Tak jak w temacie do sprzedania mam kompletna instalacje gazowa wyciagnieta z WLASNEGO rozbitego samochodu ( VW Golf 1.4 8V ). Instalacja szczelna po zakreceniu butli gaz zszedl z przewodow gazowych. Instalacja jest wazna do 2015 roku. cena jaka mnie interesuje to 160 pln. (do niewielkiej negocjacji)
w butli jest jeszcze ponad 20 L gazu butla wchodzi w miejsce na kolo zapasowe = 43 L.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-08-19, 21:55
Nie da rady tego zalegalizować. W urzędzie potrzebny jest:
1. atest na butlę
2. faktura na instalację z nr rejestracyjnym pojazdu
3. "wyciąg świadectwa homologacji sposobu montażu instalacji przystosowującej dany typ pojazdu do zasilania gazem" także wystawiony na konkretny model samochodu i konkretne tablice.
Na 2 ostatnich dokumentach dodatkowo urząd stawia swoją pieczątkę podczas wpisywania instalacji do dowodu.
a czy to 100%owe informacje ?? Bo u gazownika sie dowiadywalem to powiedzial ze mozna zalozyc takowa instalacje LEGALNIE jezeli sa wszystkie papiery..a one są .
Pomogła: 9 razy Wiek: 33 Dołączyła: 23 Cze 2007 Posty: 846 Skąd: z gabinetu Gendo
Wysłany: 2011-08-20, 20:44
Mysle, ze najlepiej abys podbil do urzędu i się zapytal.
Moj znajomy mial sytuację, że kupil auto, mialo gaz, ale nie mial tego w dowodzie.
Głupek jeden nawet nie wiedzial za bardzo o co chodzi więc gdy byl odbierac dowod na niego poszedl sie zapytac z wyrzutem czemu nie ma wbitego LPG skoro w aucie jest.
Na szczescie nikt się tym doglebnie nie zainteresowal, a glupote mu mily pan urzednik wytlumaczyl.
Niestety w trakcie zalatwiania kopii papierow legalizacyjnych butli auto dostało strzała więc nie udało mu się już wbic butli w dowod, ale papiery wszelkie od niej dostał nowy wlasciciel przy sprzedazy auta.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-08-20, 21:51
Ale te dokumenty są na konkretny samochód - Marka/Model/Silnik/Nr rejestracyjny...
Jedyna opcja jest taka, że załatwisz w firmie od LPG instalującej gaz lewe papiery z montażu pod konkretny samochód, lub po prostu zlecisz montaż tej używanej instalacji firmie LPG a ona wystawi papiery na nowy samochód. W tym drugim przypadku też będzie kombinowanie, bo nie wiem w jaki sposób załatwiliby świadectwo homologacji na tą instalacje (wystawia producent pod konkretny samochód).
Admin, w sumie jak masz raz wbitą instalacje w dowód i jeździsz na jedną stację robić przegląd to drugi raz papierów od instalacji nie będą chcieli od Ciebie , więc podmiane instalacji możesz zrobić , w innych przypadkach będzie ciężko ,należało by w urzędzie zapytać
_________________ "Miałem zamiar zmienić koszulkę, ale zamiast tego zmieniłem zamiar" (Kubuś Puchatek)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum