R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio

Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Pomoc w wyborze auta (diesel)
Autor Wiadomość
jozin1 
Słyszał o Wieluniu

Wysłany: 2011-10-28, 10:58   

TDDI np w Focusie - nie ma bezp. wtrysku, przez co jest mniej podatny na awarie i jakość paliwa.
Postaw piwo autorowi tego posta

MAR-COM 
Wieluniaczek

Piwa: 7/1
Wysłany: 2011-10-30, 20:35   

co myslicie o C5 kombi 2.0 HDI z przebiegiem ok 200000 km z 2005 roku

www.destylarka.com
Urządzenia do produkcji wody destylowanej.

pain 
Czytał o Wieluniu

Postawił 2 piw(a)
Wysłany: 2011-10-31, 14:30   

C5 w miarę dobry samochód jak się leje bardzo a to bardzo dobre paliwo, hdi nie toleruje byle czego przez co często wtryski zapychają się, bądź są kłopoty z pompą wysokiego ciśnienia ale tych problemów nie ma jak się leje dobre paliwo. Jeszcze słyszałem tylko jeden dziwny przypadek jak to zawieszenie samo się podniosło w c5 i max był wtedy 30 KM/H i tak 24 km do serwisu :D

OgioN 
Mieszka pod Wieluniem

Piwa: 2/7
Wysłany: 2011-10-31, 15:34   

Kombi C5 mi się nie podoba. Natomiast sam jestem użytkownikiem C5 od około miesiąca i jestem zadowolony. Jedynie klamkę muszę wymienić oraz łożyska wahaczy na tyle. W Wieluniu jeden komplet 190zł, a z neta 150 za dwa komplety z kosztami przesyłki. Okaże się też co on jest warty.
Mam też różne instrukcje, ale najlepiej poczytaj:
http://www.klub.citroen.t...l/modules/news/

hajen 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia
4x2+8x1x1+2+1

Piwa: 29/26
Wysłany: 2011-10-31, 15:41   

MAR-COM, rozglądam się za autem w podobnej cenie i na razie nie mogę znaleźć niczego ciekawszego niż Mazda 6.

Gość 556677 
Dojeżdża PKSem

Piwa: 6/5
Wysłany: 2011-11-13, 13:49   

cichyjay napisał/a:
Jeżeli temat aktualny za taką kaskę powinieneś już być w zasięgu mazdy 6. Fajne autko- nie psuje się jak na japońca przystało, dobre osiągi, ciche, fajny wygląd.

Mimo zapewnień handlarzy jaka to perełka, igiełka prosto od niemieckiego dziadka z garażu na 99% Mazda 6 z dieslem w tych pieniądzach to studnia bez dna.
Pomijając już wypadkową przeszłość, Mazdy 6 pierwszej generacji mają problem z korozją, ale to tylko kwestia estetyki, kanał zaczyna się w przypadku diesla, który co prawda jest ponadprzeciętnie dynamiczny, ale wymaga troskliwej i kosztownej obsługi serwisowej, zaniedbania prowadzą nawet do zatarcia silnika, co nie jest wyjątkiem. Do tego dochodzi nagminne kręcenie liczników jak w przypadku niemieckich TDI.
Wiele osób się już nacięło, miał być super japończyk w którym wymieniać się będzie tylko olej, filtry i opony i co najwyżej klocki hamulcowe :mrgreen:

Bezawaryjne i trwałe w przypadku Mazdy 6 to silniki benzynowe 1.8 i 2.0, to tego niezawodna elektryka/elektronika i można się śmiać z pospolitych niemców, czy problemów z francuzami.

Administrator 
Administrator

Otrzymał 7 piw(a)
Wysłany: 2011-11-13, 14:59   

Bezawaryjnych samochodów już nie ma, zniknęły z końcem lat 90''. Firmy motoryzacyjne , dealerzy samochodowi nie żyją ze sprzedaży samochodów, tylko z serwisu i sprzedaży części. Produkcja bezawaryjnych samochodów jest dla koncernu wyrokiem śmierci. Samochód jest w tej chwili obliczony na 5-10 lat użytkowania.

Wysoka jakość produktu = wysoka cena samochodu (niska konkurencyjność) = niskie dochody z serwisu. Do tego dochodzi znaczne skomplikowanie silnika z powodu "ekologii" no i mamy wyroby samochodopobne. Dramat to będzie za 5-10 lat, kiedy naprawdę nie będzie już czego kupić.

Zakup samochodu od dziadka w Niemczech to urban legend. Dziadek nie musi czekać na polaczka który oczekuje że 15 letni samochód będzie wyglądał jak nowy, tylko sprzedaje go od ręki handlarzowi (Turek, Rosjanin, Arab itp) który wykłada kasę często nie widząc nawet samochodu na oczy. Wysyła pracownika z lawetą, stawia na placu, dolicza 500 EUR i w ciągu kilku dni go sprzedaje.

Mateusz 
WIELUNIAK
I'Amsterdam

Piwa: 9/3
Wysłany: 2012-03-17, 17:46   

Czytałem wasze pozytywne opinie o Mazda 6. A co sądzicie o Volvo s40(tym nowym modelu wprowadzonym w 2004 roku)

Płyta podłogowa z Forda Focusa i zawieszenie. Wyposażenie dość bogate, cenowo tańszy niż BMW 3.

Jaka jest praca silników benzynowych i diesla 2.0D 136KM?

Odpowiedz do tematu