Taki prawdziwy a nie "dmuchany" jak sprzedają np. w Edenie, robi firma Krajewski. Ale cenowo nie wiem jak wygląda na tle konkurencji. Polecam zajrzeć do sklepu firmowego na Barycz.
hajen W trakcie przeprowadzki do Wielunia 4x2+8x1x1+2+1
Pomógł: 27 razy Wiek: 35 Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 1451 Piwa: 29/26 Skąd: Wieluń/Warszawa
Wysłany: 2012-06-13, 11:44
Ja kupiłem wszystko w Edenie. Nie jestem specjalnym "smakoszem" i "degustatorem" ciast. Ważne, że nie były suche i były słodkie. Wszystkim smakowało bardzo. Minusem tortu w Edenie jest bardzo mały wybór jego dekoracji i ogólnego kształtu. Mimo wszystko z ciastem i tortem na 100 osób zamknęliśmy się w kwocie 1100zł.
Ponadto każda para dostała paczkę z ciastem na wynos i zostało ciasta po weselu (dwudniowym).
W Weronie mają bardzo dobre ciasto. A co do tortu to proponuję odwiedzić Cukiernię p. Małgorzaty Strzała.
A tak poza Wieluniem, w Sieradzu Cukiernia u Michalaka, ul. Broniewskiego 18. Duży wybór, liczne dekoracje na różne okazje.
Cenowo EDEN wydaje mi się bezkonkurencyjny. Ale nie każdy go lubi.
Najlepiej przed weselem przejechać po cukierniach i z każdej coś spróbować. A potem wybrać jakiś kompromis między ceną a jakością.
Ja byłem bardzo zadowolony z torta od Gagatka, chociaż nie był tani. Ale znajomym ta sama cukiernia zepsuła tort weselny.
Pomogła: 18 razy Wiek: 36 Dołączyła: 03 Lut 2006 Posty: 1016 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-06-14, 08:45
red napisał/a:
Cenowo EDEN wydaje mi się bezkonkurencyjny. Ale nie każdy go lubi.
Dokładnie mnie chociażby dopłacili to nie chciałabym mieć ciasta z Edenu
A może ciasto pieczone przez osoby prywatne? nie myśleliście o tym? Często wychodzi taniej a jest równie dobre jak nie lepsze
_________________ W naturze człowieka leży rozsądne myślenie i nierozsądne działanie.
A może ciasto pieczone przez osoby prywatne? nie myśleliście o tym? Często wychodzi taniej a jest równie dobre jak nie lepsze
Ciasto robione przez osoby prywatne raczej nie wyjdzie taniej niż Eden. Ale jakość i smak zupełnie inne (czy lepsze to już kwestia gustu i smaku).
Polecam po prostu przejść po cukierniach i próbować, próbować, próbować...
A ja wam powiem, że ciasto domowe jest bez sztucznych dodatków do biszkoptu-który w torcie i ciastach z kremami to podstawa. Zrobienie blachy ciasta w domu to wydatek od kilku do kilkunastu złotych.serniki wychodzą drożej i ciasta z makiem, nigdałami.ale to i tak połowa tego co gotowa blacha ciasta, średnio mającą 1.50-2.20 kg. I wiadomo,że polepszaczy nie ma.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum