mieszkam na os. Kopernika ale niestety Ci nie pomogę bo mam ustawione tylko sportowe i przyrodniczo-edukacyjne, reszta lasuje mózg. Wiecie może kiedy nastąpi w końcu ta rewolucja z kanałami eurosport 2 i HBO ?
_________________ Pesymista widzi ciemny tunel.
Optymista widzi światełko w tunelu.
Realista widzi światło pociągu.
A maszynista widzi trzech debili na torach.
W ostatnich dniach występowały problemy w odbiorze TVP1 (oraz niektórych innych programów), których przyczyną była nieprawidłowa praca odbiornika cyfrowego. Obecnie program TVP1 rozprowadzany w sieci kablowej na kanale K06 ponownie odbieramy z naziemnego nadajnika analogowego.
W najbliższych dniach mogą wystąpić utrudnienia w odbiorze kanałów cyfrowych - spowodowane testami sprzętu dostarczonego nam przez dostawców. Testy mają na celu wybranie najlepszego rozwiązania do wprowadzenia dodatkowych kanałów (cyfrowych i analogowych). Prosimy uzbroić się w cierpliwość i przepraszamy za utrudnienia.
Podobno od niedawna można już oglądać w wieluńskiej kablówce kilka bądź też kilkanaście programów w odbiorze cyfrowym.
Mam pytanie, posiadam telewizor HD ready, czy muszę dokonać jakiś specjalnych ustawień w telewizorze, aby móc korzystać z tego dobrodziejstawa, czy może taki telewizor samoczynnie ustawia się na odbiór cyfrowy?
Przydała by się jakaś krótka instrukacja co do tych zmian, które zachodzą w naszej kablówce.
Z góry dziękuję za wszelkie wskazówki.
W ustawieniach telewizora wybierasz programowanie. Najpierw wybierasz opcje KABLOWE (nie naziemne), a następnie CYFROWE I ANALOGOWE. Telewizor powinien Ci wyszukać wszystkie kanały zarówno cyfrowe jak i analogowe. Potem je tylko poustawiać w kolejności, a jak to zrobić to już zależy od marki i modelu telewizora.
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Maj 2010 Posty: 806 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-05-31, 13:20
saint, zależnie od opłat masz kanały DVB-T lub DVB-C. Te pierwsze programujesz jako "naziemne" i jest ich mniej.
saint [Usunięty]
Wysłany: 2011-05-31, 15:00
mixas napisał/a:
Twój TV musi również posiadać tuner DVB-C aby odbierać telewizje w postaci cyfrowej. Sprawdź w specyfikacji sprzętu czy coś takiego masz.
Nie widzę nigdzie w opcjach mojego telewizora czegoś takiego jak tuner DVB-C czy inny.
Natomiast jest napisane, że telewizor jest z HD ready do odbioru cyfrowego.
Więc jak to jest, można odbierać kanały cyfrowe posiadając telewizor z HD redy czy full HD, czy jeszcze dodatkowo tv musi mieć wbudowany ten tuner?
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Maj 2010 Posty: 806 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2011-06-01, 05:50
saint, HD Ready czy Full HD to rozdzielczość wyświetlania obrazu. Do odbioru kanałów cyfrowych telewizor musi posiadać odpowiedni tuner. Podaj markę i model Twego TV.
To ja mam pytanie dotyczące kabli od internetu będących na elewacji bloku. Czy są jakieś przepisy w naszej spółdzielni, które zabraniałyby rozciągania takich kabli? A jeśli nie to czy mają oni prawo przecinać kable już istniejące przy ocieplaniu budynków?
saint, HD Ready czy Full HD to rozdzielczość wyświetlania obrazu. Do odbioru kanałów cyfrowych telewizor musi posiadać odpowiedni tuner. Podaj markę i model Twego TV.
Posiadam tv LED Toshiba 32RL833 który ma wbudowany tuner na odbiór DVB-C.
Niestety nie odnajduje wszystkich kanałów cyfrowych.
Musiałam zmienić kraj aby w ogóle odnalazł rozszerzony pakiet programów cyfrowych jednak nadal nie są wszystkie
Ma ktoś jakiś pomysł co zrobić?
_________________ „Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest i nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi.”
1% ze swojego podatku na rehabilitację dziecka http://dzieciom.pl/podopieczni/4355
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum