R E K L A M A
P O R E K L A M I E

Wieluń - forum,adresy, informacje, reklama, kluby, restauracje, komunikacja, pkp, pks, ogłoszenia, praca,mapa, firmy, radio




Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia Strona Główna Wieluń - forum, informacje, ogłoszenia


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
ciasto na wesele
Autor Wiadomość
Bethi 
Wieluniaczek
Festina lente



Pomogła: 28 razy
Wiek: 35
Dołączyła: 12 Gru 2008
Posty: 1508
Piwa: 16/18
Skąd: EWI~EZD
Wysłany: 2012-06-14, 17:58   

A salmonella od czego jest? Od tego, że w cukierni jak jest dużo pracy to się o pracy to nie dba czy będzie higienicznie bez bakterii czy nie. Byle, żeby produkcja szła. I to nie zależy od renomy Cukierni tylko od złych nawyków pracowników! (Tak dla jasności) Osoba prywatna jaja myje, do ciasta daje się schłodzone, nie z temperatury pokojowej. Mąką jest przesiana, żeby ciasto było lekkie, a nie gniot. Blacha cała wyłożona papierem, a nie tylko dłuższe boki.bo taki szeroki jest papier pergaminowy dla cukierni. Zróbcie ciasto na śmietanie, i trzymane dobę w blaszce, którą nie jest cała w papierze, to na tych bokach, gdzie jest bez papieru śmietana jest szara! A w przypadku owoców wiśni po 3 dniach jest pleśń.
I jeszcze taka informacja: cukiernie biszkopty pieką w czwartki, w piątek robią gotowe ciasto. W sobote, zważone i spakowane jedzie na imprezę, gdzie jest podawane przez dwa dni, w przypadku wesel i poprawin i w poniedziałek już mało smaczne. Co do sernika to musi dobę odstać, żeby kruche ciasto na spodzie zrobiło się delikatne od serowej masy. W ciastach z makiem jak mak będzie źle sparzony, to będzie czuć w smaku, że jest na pół surowy. Więc wybór zależy od osoby. A ciasta ze stabilizatorem owocowymi są praktycznie jednakowe, poza kolorem, owocowym posmakiem i dekoracją z wierzchu.
_________________
* Zjednoczeni wirtualnie, silni realnie *
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
   
karcia 
W trakcie przeprowadzki do Wielunia


Pomogła: 9 razy
Dołączyła: 12 Gru 2006
Posty: 1133
Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-06-18, 19:27   

Dobre ciasta piecze też Piekarnia WIKTOR z Turowa.

Spróbowałam, smakowało bardzo. :)
Postaw piwo autorowi tego posta
 
   
Bethi 
Wieluniaczek
Festina lente



Pomogła: 28 razy
Wiek: 35
Dołączyła: 12 Gru 2008
Posty: 1508
Piwa: 16/18
Skąd: EWI~EZD
Wysłany: 2012-06-19, 09:35   

karcia napisał/a:
Dobre ciasta piecze też Piekarnia WIKTOR z Turowa.

Spróbowałam, smakowało bardzo. :)

Ja też spróbowałam i również smakowało. Jedna z tych, które mogę polecić obok M. Strzały.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
   
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template Acid v 0.4 modified by Nasedo.


Wieluń Forum dyskusyjne
Kontakt z Administracją Forum | Kontakt z właścicielem domeny
Stomatolog Wieluń Sprawdzenie przebiegu BMW | Iris Trade Łódź Montaż instalacji gazowych | Skracanie linków | Klinika BMW | Notariusz Włochy BMW SPRAWDZENIE PRZEBIEGU,HISTORIA SERWISOWA BMW