Jakoś szczególnie mnie to nie dziwi, było raczej kwestią czasu kiedy w końcu wyjdzie na jaw jakaś aferka z udziałem którejś z wielu agencji skarbu państwa... ale sposób w jaki to się stało nadaje się chyba tylko do kabaretu
Bardzo prawdopodobne jest bowiem to, że nagranie zostało zrobione przez samego Władysława Serafina (to u niego w biurze odbyła się rozmowa z byłym szefem ARR Władysławem Łukasikiem).
Można zatem zakładać, że Serafin chciał mieć "haka" - pytanie tylko czy przeciek do prasy był celowy czy przypadkowy
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Maciej W trakcie przeprowadzki do Wielunia EWI w Sercu
Pomógł: 13 razy Wiek: 48 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1155 Piwa: 5/6 Skąd: EWI-OOL
Wysłany: 2012-07-17, 17:51
Coś w tym jest
_________________ Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać.
Antoine de Saint-Exupery
maaciej76, schemacik dobry. Doskonale ilustruje sposób działania PSL - zarówno na szczeblu centralnym, jak i lokalnym. Wszelkiej maści spółki rolne, ARiMR, ARR, ANR itp itd są tego doskonałym przykładem.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2012-07-17, 19:09
red napisał/a:
maaciej76, schemacik dobry
A taki schemacik, to spokojnie do każdej grupy politycznej można przypiąć.
Jak znam życie, to PSL przy następnych wyborach i tak wyjdzie na swoje. Z racji tego, że to najbardziej bezpłciowe chyba ugrupowanie polityczne na naszej arenie.
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
A taki schemacik, to spokojnie do każdej grupy politycznej można przypiąć.
Pewnie że do każdej, ale PSL jest w tym miszczem! Pewnie w dużej mierze dlatego, że z uwagi na swoją bezpłciowość jest w stanie stworzyć koalicję niemal z każdym.
Wiek: 49 Dołączył: 18 Mar 2012 Posty: 94 Otrzymał 3 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-07-17, 22:58
Bethi napisał/a:
a nie mistrzem
A nie wyczuwasz, że ten "miszcz" jest ironizujący ? Taka "licentia poetica"...coś jakby... Hmm.... ? No, masz rację, powinien napisać kursywą... czyli miszczem
Maciej W trakcie przeprowadzki do Wielunia EWI w Sercu
Pomógł: 13 razy Wiek: 48 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1155 Piwa: 5/6 Skąd: EWI-OOL
Wysłany: 2012-07-19, 15:19
By żyło się lepiej .
_________________ Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać.
Antoine de Saint-Exupery
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1504 Piwa: 17/150 Skąd: z północy
Wysłany: 2012-07-20, 19:14
Sami swoi.
Najbardziej zastanawia mnie, ile podobnych "afer" nigdy nie ujrzy światła dziennego. Jestem pewny, że gdyby "przetrzepać" wszystkie ministerstwa to w każdym znalazłyby się podobne przypadki "nadużyć" Tak przykre, że aż wesołe.
Chore ustawy, chorzy ustawodawcy, czy to się kiedyś skończy ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum