Oświadczenie Kazika w sprawie wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego
"Myślę, że to spora nadinterpretacja pana prezesa" - napisał Kazik Staszewski w oświadczeniu dotyczącym wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego na konwencji PiS w Krakowie.
Preses PiS pod Wawelem odniósł się do wypowiedzi, jakiej lider zespołu Kult udzielił "Nowej Trybunie Opolskiej". Kazik w tej rozmowie stwierdził m.in., że Lech Kaczyński "był najlepszym prezydentem Polski ostatniego 20-lecia". Kaczyński opowiadał, że czytając te słowa niemal myślał głośno: "Dziękuję za rzetelną ocenę mojego świętej pamięci brata i ocenę rządów PiS". "Dziękuję Kazimierzowi Staszewskiemu, słynnemu Kazikowi i wiem, że tak myślą miliony Polaków. Polacy zasługują na więcej" - podkreślał Kaczyński.
Oto oficjalne oświadczenie Kazika Staszewskiego dotyczące tej wypowiedzi Jarosława Kaczyńskiego:
"W wywiadzie, którego udzieliłem w maju tego roku powiedziałem, że moim zdaniem Lech Kaczyński był najlepszym prezydentem ostatniego dwudziestolecia. Kilka dni temu dowiedziałem się, że jego brat powołując się na ten wywiad mówi, iż popieram rządy PiS i za to poparcie mi dziękuje. Myślę, że to spora nadinterpretacja pana prezesa. Nie popieram rządu jakiegokolwiek. Na wybory się nie wybieram. Mój głos zmarnuję z pełną świadomością. I to jest z mojej strony ostatnie słowo wokół tej żenującej ru.chawki".
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Maj 2010 Posty: 806 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-09-27, 23:10
hajen napisał/a:
Kazik wypowiedział się szczerze na temat tego, co sądzi. Zgadzam się z nim w 100 procentach. A fałszywe komentarze z cytatami z ich twórczości są na poziomie rozumowania 5-latka.
O której wypowiedzi Kazika myślisz Mam takie wrażenie, że dałeś się wpuścić w maliny a rozumowanie 5-latka to dla Ciebie umysłowe Himalaje
_________________ Bij czerwonych, aż zbieleją, bij białych, póki nie poczerwienieją!
N. I. Machno
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2011-09-28, 08:22
Shymool napisał/a:
hajen napisał/a:
Kazik wypowiedział się szczerze na temat tego, co sądzi. Zgadzam się z nim w 100 procentach. A fałszywe komentarze z cytatami z ich twórczości są na poziomie rozumowania 5-latka.
O której wypowiedzi Kazika myślisz Mam takie wrażenie, że dałeś się wpuścić w maliny a rozumowanie 5-latka to dla Ciebie umysłowe Himalaje
Chcesz sie bawic w podjazdy osobiste, starcze?
Ostatnio zmieniony przez Ferbik 2011-09-29, 19:27, w całości zmieniany 2 razy
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2011-09-28, 15:48
Morgoth napisał/a:
miko 005 napisał/a:
ludzie pokroju Staszewskiego
Czyli kto?
Trochę wyrwałeś ten fragment z całości, czytający mogą nie wiedzieć w czym rzecz
Ale skoro pytasz kogo tak na prawdę miałem na myśli, to odpowiem Ci fragmentem życiorysu Kazika;
Cytat:
- Socjologia nic mi nie mówiła, ale ja nie chciałem iść do wojska. Wziąłem więc w swoje ręce przewodnik po wyższych uczelniach i otworzyłem na chybił trafił. Znalazłem kierunek, na który trzeba było zdawać przedmiot ścisły, co nie bardzo mi pasowało, więc otworzyłem przewodnik jeszcze raz i trafiło na socjologię. Dopiero po wyborze tego kierunku zacząłem sobie racjonalizować, co to jest. Tak więc zdając wiedziałem, że to nauka o społeczeństwie - mówi Kazik.
Staszewskiego ominęło wojsko, wykręcił się "chorobą psychiczną" - Cerebrastenią pourazową. Artysta twierdzi, ze do dziś nie wie co to za choroba.
W 1979 r. założył polską punkową kapelę - POLAND. Z tą grupą nie nagrał jednak płyty. Kazik twierdzi, że granie POLAND z muzyką miało niewiele wspólnego. Mówi, że został wówczas wokalistą ponieważ nie potrafił na niczym grać. Dopiero w 1982r. założył Kult. W latach dziewięćdziesiątych rozpoczął działalność solową. Powstał też nowy projekt - Kazik Na Żywo.
Tak mówi o przyczynie założenia tych zespołów:
- Po prostu chciałem robić to, co do tej pory, ale oprócz tego jeszcze coś.
Źródło - free.of.pl
Generalnie nie mam do chłopa nic, żeby było jasne Tak samo jak nic sobie nie robię z wypowiedzi takich właśnie ludzi, i tyle. No chyba że wali ktoś poniżej pasa
Wcale bym się nie zdziwił, gdyby po tej całej "awanturze" wzrosły Kazikowi wpływy ze sprzedaży płyt Bo tak szczerze mówiąc, to pewnie o to mu chodziło
Widać też, na naszym forumowym przykładzie, jak łatwo można "podpuścić" polskie społeczeństwo
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Panowie naprawdę warto kłócić się o takie błahostki? Kto co powiedział, zwłaszcza że oboje zazwyczaj reprezentujecie wysoki poziom dyskusji?
Moim zdaniem prawda jest taka że PiS swoim nieprzemyślanym sposobem prowadzenia polityki zdobył pełno wrogów a media nieprzychylne Jarosławowi świetnie wykorzystują/manipulują nieprzemyślane wypowiedzi polityków PiS, wpadki itd. Taki TVN stara się kreować(w moim odczuciu kiedy czasem zdarzy mi się włączyć wiadomości) PiS jako partię ludzi negatywnych, którego wyborcy to ludzie starsi czy "ciemnota".
Wysłany: 2011-10-02, 09:17
Mateusz napisał/a:
hajen napisał/a:
Shymool napisał/a:
hajen napisał/a:
Taki TVN stara się kreować(w moim odczuciu kiedy czasem zdarzy mi się włączyć wiadomości) PiS jako partię ludzi negatywnych, którego wyborcy to ludzie starsi czy "ciemnota".
Wysłany: 2011-10-02, 13:18
Mateusz, czy zapomniałeś już co działo się w państwowych mediach pod rządami PiS W każdym medium są fakty i komentarze. Faktów zmienić się nie da a komentarzy można nie oglądać/słuchać/czytać* No i oczywiście zawsze trzeba mieć włączone myślenie
*niepotrzebne skreślić
Maciej W trakcie przeprowadzki do Wielunia EWI w Sercu
Pomógł: 13 razy Wiek: 48 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1155 Piwa: 5/6 Skąd: EWI-OOL
Wysłany: 2011-10-02, 18:24
Shymool napisał/a:
Mateusz, czy zapomniałeś już co działo się w państwowych mediach pod rządami PiS
W to zdanie można wklejać dowoli pis po sld i tvp tvn i polsat i wszystko by się zgadzało .
Z resztą wypowiedzi wyjątkowo się zgodzę .
_________________ Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać.
Antoine de Saint-Exupery
Wysłany: 2011-10-03, 06:08
maaciej76 napisał/a:
W to zdanie można wklejać dowoli pis po sld i tvp tvn i polsat i wszystko by się zgadzało .
Nie bardzo by się zgadzało. TVN i Polsat to stacje prywatne, TVP państwowa.
Jeśli chodzi o załączone zdjęcie to podpis średnio trafiony. Akurat te osoby już się PiS-u nie boją
Wysłany: 2011-10-03, 19:07
Z tym narzekaniem na media to bym nie przesadzał, bo jak grzyby po deszczu wyrastają gazety przyjazne PiS-owi. Do "Rzeczpospolitej", "Gazety Polskiej", "Naszego Dziennika", "Nowego Państwa", "Tyg. Solidarność" dołączyły "Uważam Rze", żenujące "Pinezki, gówniana " "Gazeta Polska Codziennie", jakiś tygodnik stylizowany na "Wprost" (chyba w tamtym tyg.). Nie wiem, czy któraś z partii ma tyle przychylnych tytułów.
To że dana gazeta "jeździ po PO" nie oznacza że jest przychylna PiS. Po prostu teraz PO jest u władzy i trzeba ją punktować za nieudolność. Wybacz ale jako człowiek o poglądach prawicowych rozróżniam co piszą dane gazety, które wymieniłeś. Chwilowy brak krytyki PiS nie oznacza przychylności dla niego.
Gazeta Polska ok zgadzam się jest PiSowską gazetą, ale Rzepa? Nie sądzę.
Tygodnik Wręcz Przeciwnie będzie zawierał teksty Roberta Gwiazdowskiego(centrum Adama Smitha, Korwina Mikke i innych ludzi z PiS niezwiązanych)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum