R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Zatrudnianie pracowników a prawo
Autor Wiadomość
nullOne 
Dojeżdża PKSem

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2011-07-26, 19:51   

no miałem w domyśle okres próbny, tzn na przykład 1 miesiąc, 20 minut to była inna myśl... wiec nie bardzo ogarniam jak się mylę, wdzięczny będę za napisanie mi tego po polsku.

ASUS freak!
Postaw piwo autorowi tego posta

Gregg Sparrow
[Usunięty]

Wysłany: 2011-07-26, 20:07   

A ja miałem na mysli okres próbny. Może to być okres nie przekraczający trzech miesięcy czyli może to być i jeden dzień ale musi być umowa i musi byc płatny. Więc nawet takie sprawdzenie jak napisałes 20to minutowe musi być poprzedzone umową. Bez podpisywania umowy to możesz co najwyżej sprawdzić referencje przyszłego pracownika oraz świadectwa pracy czy szkoły.

W poprzednim poście popełniłem mały błąd cytując i zacytowałem tylko jedno zdanie a chodziło mi równiez o to zdanie z tymi 20toma minutami.

nullOne 
Dojeżdża PKSem

Otrzymał 1 piw(a)
Wysłany: 2011-07-26, 20:22   

No generalnie chodzi nam o to samo, tzn umowa na okres próbny, 3 dni w tym przypadku istnieje. Ale jeśli rozważamy na przykład skanowanie da się to w 20 minut sprawdzić.... powiedzmy sobie szczerze, 20 minut jestem gotów poświecić swojego czasu żeby udowodnić że coś potrafię, ale 3 dni to jest lekka przesada.

ASUS freak!

kaowiec 
Dojeżdża PKSem

Wysłany: 2011-08-11, 14:30   

I jak tutaj następnym razem dać ogłoszenie o pracy ... brrrr....

Gregg Sparrow
[Usunięty]

Wysłany: 2011-08-11, 14:33   

kaowiec napisał/a:
I jak tutaj następnym razem dać ogłoszenie o pracy ... brrrr....

JAK??? Już ci mówię!!! Ogłoszenie zgodne z prawem, w którym warunki są zgodne z kodeksem pracy a przede wszystkim UCZCIWE!!!

kaowiec 
Dojeżdża PKSem

Wysłany: 2011-08-11, 15:15   

Gregg Sparrow napisał/a:
JAK??? Już ci mówię!!! Ogłoszenie zgodne z prawem, w którym warunki są zgodne z kodeksem pracy a przede wszystkim UCZCIWE!!!

- przepraszam ale czytałem dokładnie ogłoszenia i nie spotkałem się w nich z łamaniem prawa. Nie powinieneś więc mówić, że stoją w sprzeczności z obowiązującymi przepisami - gdyż może być to potraktowane jako zwykłe pomówienie :) Takie są fakty ... :) "Praesumptio boni viri" :)

Gregg Sparrow
[Usunięty]

Wysłany: 2011-08-11, 16:13   

kaowiec napisał/a:
- przepraszam ale czytałem dokładnie ogłoszenia i nie spotkałem się w nich z łamaniem prawa.

To przeczytaj dokładnie cały wątek ale tak ze zrozumieniem.
Cytat:
Nie powinieneś więc mówić, że stoją w sprzeczności z obowiązującymi przepisami - gdyż może być to potraktowane jako zwykłe pomówienie Takie są fakty ... "Praesumptio boni viri"

Jak już chcesz się czepiać słówek to pokaż proszę gdzie napisałem że TO KONKRETNE ogłoszenie jest niezgodne z prawem. Odpowiedziałem tylko na twoje pytanie cytuję: "I jak tutaj następnym razem dać ogłoszenie o pracę ... brrr..."

Odpowiedz do tematu