Ja też zgubiłem kiedyś, aż nastąpiło przedawnienie Nie przejmowałbym się za bardzo, będą chcieli, to Cię znajdą. Koszt znalezienia to bodajże 8zł więcej, kiedyś tak było, jak jeździłem autem
A wcześniej sprawa nie trafia do skarbówki/komornika?
Nawet jeśli trafi a nie dostaniesz żadnego ponaglenia w przeciągu okresu od wystawienia, to jw.
Wysłany: 2011-11-04, 15:53
ja już raz olałem mandat od straży miejskiej w Pabianicach i po 2 latach okazało się, że odbyła się sprawa w sądzie grodzkim w Pabianicach, a mandat dzięki Panu komornikowi z kwoty 150zł zrobił się na 480zł
_________________ Potrzebujesz DSL-a, Neostradę? Call me 502-408-902
dawid, jakim prawem odbyła się sprawa za to, że nie uiściłeś mandatu? Pierwszy raz się z czymś takim spotykam. Za nieprzyjęcie - owszem, ale za nieuiszczenie?
Pomógł: 6 razy Dołączył: 23 Mar 2011 Posty: 240 Otrzymał 15 piw(a) Skąd: przybył do Wielunia
Wysłany: 2011-11-04, 19:25
.
Ferbik napisał/a:
...... jakim prawem odbyła się sprawa za to, że nie uiściłeś mandatu?
Zgodnie z prawem.
W kodeksie wykroczeń (chyba) jest coś takiego, że funkcjonariusz ma 30 dni od ujawnienia wykroczenia na nałożenie grzywny w drodze mandatu karnego. Jeśli w ciągu 7 dni nie zostanie on zapłacony istnieje domniemanie iż sprawca odmówił jego przyjęcia a zatem sprawa powinna być od razu skierowana do Sądu Grodzkiego.
Też to przerabiałem i mam na pamiątkę ... wyrok sądu
Pomógł: 7 razy Wiek: 51 Dołączył: 05 Gru 2006 Posty: 516 Skąd: Z lasu
Wysłany: 2011-11-04, 21:23
Te 30 dni to jest ustawowy czas na ustalenie i doręczenie np: fotki. Miałem taki przypadek, że foto przyszło na stary adres, upłynął czas i kiedy mnie wreszcie znaleźli poinformowano, że sprawa została skierowana do sądu. Nie byłem obecny na rozprawie.
Roj [Usunięty]
Wysłany: 2011-11-05, 15:33
Jesli w ciagu 7 dni nie zaplacisz to komornik ze skarbowki po miesiacu ci przypomni , Ja juz to przerabialem pare razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum