Inpost? Tylko nie wiem czy to firma kurierska. Pozostałe firmy świadczą usługi na naszym terenie ale nie posiadają tutaj swoich oddziałów, sortowni z tego co się orientuję. Pozostaje zamówienie kuriera przez telefon/internet ale może to się okazać kosztowne jeśli nie masz podpisanej umowy z daną firmą.
Z własnego doświadczenia mogę polecić usługę kurierską Poczty Polskiej Pocztex ponieważ nie trzeba czekać na przyjazd kuriera. Idziesz na pocztę albo dzwonisz na infolinię i kurier jest po przesyłkę w ten sam dzień.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-04-17, 14:54
A może kolega pytał o lokalną firmę, która działa tylko na terenie Wielunia i okolic, bo chyba każdy jest świadomy że ogromne firmy kurierskie działają w całej Polsce.
Jeśli chodzi o firmy kurierskie, to polecam skorzystać z usług "brokerów" kurierskich, czyli firm, które hurtowo kupują usługi od dużych firm kurierskich i sprzedają je po niższej cenie klientom. W internecie takich serwisów jest sporo, np na stronie www.dwiepaczki.pl Taką paczkę odbierze od ciebie kurier US czy DHL a zapłacisz za nią średnio połowę taniej. Trzeba się tylko zarejestrować a przesyłkę opłacić z góry, po podaniu gabarytów i adresu dostawy.
Można też skorzystać z wyszukiwarki kurierów na stronie www.kurjerzy.pl. Po podaniu gabarytów dostaniesz porównanie cen usług.
A dla wymagających super profesjonalizmu polecam firmę TNT - są szybcy i elastyczni ale co za tym idzie drodzy.
poprawiłem link
Ostatnio zmieniony przez ourson 2011-11-10, 10:52, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 3 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Sie 2008 Posty: 293 Postawił 5 piw(a) Skąd: Okolice
Wysłany: 2011-04-19, 17:40
Administrator napisał/a:
A może kolega pytał o lokalną firmę, która działa tylko na terenie Wielunia i okolic, bo chyba każdy jest świadomy że ogromne firmy kurierskie działają w całej Polsce.
Jest w Działoszynie lub Pajęcznie - nie pamiętam dokładnie.
Firma nazywała się bodajże "Aldan". Nie wiem, czy jeszcze funkcjonuje, nie mam numeru telefonu. Gość jeździł Berlingo. Tylko tyle pamiętam.
Serwis wyslijtanio.pl to partner serwisu do zamawiania kurierów KurJerzy.pl Zamów kuriera najtaniej i już nigdy nie przepłacaj za usługi kurierskie. Maksymalnie uproszczony proces składania zamówień, wiele możliwości bezpiecznej i szybkiej zapłaty za usługę, pomoc konsultanta oraz odpowiedzialność firmy w momencie wystąpienia jakichkolwiek problemów z przesyłką. Bezpieczny transport, oszczędność pieniędzy i zawsze na czas - Wyślij tanią paczkę już teraz! Zapraszamy.
Pomógł: 13 razy Dołączył: 26 Sie 2009 Posty: 1171 Skąd: Skąd?
Wysłany: 2011-08-27, 18:42
Podepnę się pod temat
Zamówiłem parę rzeczy, a że odległość jest za duża, więc korzystam z usług kurierskich.
Przeglądając masę stron z pośrednikami (tani-kurier, kurjerzy.pl itp) ceny wahały się w granicach 120plz (za paletę) do 250 za paczki.
Znalazłem kuriera ActivePost, który współpracuje z K-EX i ceny mnie zszokowały
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-11-10, 10:55
Nieco odświeżę temat - ma ktoś doświadczenie we współpracy z DHLem na terenie Wielunia? Chodzi mi o taką stałą współpracę - elastyczność kuriera, godziny w jakich kurier pojawia się w Wieluniu itp.
Oficjalne informacje z oddziału DHL znam - ale interesuje mnie opinia nt faktycznej współpracy z kurierami tej firmy w Wieluniu.
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum