Wysłany: 2011-09-15, 15:45 Wieluńska Liga Siatkówki
Po raz dziesiąty w Wieluniu ma wystartować amatorska liga piłki siatkowej. Wszystko zależy od liczby zgłoszonych drużyn. Zapisy już trwają.
Jak co roku organizacją zajął się Zygmunt Boryczka:
- Chcielibyśmy zaprosić wszystkich miłośników siatkówki. Tych do tej pory grających i tych, którzy jeszcze nie grali a chcieliby, być może zgłoszą się nowe drużyny. Jest to dziesiąta edycja dlatego było by miło i sympatycznie gdyby się okazało, że nasza praca nie idzie na marne.
Rozgrywki prowadzone będą tradycyjnie w wieluńskiej hali sportowej. Aby się zgłosić należy zebrać drużynę minimum dziesięciu zawodników, jednak nie więcej niż piętnastu. Zespół musi również posiadać własne koszulki z numerami. Dalsze szczegóły będą omawiane przed startem rozgrywek na spotkaniu z kapitanami. Zgłoszeń można dokonywać bezpośrednio u Zygmunta Boryczki pod numerem telefonu 609576402.
W dniu dzisiejszym być moze dołączy do naszych rozgrywek 13 drużyna, ale przekonamy sie o tym późnym popołudniem. Oczywiście pierwsza kolejka odbędzie sie zgodnie z dotychczasowym terminem, jedynie późniejsze kolejki mogą ulec drobnym modyfikacjom.
Zapraszamy również wszystkich sympatyków i kibiców siatkówki na dopingowanie drużyn w najbliższą niedzielę od godziny 10.30 w hali przy ul.Częstochowskiej 35
_________________ Potrzebujesz DSL-a, Neostradę? Call me 502-408-902
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2011-10-16, 18:28
Dzisiaj odwiedziłem halę WOSiR-u aby nacieszyć oczy rywalizacją lokalnych siatkarzy No niestety dotarłem nieco spóźniony i nie mogłem tak od razu na pierwszy rzut oka określić kto z kim gra. Być może gdybym był od samego początku, miałbym łatwiej
I tu moja delikatna podpowiedź, która pewnie niewiele będzie kosztować finansowo, a może okazać się bardzo pomocna na przyszłość, dla takich spóźnialskich jak ja np.
Gdyby tak każda drużyna "dorobiła" się czegoś jak na poniższym przykładzie
Powiem szczerze, że gdyby coś takiego stało sobie oparte o ławeczkę rezerwowych, to niejeden kibic byłby "wniebowzięty" Wiem, wiem wielu ich nie było Ale od czegoś trzeba zacząć, bo może kogoś zniechęca oglądanie rywalizujących drużyn X : Y
Oczywiście to tylko luźny pomysł spowodowany właśnie moim "zagubieniem" w kwestii, kto z kim
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Miko 005 jesteś chyba mało rozgarnięty, bo każda drużyna ma , a w zasadzie powinna mieć koszulki a na nich logo lub nazwę zespołu. Tak jest już od lat i wystarczy się przyjrzeć drużynom żeby wiedzieć kto z kim gra
mecze w sobotę po południu więc kibiców powinno być więcej. Najciekawiej zapowiada się spotkanie Foto Damiana z Latakią którzy wygrali pierwsze swoje mecze i to dość wyraźnie.
Wysłany: 2011-10-16, 22:55
docent 33 napisał/a:
Miko 005 jesteś chyba mało rozgarnięty
Nie obrażaj
Można to chyba napisać inaczej?
Swoją drogą Miko, niezły ten pomysł, ale w naszej lidze raczej nie przejdzie
Gdyby takich jak Ty kibiców przychodzilo na każdą kolejkę przynajmniej 100, to kto wie? A tak, mało prawdziwych kibiców, reszta "obserwujacych" to zawodnicy którzy zaraz zaczną grać, lub są właśnie po meczu i każdy z nich wie, kto gra z kim.
Myślę, że w przyszłym roku warto wprowadzić do regulaminu obowiazek umieszczania na plecach zawodników nazwy drużyny. Ułatwi to takim kibicom jak ty identyfiakcję zespołu itd
Zapraszam za tydzień. Zaczynamy w sobotę od 17.00
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2011-10-17, 16:47
docent 33 napisał/a:
Miko 005 jesteś chyba mało rozgarnięty,
No to witam Cię docent 33 w klubie, jest nas już przynajmniej dwóch
Gdybyś nie sączył jadem i chociaż odrobinę był bardziej rozgarnięty ode mnie, to doczytałbyś się, że ja napisałem;
Cytat:
... i nie mogłem tak od razu na pierwszy rzut oka określić kto z kim gra
Owszem, jak już na poruszających się zawodnikach odczytałem to co mieli napisane na koszulkach, to też byłem "w domu" Ale to już był ten ... "drugi rzut oka"
docent 33 napisał/a:
bo każda drużyna ma , a w zasadzie powinna mieć koszulki a na nich logo lub nazwę zespołu.
No to panie rozgarnięty, ma to wypisane na koszulkach, czy powinna mieć? Sam nie jesteś pewny, a "zioniesz ogniem"
dawid, oczywiście że można i teraz odczytać z napisów na koszulkach, kogo reprezentuje zawodnik. Tylko wiesz jak to jest, na tej koszulce jest napisane wszystko, tylko najmniej widać samej nazwy klubu A to że ludzi mało to też fakt
Powiedz no mi w końcu, komu to mam kibicować?
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
dawid W trakcie przeprowadzki do Wielunia się gra, się ma
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 1173 Piwa: 14/19 Skąd: znienacka
Wysłany: 2011-10-17, 19:13
miko 005 napisał/a:
Powiedz no mi w końcu, komu to mam kibicować?
Jedynie słusznej nacji, czyli drużynie Oknobud
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum