Dziękuję bardzo! Właśnie byłam sprawdzić numer i zadzwoniłam by zapytać o jedną z tych ofert. Szkoda tylko, że nie da się tam wejść i obejrzeć reszty działek.
Niemniej jednak proszę o dalsze informacje w sprawie ogródków działkowych.
Pomogła: 2 razy Wiek: 41 Dołączyła: 19 Mar 2008 Posty: 133 Postawił 3 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-04-12, 20:15
Ja w zeszłym roku kupiłam za 8 tys, 3.6a. Na działce altanka murowana, oczko wodne, dużo nasadzeń. Bardzo zadbana. Teraz boję się, że nie dam rady utrzymać w takim fajnym stanie, w jakim kupiłam, ale staram się
Rozmawiałam z prezesem mojego ROD i mówił, że mają kilka wolnych działek, ale bez żadnych zabudowań i nasadzeń. Więc jeśli ktoś ma czas i ochotę stworzyć sobie od podstaw własne miejsce do rekreacji, może się zgłosić bezpośrednio do zarządu konkretnego ROD.
Działka ma niewiele ponad 3 ary, stoi tam drewniana budka narzędziowa z kosiarką i pompą do studni ( studnia wspólna dla kilku działek),toaleta fundament pod budowę domku, drzewa owocowe i iglaczki Kosztowało to 2200zł. Jak się orientowałam to były podobne działki za około 6000zł, też z takimi małymi domkami narzędziowymi, także myślę, że cena atrakcyjna.. Sporo trzeba było się nagrabić po zeszłorocznych liściach i zeschniętych jabłkach, poprzycinać drzewa, jeszcze tylko wysiać trawę w kilku "gołych" miejscach, wybudować altanę i można robić "parapetówko-grillówko-trawówke"
marigna, to świetnie , zatem w pierwszy słoneczny i ciepły weekend, zbieramy się u Ciebie na grillu.
Wysłany: 2012-04-15, 12:33
marigna napisał/a:
Działka ma niewiele ponad 3 ary, stoi tam drewniana budka narzędziowa z kosiarką i pompą do studni ( studnia wspólna dla kilku działek),toaleta fundament pod budowę domku, drzewa owocowe i iglaczki Kosztowało to 2200zł. Jak się orientowałam to były podobne działki za około 6000zł, też z takimi małymi domkami narzędziowymi, także myślę, że cena atrakcyjna.. Sporo trzeba było się nagrabić po zeszłorocznych liściach i zeschniętych jabłkach, poprzycinać drzewa, jeszcze tylko wysiać trawę w kilku "gołych" miejscach, wybudować altanę i można robić "parapetówko-grillówko-trawówke"
Wiesz Roj, u każdego w tych ogródkach jest takie wyposażenie, więc do wyboru Przynajmniej będę wiedziała kogo podejrzewać jak moje zginie
A na grilla zapraszam, tylko każdy przynosi żubrówkę i sadzi to ździebełko gdzie trawa nie wyrosła
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum