bo oni sie czują dużo lepsi od nas i sie z tym za bardzo obnoszą....
a powiedz mi skąd takie Twoje przekonanie ??
_________________ Last night I asked my Angel to watch over you, but he came back soon .... I asked :"Why?" He smiled and said : "An Angel doesn't watch over another Angel...".
Bo słyszę od ludzi.. moja koleżanka mieszka (tzn pracuję w Niemczech - pojechała po studiach) ) i zauważa pewne rzeczy troche słyszy.. Dla nich Polacy to w dalszym ciągu pijacy i nieroby (oczywiście nie generalizuje ) Oczywiscie w ostatnich czasach dużo zyskalismy mamy dużo studntów i w ogóle ale stereotyp zawsze pozostaje i trudno sie go pozbyć;(
_________________ ,,Ludzie nigdy nie wiedzą, że są szczęśliwi, wiedzą tylko, kiedy byli szczęśliwi..."
No to Twoje zdanie i je szanuje ale nie dokońca się z nim zgadzam bo my też poruszamy się w świecie stereotypów , no tylko że oni pokazali to publicznie i tu minus.
_________________ Last night I asked my Angel to watch over you, but he came back soon .... I asked :"Why?" He smiled and said : "An Angel doesn't watch over another Angel...".
Moje towarzystwo jest bez zarzutu....
A z tą dziewczyną mam mały kontakt nieraz przyjezdza do Polski to na kawkę można iść... może ona sie obraca w takim towarzystwie jakim nie trzeba i ma takie informacje... Chociaż ja sie z nią zgadzam może nie do samego końca ale po części napewno ale sądzę że to sie niedługo zmieni gdy weszliśmy do Unii mamy wiecej wykształcownych (ale słabość do alkoholu na zawsze zostanie tak samo jak u Rosjan ) ludzi, i nasz kraj rozwija sie w dobrym kierunku
Angel napisał/a:
ale nie dokońca się z nim zgadzam bo my też poruszamy się w świecie stereotypów
Kazdy kraj ma jakiś utarty sterotyp
np: Francuzi - żabojady
Włosi - makaroniarze
itd...
_________________ ,,Ludzie nigdy nie wiedzą, że są szczęśliwi, wiedzą tylko, kiedy byli szczęśliwi..."
Polacy i Rosjanie to nic, ale Chorwaci ................ my przy nich jesteśmy abstynentami, ale to znowu są jakieś głupotki ! Najlepiej się samemu przekonać i tye, a że sa wyjątki i są przypadeczki, to już nie nasza wina
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 07 Mar 2006 Posty: 464 Skąd: prawie Wieluń
Wysłany: 2006-04-16, 16:49
Niestety, stereotyp Polaka-złodzieja nie wziął się znikąd.
Ale tak samo jak w Polsce są ludzie uczciwi, tak samo nie wszyscy Niemcy tak o nas myślą.
I pretensje można mieć tylko do ludzi, którzy wymyślili tę reklamę, a nie do całego narodu
I kompletnie nie rozumiem, jak można mówić, że się "nienawidzi TYCH faszystów". Zastanawia mnie, ile jeszcze pokoleń Niemców będzie dźwigać brzemię historii.
A co do samego Media Markt, to tam naprawdę muszą kupować tylko idioci... Przecież na sieci różnego rodzaju sprzęt jest o wiele tańszy, a nawet i w takich pobliskich sklepach również.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum