Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2011-10-02, 10:00
Ferbik napisał/a:
... dzisiaj przegięło PO. Nie pamiętam niestety nazwiska promowanej osoby, ale żeby do wyborów wykorzystywać dni turystyki, to już totalne przegięcie. Parędziesiąt osób w koszulkach z logiem PO i imieniem i nazwiskiem kandydata łaziło między turystami i osobami zainteresowanymi dniami turystyki rozdając ulotki... żenada na całej linii.
No tak, po Mszy św. i w obrębie kościoła nie można, przy okazji innych imprez gdzie zgromadzenie ludzi (elektoratu) jest największe, też nie można
Przepraszam, ale odrobinę żenady upatruję raczej w tym narzekaniu; gdzie i jak
Jeśli jestem naprawdę pogrążony w modlitwach, to nie przeszkadza mi ktoś, kto obok mnie rozdaje ulotki. Będąc zainteresowany innymi wydarzeniami, też nie jest mnie w stanie rozproszyć kilka osób z napisami na koszulkach.
No chyba, że tak się modlę, albo tak mnie coś interesuje, że widzę wszystko inne obok
Kampania reklamowa rządzi się swoimi prawami i tam gdzie są skupiska ludzi, ona będzie również Sama ordynacja wyborcza nie zakazuje takich praktyk, więc ...
Mrówek napisał/a:
Podobnie z trzcińskim, który jest wszędzie.
Świstek napisał/a:
Z tym Zugilem to troche przesadził...
9 października okaże się czy ta przesada miała sens czy nie
PS.Trzciński to nazwisko, nawet gdy się odmienia na ... Trzcińskim
PS II.Ferbik, mój komentarz jest ogólny do problematyki kampanii wyborczej nie traktuj go zbyt osobiście
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Maj 2010 Posty: 806 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-10-02, 11:19
Mnie również nie podobała się ta akcja PO na apolitycznej imprezie.
miko 005, nawet jeśli nie zabrania tego prawo to są jeszcze dobre obyczaje i ja mogę to ocenić. Ta "2" na liście PO na pewno mego głosu nie dostanie
Dlaczego przesadził? Od dawna uważałem że ten budynek to świetny nośnik reklamy. Mogli tylko trochę wyżej reklamy powiesić.
Tak samo jak nie widzę nic złego w rozdawaniu ulotek w czasie dni turystyki. Każda impreza w czasie kampanii jest powiązana z kampanią - bez względu na to jakie ktoś składa deklaracje.
Widziałem dzisiaj - jadąc z Wielunia do Sieradza - plakaty p. Utechta (Kongres Nowej Prawicy) właśnie na przystankach autobusowych (fakt - obok p. Krzaka i kogoś z Platformy).
Na przystanku w Rudzie przy kościele też jakiś koleś wisi z Nowej Prawicy.
Ale lepsze jest zdjęcie poniżej, gdzie w Przywozie ludzie modlą się do kandydatki z pisu
Wysłany: 2011-10-03, 19:02
Przesadził, bo jego baner jest jeszcze bardziej szkaradny od samego budynku. Wg mnie to wyraz megalomanii, brak skromności i dowód na to, że senatorowie mają stanowczo za dużo forsy.
W ogóle mania obklejania wszystkiego reklamami (nie tylko wyborczymi) jest przerażająca. Kicz i bezguście.
Wysłany: 2011-10-04, 18:16
Jeśli więc pan Trzciński jest przedsiębiorca, to potrafi kalkulować, czy inwestycja w taką kampanię mu się zwróci.
No chyba że kandyduje tylko i wyłącznie dla dobra Polski i obywateli (co oczywiście jest bardzo, bardzo możliwe) i koszty z prywatnej kieszeni nie grają tu roli.
dlaczego było takie oburzenie na samochód Pis nieopodal lokalu wyborczego, a teraz w takiej samej odległości stała laweta z kandydatem platformy i nikt nic na ten temat.
czyżby byli równi i równiejsi?
Kolejne konto hefalumpa po zbanowaniu uprzednich. Permban
Ostatnio zmieniony przez Ferbik 2011-10-10, 08:31, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum