Trochę w to wątpię gdyż budująca się S8 zabierze nam trochę ruchu na DK8 ( max 50% ruchu), a inwestor już widział by w tym ogromną stratę. Kępno ma 10 tyś. mniej mieszkańców, a jednak jest tam mcdonald ze względu na to, że przecinają się tam DK8 (trasa wschód - zachód) i DK11 (trasa północ - południe), dwie z ważniejszych dla polski dróg. Chociaż kto wie, jeżeli naprawdę ktoś chciał by wybudować w okolicy PKS-u restauracje jakiejkolwiek znanej sieci, to plusami na pewno są bliskość dworca autobusowego, niedaleko położona stacja PKP wieluń miasto oraz pobliska dzielnica handlowa muszkieterów .
no wlasnie ja slyszalam cos ze ma byc dworzec przerobiony na mcdonald's a pks bedzie tam nadal tylko ze zostanie mniejsza czesc budynku przeznaczona na to.. podobno gdzies 2 miesiace temu bylo o tym w gazecie ale szukam na necie i nic nie widze...
poza tym tez cos slyszalam ze galerie otwieraja w wln?? ale ja nie widze nic...
Ostatnio zmieniony przez sandrahaha 2012-07-17, 12:29, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-07-17, 13:11
wielun.naszemiasto.pl napisał/a:
- Słyszałem, że w budynku dworca ma być galeria handlowa i nawet McDonald's, a dworzec zostanie przeniesiony do bazy PKS-u - opowiada jeden z czytelników.
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Ciekawe przedsięwzięcie. Na Dworcu jest Bar u Tomka, obok Dworca Walc Burger, koło Intermarche też miejsce z szybkim jedzeniem Papu, pod Kauflandem budka z lodami-widać, że wybór za mały...
Z jednej strony bary szybkiej obsługi będą miały zwolenników, zwłaszcza przez pewiem czas po otwarciu, a z drugiej strony nie zawsze. Skoro ktoś chce mieć zarobek na ludziach, nie bierze pod uwagę, że społeczeństwo (nie)świadomie ma nadwagę, przez złe odżywianie, styl życia, pracę siedzącą i w niektórych przypadkach lenistwo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum