Witam. Muszę kupić pralkę. Oglądałam ich już z milion i mam kompletny mętlik w głowie Może ktoś mi coś doradzi? Będę wdzięczna.
Ma to być pralka: tania (najlepiej do 1000zł), jeśli z wyświetlaczem do malutkim, z krótkimi programami prania, oszczędna i przede wszystkim nieawaryjna!! No i od frontu ładowana. Najlepiej głębokość do 50cm. Co do wyglądu to już sama się zastanowię
Bardzo proszę o rady i propozycje konkretnych modeli.
Whirpool w domu służył przez prawie 8 lat- teraz zaczął spadać pasek przy wirowaniu,ale nadal działa, jak się nie przekroczy 5kg suchego prania. Między czasie była pralka polar PFL1200 -wytrzymała jedynie 3.5 roku, padł programator. Jest w sklepach teraz ta sama pralka polar w wersji ECO. Mimo, że Whirpool i polar to jeden koncern, ale na polar się zawiodłam...
Pomógł: 22 razy Wiek: 38 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 2051 Piwa: 9/14 Skąd: Chotów
Wysłany: 2012-03-05, 10:32
Ja polecam Elektroluxa. Jedziesz do Neonetu na Różanej, Śląskiej, Avansu, Media Expert - spisujesz ceny i modele, negocjujesz, patrzysz gdzie taniej, jedziesz i kupujesz.
Pomógł: 7 razy Dołączył: 12 Mar 2006 Posty: 960 Piwa: 6/3 Skąd: Oklahoma Village
Wysłany: 2012-03-05, 11:26
Kilka lat temu, bodajże w 2009, kupiłem dla rodziców Electroluxa, zwykłego, prostego, bez wyświetlacza i jak narazie jest ok mimo, że jest często przeładowywany Kupiłem go w Eldomie na Baranowskiego bo wówczas było niedrogo nawet w porównaniu ze sklepami internetowymi. Electorlux miał wtedy promocję gdzie za darmo można było przedłużyć gwarancje do 5 lat po wysłaniu jednego formularza.
Aczkolwiek obecnie kupiłem odkurzacz electroluxa i już nie jestem taka zadowolony - popsuł się niedługo po zakupie jednak został naprawiony na gwarancji a tak generalnie to ma, imho, małą moc ssącą mimo 2000 Watt.
Dzięki za rady. A co myślicie o INDESIT? Jest teraz w sklepach taka IWD 6125 EU.
W zasadzie to sprzedawcy naprowadzali mnie na inny model Indesit Eco Time IWE 61251 B ECO, ale ten wielki wyświetlacz mi się wcale nie podoba.
Byłam już prawie zdecydowana na jakiś prosty model Electrolux ale się wstrzymałam. Nie podoba mi się sposób zamykania drzwiczek. W tym modelu Indesit jest to fajniej rozwiązane.
W EL-x jakoś tak ciężko się zamykają. I boję się, że mi się ta niby klameczka (nie wiem jak to nazwać ) kiedyś urwie. Wiem, pewnie się czepiam
Pomogła: 9 razy Wiek: 43 Dołączyła: 15 Mar 2007 Posty: 239 Piwa: 1/5 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-03-07, 09:35
Sama rozglądam się za nową pralką i z tego co sie orientuję najlepsze opinie mają wszelkiego rodzaju elektroluxy. Nowoczesne modele mają obecnie nawet takie funkcie jak Disrect Spray, która dodatkowo rozpyla proszek z wodą podczas prania, jakby w formie natrysku. Rewelacją jest też odświeżanie ubrań parą, bez konieczności ich prasowania! Bardzo fajne rozwiązanie jeśli bywa się w miejscach gdzie pali się papierosy. 15-minutowe programy prania też są fajnym rozwiązaniem jeśli chce się tylko odświeżyć przepocone, ale nie poplamione, brudne ubrania. Osobiście zależy mi na jakimś dobrym programie dopierającym dziecięce ciuszki, dobrze płuczącym i nie niszczącym ubrań.
Pralka, która na razie wpadła mi w oko to Electrolux EWF 127570, ale jestem jeszcze w fazie poszukiwań.
Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Gru 2010 Posty: 363 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wie(życzka)luń
Wysłany: 2012-03-07, 16:53
Monika myślę, że dobry wybór z tym Electroluxem.
Najlepsza jest Miele jak pisał red, ale to inna półka cenowa.
Ja mam Electroluxa od 5 lat i jak narazie odpukac śmiga, aż miło. Kuzynka też od 7 lat Electrolux i śmiga.
Warto popatrzeć też na Boscha i Siemensa, ale serwis i ewentualna naprawa może być dużo kosztowniejsza niż w Electroluxie.
My mamy pralkę Electrolux chyba już pięcioletnią (wsad od góry) i żadnych absolutnie problemów z nią nie ma. Model chyba EWT 805 jak dobrze przeczytałem
A ja polecam nasza rodzima markę Polar-Każdego Dnia ma juz 3,5 roku 6 kilo pojemności klasa A+A 1200 obrotów. Odkąd zakupiłam bezawaryjna cena tez była przystępna
_________________ "Być gwiazdą,gwiazdą ludzi fantazją.."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum