Wysłany: 2012-01-07, 14:25 Łowiska Komercyjne w Okolicy Wielunia
Zna ktoś z forumowiczów jakieś łowiska komercyjne blisko Wielunia? na których można łowić o tej porze roku
Chodzi o łowiska komercyjne czyli łowienie za opłatą
Pozdrawiam:)
Między Gaszynem a Krzyworzeką na przykład. Gdzieś już chyba było na forum
OK, Dzięki mam:)
ale gdzie dokładniej to jest i czy o tej porze roku można tam jechać bo w Ostrówku też taki staw jest i gości nie każe i byłoby super jakby ktoś miał tam kontakt:)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Gru 2010 Posty: 363 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wie(życzka)luń
Wysłany: 2012-01-09, 10:59
Ja również przyłączam się do wypowiedzi olka1982m. Choć w 2011r. byłem 2 razy to udało się złapać małe co nieco:)
W poprzednich latach tj. 2004-2008 udało mi się złapać 1 (dosłownie 1 płotkę), ale w 2009 i 2010 trafił się sandacz, amurek i mały sumik o drobincy nie wspomnę:)
Poprawiono 1 błąd ort.
Ostatnio zmieniony przez Archdevil 2012-01-10, 02:20, w całości zmieniany 1 raz
a na chotów jak dojechać konkretnie bo do samej miejscowości wiem
bylem jeszcze na Walichnowach ale nic .
ja tez jestem za jakimiś zawodami i może niech kazdy wypisze jakieś łowiska komercyjne lub dzikie dla amatorów którzy nie maja karty PZW
Osobiście znam Kilka
I Ostrówek/ Rudlice (placimy tylko za rybę)
II Walichnowy dawna cegielnia
III Lututów Łużyca 20zł 2 wędki za rybę nie placimy , jedynie wymiar
tyle co ja odwiedzilem może ktoś coś doda
Poprawiono 1 błąd ort.
Ostatnio zmieniony przez Archdevil 2012-01-10, 02:21, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Gru 2010 Posty: 363 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wie(życzka)luń
Wysłany: 2012-01-09, 13:50
Gumis20 napisał/a:
a na chotów jak dojechać konkretnie bo do samej miejscowości wiem
bylem jeszcze na Walihnowach ale nic .
ja tez jestem za jakimiś zawodami i może niech kazdy wypisze jakieś łowiska komercyjne lub dzikie dla amatorów którzy nie maja karty PZW
Osobiście znam Kilka
I Ostrówek/ Rudlice (placimy tylko za rybę)
II Walihnowy dawna cegielnia
III Lututów Łużyca 20zł 2 wędki za rybę nie placimy , jedynie wymiar
tyle co ja odwiedzilem może ktoś coś doda
Gumis20 do Chotowa dojazd wygląda tak: od strony Wielunia przed końcem Chotowa jest skręt w lewo na Mokrsko - skręcasz i jedziesz gdzieś około 300-400 metrów i za ostatnim domem jest skręt w lewo - też skręcasz i za około 200 metrów lekko w lewo i dojedziesz.
Pomógł: 3 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Sie 2008 Posty: 293 Postawił 5 piw(a) Skąd: Okolice
Wysłany: 2012-06-30, 05:22
Ja łowie w Krzyworzece 200 złoty na rok za 2 wędki. Tylko tam trzeba mieć kartę wędkarską i do tego opłacone członkowskie w PZW w wysokości 64 złotych. Trochę to wychodzi razem niestety.
http://www.pzw.org.pl/pzw...aty_na_2012_rok
Ja łowie w Krzyworzece 200 złoty na rok za 2 wędki. Tylko tam trzeba mieć kartę wędkarską i do tego opłacone członkowskie w PZW w wysokości 64 złotych. Trochę to wychodzi razem niestety.
Słyszałem że na Krzyworzeke trzeba czekać nawet 2 lata na kartę tzn żeby tam łowić bo tylu chętnych
Pomógł: 3 razy Wiek: 43 Dołączył: 15 Sie 2008 Posty: 293 Postawił 5 piw(a) Skąd: Okolice
Wysłany: 2012-10-19, 17:30
Gumis20 napisał/a:
tom25 napisał/a:
Słyszałem że na Krzyworzeke trzeba czekać nawet 2 lata na kartę tzn żeby tam łowić bo tylu chętnych
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum