ale obrzydliwi jesteście a fuj:P
ja tam sie ubawilem na WKU
z kolegami już po komisji wchodzimy i opowiadamy co tam nam nie robili a reszta takie miny strach w oczach, bali sie wejść:)
znam koleżankę która teraz będzie chciala wstapić do wojska także nic dziwnego reszta kobiet też powinna choćby spróbować swoich sił (równouprawnienie)
Nadal mam wątpliwości bo mam wrażenie, że prawo jest martwe w pewnym przypadku. Mowa o kobiecie (temat dotyczy kobiet), z polskim obywatelstwem, zameldowanej w PL ale na stałe mieszkającej za granicą. Jeśli taka osoba skończy za granicą kierunek medyczny/psychologię to co prawda podlega "kwalifikacji wojskowej" ale nikt w Polsce o tym nie wie. Czyli nie musi też sama zgłaszać tego faktu bo i po co.
Dominika, na komisję nie są wzywani wszyscy. Podobno losują z osób, które ukończyły bądź w danym roku kończą dane kierunki. I mają prawo wezwać Cię do 28 roku życia.
Ja miałam komisję w Dzień Kobiet, mężczyźni byli na tyle uprzejmi, że puścili nas jako pierwsze. Wszystko trwało niecałe 1,5 h i nie było tak strasznie.
W każdym razie najgorsze były spojrzenia tych 18-letnich chłopaków. Czułam się jak małpa w zoo i miałam wrażenie, że oni się zastanawiali, co my- 4 kobiety, tam robimy
Dominika, na komisję nie są wzywani wszyscy. Podobno losują z osób, które ukończyły bądź w danym roku kończą dane kierunki. I mają prawo wezwać Cię do 28 roku życia.
O tym właśnie mówię. Nie mam "parcia", żeby świecić czymkolwiek przed taką komisją.
Na pewno się odezwą jak będą mieli taką potrzebę.
A jakie mogą być pytania w związku z komisją lekarską dla dziewczyn?
Mierzy się Panie i waży, jeśli mają jakieś problemy zdrowotne wysyła się do specjalisty na badanie, a później przydziela odpowiednią kategorię. Ot i wszystko.
Ktoś pisał, że był razem z Panami na Komisji. Nie wiem w którym roku, ale obecnie jest to zabronione. W dniu w którym odbywa się kwalifikacja wojskowa dla Pań nie może odbywać się kwalifikacja wojskowa dla Panów. Jest to po prostu wyznaczony osobny dzień.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum