a ten niebieski Listerine też tak pali i piecze czy tylko zielony?
[ Dodano: 2010-10-27, 21:27 ]
Zresztą jak już jesteśmy przy pielęgnacji to napisze co polecam jeśli o to chodzi. Sporo mężczyzn na forum więc może ktoś ma podobne odczucia z tym związane. Długo szukałem czegoś godnego uwagi i przebrnąwszy przez setki różnych lepszych lub gorszych produktów mogę z czystym sumieniem polecić:
*dezodorant Nivea Cool Kick (bardzo świeży, a ponad to długo czuć ten zapach, jest genialny, mowa o tym najbardziej niebieskim z serii)
* do golenia tutaj jest wiele możliwości.. jedni wolą Nivea a inni Gilette, wg mnie lepsza Nivea i bardzo mi się podoba pianka do golenia też ciemno niebieska i bardzo ładnie pachnie, ale tutaj asortyment jest ogromny, są i żele i pianki i inne, do wyboru do koloru.
*po goleniu - nie mam pracy że muszę być co dzień pięknie ogolony więc nie zamierzam inwestować w jakąś super ekskluzywną wodę, od tego są perfumy. Po goleniu najbardziej podoba mi się Str8 ten srebrny - motion. To mój ulubiony aczkolwiek nie mówię że np zielony jest brzydki, a cena bardzo dobra i spełnia swoje zadanie właściwie.
* do mycia (tutaj też bardzo wiele próbowałem) najlepiej podpasowała mi Nivea Cool Kick, niestety widziałem tylko w małych opakowaniach po 200 albo 250 ml.. a jak nie to to na zmianę Avon Amazone albo Ascent
Nie wiem to są moje subiektywne odczucia, testowałem już wiele ale to jak dla mnie jest najlepsze. I też uważam że jak ktoś ma wrażliwą skórę ( jak ja) i kupuje różne balsamy po goleniu i inne tego typu rzeczy łagodne i w ogóle to niech lepiej spróbuje zwykłej wody kolońskiej. Odkąd zacząłem takich używać (wcześniej były balsamy łagodne) to teraz skończyły się podrażnienia po goleniu, jak dobrze wyszczypie od razu to później jest dobrze i bez problemów 0 podrażnień i szczypania na następny dzień. Przynajmniej u mnie (cera wrażliwa alergiczna)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 402 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: WIELUŃ
Wysłany: 2010-10-29, 09:59
Ostatnio zmieniony przez JAREK.M 2010-11-01, 18:26, w całości zmieniany 1 raz
Maciej W trakcie przeprowadzki do Wielunia EWI w Sercu
Pomógł: 13 razy Wiek: 48 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1155 Piwa: 5/6 Skąd: EWI-OOL
Wysłany: 2010-10-29, 14:35
Wódka Wyborowa , idealna na wieczór z przyjacielem . Jeden warunek , musi być zimna
_________________ Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać.
Antoine de Saint-Exupery
Odkopując stary temat...
Ostatnio zauważyłem (wcześniej chyba nie było), że w Biedronce pojawiło się gotowe masło klarowane. Podobno jest to najlepsza rzecz do smażenia, chociaż zdania są podzielone. Sam jeszcze nie próbowałem.
Też mogę stwierdzić, że masełko jest super do smażenia, zwłaszcza, gdy ktoś jest na diecie Pieczone mięsko jest miękkie i delikatne, nie suche jak po smażeniu na zwykłym oleju rzepakowym (który jest idealny do frytek, jak jest dobrze rozgrzany). A poza tym ma ładny aromat, jak się rozgrzewa.
Jak już olej do smażenia,to słonecznikowy.
Gdzieś słyszałem opinię, że masło klarowane najlepiej zrobić samemu ze zwykłego masła, zamiast zastosować produkt przemysłowy.
Najzdrowszy do smażenia jest właśnie olej rzepakowy.
Dobre do zrobienia masła klarowanego jest ... wieluńskie masło w kostce, do usunięcia jest tylko kożuch białkowy z wierzchu, żadnych lewych tłuszczów, osadów. Duży plus tego masła jak się oczywiście je dobrze zrobi to że się nie psuje i można je trzymać w temperaturze pokojowej. Do smażenia zgodzę się najzdrowszy jest olej rzepakowy, słonecznikowy i oliwa z drugiego tłoczenia. Do sałatek olej z pestek winogron, oliwa z 1 tłoczenia, lniany. Do smażenia żeby nie zmieniała smaku potrawa masło klarowane lub smalec.
_________________ Pesymista widzi ciemny tunel.
Optymista widzi światełko w tunelu.
Realista widzi światło pociągu.
A maszynista widzi trzech debili na torach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum