Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2012-01-26, 21:39
Pewnie jestem w stanie Ich tolerować. Ale moje zdanie jest niezmienne od samego początku. TO JEST CHORE
Ferbik napisał/a:
Ankieta słaba, bo np. nie ma określenia, czy geje i lesbijki mogą adoptować dzieci.
Trzeba mieć tylko nadzieję, że do takiego czegoś nigdy nie dojdzie. Dlaczego? A dlatego, że nie można chorych aspiracji leczyć kosztem niewinnego dziecka, które w tym momencie pozostaje bez prawa wyboru co do płci rodziców.
PS. Wobec mojego podejścia, odpowiedź raczej brzmi; trudno powiedzieć
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
dawid W trakcie przeprowadzki do Wielunia się gra, się ma
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 1173 Piwa: 14/19 Skąd: znienacka
Wysłany: 2012-01-26, 21:45
Ferbik napisał/a:
czy geje i lesbijki mogą adoptować dzieci
Ferbik, pytanie jest proste. To o czym Ty piszesz, może się pojawic w odrębnej ankiecie
_________________ Potrzebujesz DSL-a, Neostradę? Call me 502-408-902
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 07 Mar 2006 Posty: 464 Skąd: prawie Wieluń
Wysłany: 2012-01-27, 09:36
Jak dla mnie zdecydowanie tak.
W ankiecie nie ma nic na temat adoptowania dzieci, tylko o sformalizowaniu związku, co rozumiem poprzez podpisanie odpowiedniego dokumentu, który pozwala na prawo do wspólnoty majątkowej, możliwości odwiedzenia chorego partnera w szpitalu, renty po zmarłym partnerze itd.
Pomógł: 22 razy Wiek: 38 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 2051 Piwa: 9/14 Skąd: Chotów
Wysłany: 2012-01-27, 10:48
Cytat:
Podpisuję się pod tym. Ba, jeżeli chodzi o adopcję to również nie mam nic przeciw. Przyznam się szczerze, że (mimo, iż na szczęście mnie to nie spotkało) gdybym był w domu dziecka to wolałbym się wychowywać w rodzinie bazującej na związku partnerskim, niż zostać w bidulu. Dla mnie identyczna sytuacja, jak przy normalnych adopcjach - rodzice adopcyjni niejednokrotnie bardziej kochają i dbają o adoptowane dzieciaczki (oczywiście są wyjątki, jak zawsze)
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 07 Mar 2006 Posty: 464 Skąd: prawie Wieluń
Wysłany: 2012-01-27, 11:51
Ja jestem otwarta na wiele spraw i pewnie nie miałabym nic przeciwko adoptowaniu dzieci przez pary homoseksualne, ale myślę sobie, że po pierwsze polskie społeczeństwo nie jest przygotowane na taki krok - takie dziecko na pewno byłoby wyśmiewane przez rówieśników i wytykane palcami przez innych rodziców.
Po drugie wydaje mi się, że do pełnego rozwoju dziecka potrzebne jest nabywanie zarówno pewnych cech od mamy i pewnych od taty, chociaż nie jestem psychologiem i się na tym nie znam, bo z drugiej strony ile to dzieci jest wychowywanych przez jednego rodzica i że tak powiem kolokwialnie, "wychodzą na ludzi".
Trudno jest mi też mówić za dzieci z domu dziecka, co by wolały, nigdy nie byłam w takiej sytuacji ani nie znam też opowieści z pierwszej ręki.
Ja spytam przekornie
Zwłaszcza tych co są zdecydowanie za
Chcielibyście mieć zamiast mamy i taty dwóch tatusiów ?
Odpowiedzcie szczerze.
Zamiast mamy i taty którzy ciągle się kłócą, nie kochają, piją itp. mieć dwóch kochających siebie i mnie tatusiów? Odpowiadam szczerze, że bym wolał. Chociaż może jeszcze niekoniecznie w Polsce.
_________________ Chcialbym byc pewniakiem jak ty
Ale wole miec zlote serce
Pomógł: 12 razy Dołączył: 15 Lis 2005 Posty: 883 Piwa: 12/4 Skąd: Planeta Ziemia
Wysłany: 2012-01-27, 22:05
Na wszystko patrzycie przez pryzmat seksu. A przecież życie kreśli różne scenariusze i może być tak, jak napisała Magdusia.
Cytat:
W ankiecie nie ma nic na temat adoptowania dzieci, tylko o sformalizowaniu związku, co rozumiem poprzez podpisanie odpowiedniego dokumentu, który pozwala na prawo do wspólnoty majątkowej, możliwości odwiedzenia chorego partnera w szpitalu, renty po zmarłym partnerze itd.
W tym kraju, gdzie Krk stanowi o wszystkim, wspólne zamieszkanie osób tej samej płci jest grzechem wołającym o pomstę do nieba. Jednocześnie rozgrzesza się księży z posiadania kochanek i dzieci, że o pedofilii nie wspomnę.
Czy ci, którzy są przeciwni zalegalizowania związków jednopłciowych, nie widzą jakimi są hipokrytami? Co jest bardziej obrzydliwe? Miłość dwojga dorosłych ludzi, czy seksualne wykorzystanie dzieci przez zwyrodnialców w sutannach?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum