Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2012-02-05, 22:39
Zdjęcie z Facebooka z Łodzi.
policja.jpg
Plik ściągnięto 49 raz(y) 103,01 KB
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Vosiak Ty Ty Ty!!! Ty też reporterzyno jeździsz z aparatem na kolanach za biedną kierowniczką! TO się nadaje pod prokuraturę! No co za bezczelność! Uwzięli się! Gregg: ta sama rejestracja? Tu też się pewnie zaraz świadkowie znajdą.
Nie mam aparatu Musiałem pożyczyć
Moge sie czuć jak detektyw Rutkowski haha
P.S. Też mam świadków
Vosiak strzela bramkę na 3-0 dla Forum
Wysłany: 2012-02-06, 08:39
Ferbik napisał/a:
Gregg: ta sama rejestracja?
Dokładnie ta sama rejestracja i to samo auto. Nawet zwróciłem uwagę na zepsuty zamek w drzwiach od strony pasażera. Musze przyznać że pod Brico pan z tego auta zaparkował całkowicie poprawnie.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 09 Sie 2009 Posty: 27 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-02-22, 17:48
Straży Miejskiej raczej nie wypada robić takich rzeczy Pomijam to, że znak powtórzony jest 3 razy i stoi tam już od dłuższego czasu, a usprawiedliwieniem nie może być to, że strzałka na pierwszym znaku powinna być w drugą stronę
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-02-22, 18:09
bartek89, ale ze znaków nie wynika, aby popełnili wykroczenie (przy załozeniu ze stoją przed tym widocznym znakiem zakazu)... Ba, nawet znak "P" utwierdza mnie w przekonaniu ze strzałka pod znakiem zakazu jest w dobrą stronę...
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Zupełnie nie rozumiem powyższego. Wszystkie auta na zdjęciu są zaparkowane prawidłowo.
Być może mnie inaczej uczono o znakach zakazu i informacjach pod nimi.
No właśnie - tak czytam i się zastanawiam czy źle interpretuje przepisy! Strzałka oznacza - że tak powiem - kierunek obowiązywania zakazu. I te auta stoją prawidłowo. Zresztą multum samochodów tam codziennie parkuje.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 09 Sie 2009 Posty: 27 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-02-22, 18:42
Haha faktycznie Moje niedopatrzenie... Po prostu od tych znaków aż oczopląsu można dostać a śpieszyło mi się i nie przemyślałem tego dokładnie. Przepraszam i zwracam honor Można usunąć
Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Gru 2010 Posty: 363 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wie(życzka)luń
Wysłany: 2012-03-07, 16:59
Dżizas kto kierowniczkę wcześniej wspomnianego volvo uczył jeździć o parkowaniu nie wspomnę.
No "cycki" opadają jak zobaczyłem jak pani parkuje na parkingu przy kauflandzie. Dodatkowo małe dziecko z przodu bez pasów ehhh (przy parkowaniu dziecko otwarło szybe i uczyło parkowania ).
Dla mnie pani z volvo to "miszczyni".
Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 155 Piwa: 13/1 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-03-25, 08:08
Mam pomysł. Załóżmy nowy temat tylko i wyłącznie ze zdjęciami aut nieprawidłowo zaparkowanych, albo też i takich co ro niby stoją prawidłowo ale tak idiotycznie, że nie można ich tutaj pominąć obejmujący Wieluń i okolice. Jeśli jest to oczywiście zgodnie z prawem, proponuję nie zakrywać tablic rejestracyjnych. Może taka metod walki z kierowcami, którzy prawko zdobyli przysłowiowy za mendel jaj (oczywiście ostatnio bardzo drogich ) pozwoli na skuteczną wyeliminowanie zajmowania całych chodników przez parkujące lumpy (nieważne jaki ich tam wiek i stan).
Jeśli ten pomysł znajdzie zwolenników, proszę o poparcie i stworzenie takiego tematu na stronie forum. Dzięki temu może nasze policaje nieco bardziej przyłożą się do roboty, zamiast stać przy tak zaparkowanym samochodzie i oczekiwać na pokazanie go palcem przez przechodnia i żądaniem interwencji...
Tak przy okazji, doprowadza mnie do szału parkowanie na Wojska Polskiego na chodniku i na miejscach docelowo przeznaczonych na trawniki, gdy obok jest nowiutki parking.
_________________ Są równi i równiejsi - Ludzie zróbmy z tym coś
Nasz klub rowerowy już ruszył, także uprzykrzymy życie takim pseudokierowcom, jak poniżej.
Merca mo, to se parkować może przecież przed stojakiem dla rowerów i z fantazją, drugi nie gorszy, bo zastawił przejazd dla wózków i rowerów.
Brawo dla obydwóch kierowców!
Brakuje mi w takich momentach naklejek z karnym kutasem za ch.we parkowanie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum