witam, mam do oddania cegłę do ponownego użytku oraz gruz, w zamian za rozbiórkę budynku mieszkalnego. Budynek zlokalizowany jest w Wierzbiu koło Praszki. Tel kontaktowy 695402933 lub 785526941
Jakbym ja pisał ogłoszenie to napisałbym ile jest tych cegieł (choćby szacunkowo). Niestety w naszym kraju coraz częściej sprzedając artykuły budowlane sprzedawcy używają liczby pojedynczej, co bardzo dziwnie brzmi, a mnie osobiście bardzo irytuje. Sama powiedz jak to brzmi: kostka brukowa tysiąc sztuk albo tysiąc sztuk kostki brukowej. Czy nie lepiej byłoby: tysiąc kostek brukowych?
ludzie o co wam chodzi przecież jak ktoś pisze cegłę z budynku to każdy ma na tyle rozwinięte szare komórki że się chyba domyśli.
Jaka ta cegła jaki gatunek i z którego roku budynek, jaki duży ile mniej więcej m2 i jakie wysokie mury czym pokryty, budynek mieszkalny czy przeznaczony na gospodarstwo (stodoła, obora, garaże, chlew?)
Proszę dać mi znać w temacie lub na GG 18024474
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2011-08-13, 06:58
piotrek7725 napisał/a:
ludzie o co wam chodzi
Chodzi mi o poprawne pisanie.
piotrek7725 napisał/a:
Jaka ta cegła jaki gatunek i z którego roku budynek, jaki duży ile mniej więcej m2 i jakie wysokie mury czym pokryty, budynek mieszkalny czy przeznaczony na gospodarstwo (stodoła, obora, garaże, chlew?)
Jakby ogłoszenie było napisane poprawnie nie musiałbyś pytać bo jak sam napisałeś " każdy ma na tyle rozwinięte szare komórki że się chyba domyśli"... a jednak się nie domyśliłeś
Jakby ogłoszenie było napisane poprawnie nie musiałbyś pytać bo jak sam napisałeś " każdy ma na tyle rozwinięte szare komórki że się chyba domyśli"... a jednak się nie domyśliłeś
Koleś do ku*rwy nędzy jesteś tutaj moderatorem a piszesz takie bezsensowne posty że mi się rzygać chce. Jak ktoś piszę że z rozbioru budynku to chyba wiadomo że nie jedna cegła nie wiem jak by ktoś zrobił 4 ściany pytam się nie o ilość cegieł tylko o powierzchnię ścian a to jest różnica i mi wystarczy szarych komórek żeby się domyślić że nie chodzi o jedną cegłę tylko o ich większą ilość, skoro tobie brakuje komóreczek żeby to zaczaić to serdecznie ci współczuję! Jeśli ci się nie podoba ten post to możesz mnie zbanować mam to w (słowo wymoderowano). Ale nie wiem czy na tym forum są równi i równiejsi, chodzi mi o podział na moderację i na zwykłych userów.
Cóż, cytat jest odpowiedzią samą w sobie. I pytanie retoryczne - w ciągu ostatnich dwóch dni coś się wydarzyło na świecie że wszyscy na siebie jadą? Fora, gry, w ciągu 48 godzin nigdy tyle obelg między ludźmi nie usłyszałem co teraz.
Moim zdaniem Gregg przesadził wykorzystując twardy i mało elastyczny regulamin zamieszczania ogłoszeń.
Owszem nie ma ceny ani ilości ale jest informacja o tym że to stara cegła i gruz, nr kontaktowy.
To ogłoszenie na to forum nie powinno trafić wcale bo regulamin jest tak ułożony a nie inaczej.
Jeśli już jest to nie mam nic do tej formy.
Może specjalnie dla Gregga należało by podać metraż i wysokość rozbieranego budynku??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum