nie wiem dlaczego cytujesz mój post.
cała sztuka polega żeby nie szukać a szkolić. To jest rola takich małych klubików jak siatkarz.
Ale tu chciano zwojować świat mając pare groszy w kieszeni.
Efekt wiadomy dla każdego
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2012-11-08, 23:14
Mikołaj Sarnecki: W Wieluniu nie widziałem żadnych perspektyw
Mikołaj Sarnecki przed sezonem wyjechał do Słowacji, by grać w drużynie mistrza kraju - Chemesie Humenne. - Byłem znudzony grą w I lidze - mówi atakujący, który do Humennego trafił z Siatkarza Wieluń.
Wraz ze swoim słowackim klubem Sarnecki występuje w lidze środkowoeuropejskiej (MEVZA), gdzie spisuje się bardzo dobrze. - Statystyki faktycznie wyglądają super. Tyle że nie jestem do końca usatysfakcjonowany treningami. W Polsce byłem przyzwyczajony do zajęć typowo siatkarskich, podczas których trenerzy zwracali uwagę na niuanse i doskonalenie techniki. Na Słowacji mamy dziennie dwa długie treningi, zajmujemy się głównie motoryką - tłumaczy były zawodnik Siatkarza Wieluń, który przyznaje, że miał już dość gry na zapleczu ekstraklasy. - Byłem znudzony grą w I lidze, dodatkowo w Wieluniu nie widziałem żadnych perspektyw rozwoju, dlatego podjąłem decyzję o wyjeździe z kraju - wyjaśnia.
Jak każdy gracz, który zaczyna swoją przygodę z zagraniczną ligą, także Mikołaj Sarnecki miał problemy z aklimatyzacją w zespole. - Mimo obecności Marcina Krysia początkowo czułem się tutaj nieswojo. Na szczęście dołączyła do mnie żona, która została klubowym fizjoterapeutą i zrobiło się już znacznie łatwiej - opowiada zawodnik, który od stycznia będzie walczył także w lidze słowackiej. Chemes Humenne będzie bronił tytułu mistrzowskiego wywalczonego w ubiegłym sezonie. - Władze nie postawiły przed nami konkretnego celu, ale liczymy, że uda nam się zająć miejsce w czołowej czwórce ligi środkowoeuropejskiej oraz wygrać z Unicefem Bratysława, który jest naszym najgroźniejszym rywalem w walce o tytuł w rodzimej lidze - kończy Mikołaj Sarnecki.
Info: siatka.org
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
PRZEGLĄD PRASY. - Jesteśmy niespodzianką PlusLigi, bo nikt przed sezonem nie postawiłby złamanego grosza, że po pierwszej rundzie zgromadzimy aż 18 punktów - powiedział środkowy AZS Politechniki Warszawskiej Maciej Zajder.
Zajder od 2011 roku jest siatkarzem Politechniki. Wcześniej występował w Pamapolu Siatkarz Wieluń. - Ursynów to oaza spokoju. Podoba mi się w Warszawie, bo mogę iść do teatru, kina i nie jest to wielka wyprawa. W Wieluniu jedyną restaurację zamykano o 22.30. Nie byłoby gdzie świętować zwycięstwa ze Skrą - śmieje się środkowy Politechniki w rozmowie z "Przeglądem Sportowym".
W poniedziałek Politechnika pokonała na Torwarze Skrę Bełchatów 3:2. Spotkanie oglądało ponad 5 tys. kibiców. - Meczom ze Skrą zawsze towarzyszą dodatkowe emocje, bo pochodzę z Bełchatowa, tam się wychowałem. Zdobyłem z tym zespołem mistrzostwo Polski juniorów - opowiada Zajder.
- Mocna zagrywka i fakt, że bardzo dobrze zagrał cały zespół, a nie jeden czy dwóch zawodników było kluczem do zwycięstwa. Z pewnością, jesteśmy niespodzianką PlusLigi, bo nikt przed sezonem nie postawiłby złamanego grosza, że po pierwszej rundzie zgromadzimy aż 18 punktów - zakończył Zajder.
Info:Warszawa.sport.pl
Trochę pojechał z tą jedyną restauracją
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Pomógł: 18 razy Wiek: 33 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 1578 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-12-01, 23:10
Nie ma to jak reklama Wielunia Ale szczerze mówiąc wiele się nie myli, jeśli dobrze liczę to pomylił się tylko o jedną. A i o tej drugiej miał prawo nie wiedzieć, bo nie jest aż tak popularna.
_________________ I'd agree with you, but then we'd both be wrong
Czekam na pierwsze mecze, rozwój wydarzeń i kolejne sukcesy. Bardzo miło wspominał mecze Siatkarza Wieluń, mimo sporych nerwów związanych z problemami klubu... Brakuje mi tych emocji. Wiele oddałbym, żeby w Wieluniu ponownie zawitała PlusLiga
Cytat:
SIATKARSKA TRZECIA LIGA WRACA DO WIELUNIA
Siatkarz Wieluń w nowym sezonie zagra w trzeciej lidze. Rozgrywki na tym poziomie wracają do Wielunia po kilku latach.
Na trzecim froncie Siatkarz grał ostatnio w sezonie 2008/2009. Po rozmowach z młodzieżą i trenerem Zbigniewem Gajdą podjęliśmy decyzję, że w tym roku zgłosimy się do rozgrywek, wyjaśnia Mariusz Grabczak z zarządu Siatkarza.
- Mamy potencjał do tego, żeby trzecią ligę reaktywować i spróbujemy w tym roku, żeby zagospodarować ten materiał, jaki przez wiele lat w Wieluniu był szkolony. Jest na to czas. Głównie zawodnicy, młodzież i Zbyszek Gajda - oni są inicjatorami tego. My tylko będziemy chcieli dopomóc.
Kandydatów na funkcję trenera było kilku, ale zarząd klubu ostatecznie uznał, że najlepiej w tej roli sprawdzi się Gajda, który ostatnio szkolił kadetów.
- W jakimś wąskim gronie o tej „seniorskiej” siatkówce rozmawialiśmy już dużo wcześniej. Te rozmowy toczyły się już od momentu, kiedy w Wieluniu przestała funkcjonować zawodowa siatkówka. I tak wspólnymi siłami każdy coś dołożył do tego koszyczka, jakieś pomysły i tak się to zrodziło. Na pewno byłoby grzechem zaniechania odpuszczenie tych rozgrywek, tym bardziej że mamy potencjał, jeśli chodzi o młodych zawodników, którzy też pałają chęcią spotkania się na parkietach seniorskiej siatkówki i to jest chyba główny motor.
- mówił trener trzecioligowców, który na razie ma deklaracje dwunastu chętnych graczy. Wśród nich są oczywiście podopieczni z drużyny młodzieżowej, zawodnicy Siatkarza, którzy ostatnio występowali w Volleyu Działoszyn (m.in. Tomasz Kłys i Aleksander Łuczak), a także ci, którzy wracają do ligowego grania w wieluńskim zespole, a kiedyś pojawiali się nawet na parkietach Młodej Plus Ligi (Przemysław Brożyna).
rozgrywający: Kamil Kita, Bartosz Dworak
atakujący: Przemek Brożyna, Łukasz Bogacz
środkowi: Patryk Waloch, Konrad Kopytnik, Marcin Kaczmarek, Damian Śpich
przyjmujący: Tomasz Białek, Tomasz Kłys, Tomasz Wencel, Michał Kowalczyk, Michał Kaja
libero: Olek Łuczak, Przemek Makowski
Ostatnio zmieniony przez Damiao 2013-09-14, 18:42, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum