Pomógł: 22 razy Wiek: 38 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 2051 Piwa: 9/14 Skąd: Chotów
Wysłany: 2011-10-14, 14:45
Miałem się już nie wypowiadać, bo stwierdziłem, że nie warto. Nie mogę jednak pozostawić bez odpowiedzi kłamstwa i wycieczek osobistych.
Cytat:
Panie Kamilu!
A dlaczego Pan kłamie?
W którym miejscu, proszę mi powiedzieć.
Cytat:
Pan Panie Kamilu jest przyjacielem Wójta Kąckiego ,ale proszę zachować przyzwoitość i umiar w podlizywaniu się...bo ludzie to widzą.
Po pierwsze nie jestem Przyjacielem Wójta Kąckiego - jest on moim SZEFEM, bo jak wiesz jestem pracownikiem Urzędu, po drugie o mojej przyzwoitości nie Tobie decydować - proszę popytać w gminie (widzę, że w wywiadzie jesteś co najmniej dobry) na temat mojej osoby, a potem się wypowiadać. Po trzecie, proszę mi powiedzieć co rozumiesz przez pojęcie podlizywania się? Zająłem neutralne stanowisko, a Ty mi rzucasz insynuacje.
Na temat relacji Wójt - Mokri, wypowiadać się nie mam zamiaru - są to ich sprawy. Jestem pełen szacunku i dużo zawdzięczam osobiście i jednemu i drugiemu.
Mariusz70 napisał/a:
W perfidny,natrętny sposób pozbył się Mokriego i za gminne pieniądze reklamował gdzie się da inną firmę? To się chyba jakoś nawet prawnie nazywa jak jedną prywatną firmę wygryzł żeby wcisnąć drugą i to jeszcze sponsorując ją przez fundowanie jej reklamy.A później puścił ośrodek tej firmie za symboliczną złotówkę .
Mariusz70 napisał/a:
1/ Mokri nigdy nie miał czynszu ...zerowego.,czy tak jak obecny najemca za symboliczną złotówkę.Więc nie siej fermentu.
Mnie zarzucasz, że kłamię, a KŁAMCĄ jesteś TY!. Firma Sanmed NIE MA czynszu zerowego - przez pierwsze trzy miesiące działania - od 1 lipca do końca września, zgodnie z uchwałą Rady Gminy Mokrsko ma rabat w czynszu w wysokości 90%, po trzech miesiącach płaci 100%. Dodatkowo - czynsz na m2 wynosi obecnie (mamy październik - więc czynsz będzie już w pełnym wymiarze, bez rabatu) 10,43zł/m2 - czynsz jest płatny za ok. 300m2, ponieważ rehabilitacja nie została przekazana firmie Sanmed. Firma Kamed na ostatniej fakturze miała 10,30zł/m2 - płaciła za ok. 370m2 - razem z pomieszczeniami rehabilitacji. Tak więc czynsz, plus opał i woda wynosił ok. 6800zł. Ile będzie wynosił w pełnym wymiarze dla firmy Sanmed? Jak będę miał informacje, na pewno się nimi podzielę.
Na zakończenie: Mariusz70, wytykasz innym użytkownikom - zalogowanym na forum już dawno - mnie, Rybie, Mar-Comowi, Synowi Mariana, stronniczość i przynależność do danego otoczenia, a sam jesteś nowym Userem, piszącym tylko w tym temacie, więc jak mamy do Ciebie podchodzić?
Tak na marginesie, jeżeli Ty mnie znasz, to dla równowagi dyskursu prosiłbym Cię o to samo, jeżeli nie tutaj to na PW.
MAR-COM nie wyśmiewaj tam gdzie nie wiesz o czym mówisz.Bzdury piszesz i ubliżasz Mokriemu stwierdzeniem,że ludzie lgną do niego bo mają bliżej.
Przypominam,że przecież się im ,,polepszyło" bo mają teraz trzy ośrodki w Gminie:)
A to ,że ludzie mieszkający w najbliższym sąsiedztwie ośrodka w Mokrsku,i Ci z Ożarowa,i jeszcze innych odległych miejsc wolą ,,zasuwać" do Krzyworzeki to co ? Oczywiście jak się chce komuś umniejszyć -to zawsze można coś bzdurnego powiedzieć.
I dla Twojej informacji Mokri ma znacznie więcej pacjentów niż wymagane przez NFZ minimum.Dlatego ma zatrudnionych innych lekarzy i osiem pielęgniarek:))
Uważasz,że to jest minimum?
Porządny człowiek przeprosiłby na Twoim miejscu.
Pan Kamil merytorycznie napisał super. Podobało mi się. Nie znam Cię, ale wzbudziłeś sympatię.
Z tego co ja wiem to lekarz Mokri płacił 5, 6 lat temu 2 tys zł. To wcale wtedy nie było mało, więc nie stawiaj kropek, bo wiesz o tym doskonale. Rozumiem !!!! masz szefa nad sobą. Pamiętaj wójtem się BYWA
Nie znam tego Mokreigo, ale ostatnio moja koleżanka trafiła do niego na dyżur ze swoim dzieckiem. O godzinie 23.00 dzwoniła do mnie żeby powiedzieć, kto ją przyjmował, jak się zachowywał i co mówił. SZOK!!!!!. To jakby inna bajka w naszej szpitalnej rzeczywistości. Cóż trudno mi było w to uwierzyć, ale jeżeli miałbym tam trafić to też tak chcę.
Panie Kamilu!
Nazwałem Pana kłamcą ,bo zarzucił Pan ludziom tu wypowiadającym się ,że powielają plotki i ,,nie znają stanu faktycznego i prawnego"-a to nie prawda.Bardzo dokładnie sprawdzałem tą sprawę,bo naprawdę uważam,że wójt chciał skrzywdzić Mokriego.
Boli mnie to ,że nie myślał o ludziach .Przecież widział ile osób leczy się u naszego lekarza i jak wszyscy go chwalą.Pan z tego co wiem,też leczy się w Krzyworzece.
Zamieszanie z ośrodkami było zupełnie niepotrzebne.Kącki chciał tylko załatwić swoje rachunki z doktorem za to ,że nie popierał jego tylko był po stronie Pawlaka.
Ale to były wójt Pawlak ściągnął Mokriego do nas .Uwierzył w Niego,dał mu szansę a Mokri okazał się najlepszym lekarzem jakiego mogliśmy sobie wymarzyć.
Nie chce się Pan wypowiadać na temat relacji Mokri-Kącki ...oczywiście ok.Mi też nie chodzi o ich relacje.Mogą sobie za przeproszeniem łby pourywać ,tylko niech Kącki nie wykorzystuje do tego gminnych pieniędzy.
Panie Kamilu bardzo rzetelnie postarał się Pan odnieść do tej sprawy -i za to duży szacunek.I za wypowiedź,że obu Pan szanuje też.
Niestety nawet Pan nie ma do końca pełnych informacji.
Z tego co wiem Sanmed czynsz promocyjny dostał na trzy miesiące z możliwością przedłużenia do roku.I z tego co ja wiem, to promocja została przedłużona.
Jeszcze jedna kwestia :pisze Pan ,że Sanmed ma umowę od 1.07.2011 ale faktycznie korzystali z pomieszczeń już od 1.04.2011.Siedziały tam pielęgniarki ,zbierały deklaracje,reklamy były wywieszone ,a więc obiekt był już wykorzystywany przez nową firmę.
To nieważne,że dopiero 1.07.2011 mogli oni dopiero mieć umowę z NFZ,ale z lokali korzystali już wcześniej.Czy więc korzystali bez umowy?
Więc o co tu pytać Wójta?On wszędzie kłamie.
Jeśli chodzi o kwoty czynszu ,które Pan podał to owszem na comiesięcznej fakturze było to ok.6.800zł ale tylko z ciepłą wodą i ogrzewaniem,do tego dochodziło jeszcze co 3miesiące rozliczenie zimnej wody i ścieków,opłata za wywóz śmieci i comiesięczne rachunki za prąd ,co razem dawało ok 8 tys zł miesięczne.Więc ja napisałem samą czystą prawdę.Dlatego nie boję się odpowiedzialności za swoje słowo.
A Pan sam się przekona ,czy Sanmed zapłaci od października pełny czynsz:)
I porównywanie tego co płacił Mokri sporo lat temu do tego, co powinien płacić Sanmed współcześnie i tak wypada na korzyść Mokriego (pomimo rosnącej inflacji).
A tak całkiem na koniec : dotknął Pan chyba niechcący jednej bardzo ważnej kwestii...
REHABILITACJA !
Tak ...posunięcia Wójta doprowadziły do tego,że Rehabilitacji (której mógł nam pozazdrościć każdy ośrodek ) już nie ma .Nie ma już jej wogóle w całej gminie Mokrsko:(
Mokri chociaż ma super sprzęt -nie ma lokalu,
A Sanmed z tego lokalu nie chce korzystać i nie chce mieć Rehabilitacji.
Fakt ,że Rehabilitacja przynosiła niewielkie straty-ale Mokri ją trzymał dla ludzi ,dla pacjentów (żeby nie musieli jeździć do Wielunia),i dla personelu -bo bardzo miłe i kompetentne dziewczyny miały pracę.
Panie Kamilu dlaczego Pan nie ma odwagi jasno powiedzieć ,że nic dobrego upór ,zawziętość i mściwość wójta Kąckiego nam nie przyniosła.
Jak Pan sądzi?
Ostatnio zmieniony przez Mariusz70 2011-10-14, 22:29, w całości zmieniany 1 raz
Meritum dyskusji jest chyba kwestia ulgowego (lub nie) traktowania niektórych podmiotów gospodarczych przez władze gminy a nie fakt czy jakiś lekarz jest lepszy lub gorszy (chociaż to zapewne taż dla wielu jest istotne).
To taka mała moja dygresja - na marginesie dyskusji, bo akurat sprawa totalnie mnie nie dotyczy.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2011-10-15, 12:01
Mariusz70, skoro masz, albo macie (bo to może jakieś tajne gminne stowarzyszenie przeciwko wójtowi ) twarde kwity, to przecież na co czekacie? Uderzajcie z nimi gdzie trzeba, podobno mamy niezawisłe sądy.
Chętnie dowiem się co dalej. Bo teraz to tak trochę już się pogubiłem i nie wiem komu wierzyć, bo mamy tylko słowo przeciwko słowu, a nikt jeszcze tych ... kwitów nie widział
Faktem jest, że demokracja rządzi się swoimi prawami, ale skoro uważasz że gminie dzieje się krzywda, to tak naprawdę tutaj niczego konkretnego nie zwojujesz, oprócz taniej sensacji Mam na myśli tylko ten przypadek
Zacznij zatem dla dobra gminy działać na innym froncie, a z mojej strony masz duchowe wsparcie, o ile ta Twoja "wojenka" ma jakiś sens w ogóle
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum