Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 155 Piwa: 13/1 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-05-06, 13:27 Aero2?
Dla zainteresowanych.
Nie wiecie może czy w W-niu to pójdzie? Ponadto interesuje mnie możliwość podpięcia jako modemu starszego, niby zgodnego z wymogami sony-ericsona..... Piszcie
_________________ Są równi i równiejsi - Ludzie zróbmy z tym coś
Wysłany: 2012-06-30, 16:17 Re: Aero2?
jameswoo napisał/a:
Dla zainteresowanych.
Nie wiecie może czy w W-niu to pójdzie? Ponadto interesuje mnie możliwość podpięcia jako modemu starszego, niby zgodnego z wymogami sony-ericsona..... Piszcie
Podpinam się do tematu. Działa komuś AERO2 w Wieluniu lub okolicy?
Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 155 Piwa: 13/1 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-07-02, 21:09
paewl napisał/a:
W Wieluniu Aero2 nadal nie dział chociaż mają pozwolenie na uruchomienie nadajnika.
Czyli nadal czekamy i mam nadzieję na naprawdę szybkie rozwiązanie tej kwestii. Tymczasem mała modlitwa do Bozi i może w końcu uruchomią coś dla normalnych ludzi . Jak tylko coś ruszy, mam nadzieję, że podzielicie się info....
_________________ Są równi i równiejsi - Ludzie zróbmy z tym coś
Wysłany: 2012-08-05, 10:50
Witam!
Przyłączam się do pytania czy wie ktoś coś na temat Aero2 w Wieluniu??
Ogólnie zasięg jest po włożeniu karty do telefonu wykrywa sieć 26017 czyli Aero2, ale nie loguje się do niej. Taka sytuacja ma miejsce już gdzieś od kwietnia/maja. To samo w modemie 3G zasięg jest a do sieci się nie loguje.
Możliwe, ze nadajnik jest ale jest jeszcze nieaktywny?
Komus udalo sie w ogole zalogowac w Wieluniu? We wrocku hula az milo, tu juz drugi raz w odstepach kilkumiesiecznych probuje sie podlaczyc i nic z tego.
Oficjalny nr na infolinie Aero jest w ogole nieaktywny, maile pewnie laduja w spamie. Czyzby oczekiwali zeby poczta im pismo wysylac?
Podsumowujac: porazka.
Wysłany: 2012-08-23, 08:40
Z tej mapki ewidentnie wynika, że nie powinno być zasięgu, ale
Wieluń na liście BTSów Aero2 jest i zasięg też więc nie rozumiem
dlaczego się nie loguje.
Z Znając życie to problem zniknie w okolicach listopada 2014, gdzie w grudniu kończy się
usługa:P
Ta mapka jest z grudnia 2011 i od tego czasu sporo się zmieniło. Do niedawna najlepiej było sprawdzać zasięg na stronie CP i wg niej zasięg w Wieluniu jest od jakiegoś czasu ale teraz już nie będzie tak wiarygodna bo dodano na mapce zasięg HSDPA. W Wieluniu zasięg jednak jest bo gdy mam włożoną kartę Aero do telefonu to pokazuje mi sieć Aero2 a gdy jest w modemie to pokazuje CP900. Tylko czemu nie można się połączyć
Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-08-23, 10:30
HandOfFury, czy TY widzisz ale ta mapa jest bardzo niedokładna, a do tego stara bo z
22-12-2011 więc bym się nią nie sugerował. Należy szukać tak jak pisze paewl, HSPA+/HDSPA na BTSach ,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum