż 25 pracowników.
Konkurs trwa tylko do końca sierpnia. Pomogę w opracowaniu niezbędnej dokumentacji.
Odpowiadam na wszystkie pytania!
Kontakt:
- dotacjeue@yahoo.pl
- tel. 694-471-460 (preferuję kontakt po 16.00)
RPO Województwa Łódzkiego na lata 2007-2013, Działanie III.6
Co do opłaty - do ustalenia raczej indywidualnie - zależy to od kilku czynników - proszę o kontakt mailowy (dotacjeue@yahoo.pl) i kilka słów na temat planowanej inwestycji, np. rodzaj zakupów + szacunkowe koszty.
Składałaby się z 2 części - pierwsza za przygotowanie dokumentacji (50% zaliczki, 50% po przekazaniu gotowej dokumentacji) + w przypadku powodzenia i wyboru projektu do dofinansowania tzw. opłata od sukcesu - % od pozyskanej dotacji.
Co wchodzi w skład pomocy? Przygotowanie wniosku aplikacyjnego i wszystkich załączników, czyli w zasadzie wszystkiego, co będzie konieczne.
Doświadczenie - m.in. projekt, który został wyłoniony do dofinansowania w poprzedniej edycji tego konkursu w naszym województwie + szereg projektów z innych województw, m.in. śląskie, wielkopolskie, małopolskie, dolnośląskie, programy wiejskie.
MAR-KOM, dobre projekty dobrze napisane przechodzą. Napisałem o ostatnim projekcie w ramach tego konkursu, bo świadczy to o tym, że znam temat bardzo dobrze. Dotychczas była tylko jedna jego edycja, więc siłą rzeczy trudno było napisać tam dziesiątki projektów.
W tamtym konkursie sytuacja wyglądała tak, że większość kasy zgarnęli przedsiębiorcy z Łodzi. Nie wiem czy świadczy to o tym, że są lepiej poinformowani o możliwościach, czy może korzystali z firm doradczych. Wiem, że przedsiębiorca który po realizacji projektu zobaczy na swoim koncie kilkaset tysięcy/ kilka milionów złotych może przeznaczyć je na nowe inwestycje, albo na swoje wczasy
Ja ze swojej strony zagwarantować mogę przejście oceny formalnej - czyli de facto zależnej od piszącego wniosku. Druga cześć - ocena merytoryczna, jest w zasadzie oceną inwestycji i potencjału przedsiębiorstwa. Także jeżeli ktoś chciałby się zdecydować to ze swojej strony gwarantuję, że jego wniosek zostanie przez instytucję oceniony merytorycznie. Tak więc dobra inwestycja warta jest pewnego ryzyka, ale jak wiemy czasem trzeba pójść krok do przodu. Tym bardziej, że to prawdopodobnie ostatnia taka okazja.
Wysłany: 2011-08-11, 11:48
Dotacje UE napisał/a:
Konkurs trwa tylko do końca sierpnia.
- za mało czasu. Twój post jest z 11 lipca, więc zastanawiam się kto w tak krótkim czasie potrafi zaplanować inwestycję na kilkaset tys. / kilka mln złotych, opracować dobrze wniosek i złożyć go do oceny merytorycznej ??? Moim zdaniem lekko naciągane bo nawet gdyby znalazł się taki straceniec to szanse powodzenia takiego projektu są bardzo nikłe, żeby nie napisać wręcz zerowe. Oczywiście zakładam, że zamierzeniem priorytetowym i finalnym tego ogłoszenia jest faktycznie nacisk na WYNIK a nie tylko ZŁOŻENIE jakiegokolwiek wniosku
- za mało czasu. Twój post jest z 11 lipca, więc zastanawiam się kto w tak krótkim czasie potrafi zaplanować inwestycję na kilkaset tys. / kilka mln złotych
planowanie inwestycji to chyba się wczęsniej robi a nie w czasie składania wniosków
_________________ "Miałem zamiar zmienić koszulkę, ale zamiast tego zmieniłem zamiar" (Kubuś Puchatek)
Wysłany: 2011-08-11, 14:08
MAR-COM napisał/a:
planowanie inwestycji to chyba się wczęsniej robi a nie w czasie składania wniosków
właśnie o tym mówię, a skoro inwestycję planuje się dużo dużo wcześniej to chyba nie po to by czekać i w ostatniej chwili szukać firmy, która skleci nasze wypociny i przełoży je na tzw. część merytoryczną wniosku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum