Nie wiedziałam gdzie to wkleić ale zdecydowałam się tutaj, daje dużo do przemyśleń...
Synek spacerował plażą razem ze swą matką.
W pewnej chwili zapytał:
- Mamo, jak można zatrzymać przyjaciela, kiedy w końcu uda się go zdobyć?
Matka zastanowiła się przez chwilę, potem schyliła się i wzięła dwie garście piasku. Uniosła obie ręce do góry; zacisnęła mocno jedną dłoń: piasek uciekał jej między palcami i im bardziej ściskała pięść, tym szybciej wysypywał się piasek. Druga dłoń była otwarta: został na niej cały piasek.
Synek patrzył zdziwiony, potem zawołał:
- Rozumiem!
annuska [Usunięty]
Wysłany: 2005-08-23, 15:36
trudno znaleźć prawdziwą, szczerą przyjaźń... macie prawdziwego przyjaciela/ przyjaciółke??
Aneeczka_ [Usunięty]
Wysłany: 2005-08-26, 07:15
Bardzo trudno.. wiem już coś na ten temat ...
Blink [Usunięty]
Wysłany: 2005-08-26, 08:14
Mamy, i przyjaciela i przyjaciolke. Moim zdaniem , by powiedziec o przyjazni, prawdziwej przyjazni, trzeba lat, trudnych chwil, ktore tę przyjazni wyprobują. Bo latwo byc przyjacielem kiedy wszystko jest dobrze i kolorowo, ale w chwialch ciezkich, trudnych i kiedy nasza przyjazn wymaga od nas wyrzeczen i poswiecen roznie to bywa.
by powiedziec o przyjazni, prawdziwej przyjazni, trzeba lat, trudnych chwil, ktore tę przyjazni wyprobują. Bo latwo byc przyjacielem kiedy wszystko jest dobrze i kolorowo, ale w chwialch ciezkich, trudnych i kiedy nasza przyjazn wymaga od nas wyrzeczen i poswiecen roznie to bywa.
Ja mam tak naprawdę tylko 2 przyjaciółki od serca.. z jedną znam sie od czasu gdy miałam 3 latka.. mieszka drzwi w drzwi .. sąsiadka a druga to Ania przyjaciólka ze szkoły na której się jeszcze nigdy nie zawiodłam...
_________________ ,,Ludzie nigdy nie wiedzą, że są szczęśliwi, wiedzą tylko, kiedy byli szczęśliwi..."
Pomogła: 12 razy Wiek: 44 Dołączyła: 17 Lis 2005 Posty: 1648 Otrzymał 1 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2006-04-11, 19:04
Cytat:
a mam tak naprawdę tylko 2 przyjaciółki od serca.. z jedną znam sie od czasu gdy miałam 3 latka.. mieszka drzwi w drzwi .. sąsiadka n a druga to Ania przyjaciólka ze szkoły na której się jeszcze nigdy nie zawiodłam... n
Moim zdaniem , by powiedziec o przyjazni, prawdziwej przyjazni, trzeba lat, trudnych chwil, ktore tę przyjazni wyprobują. Bo latwo byc przyjacielem kiedy wszystko jest dobrze i kolorowo, ale w chwialch ciezkich, trudnych i kiedy nasza przyjazn wymaga od nas wyrzeczen i poswiecen roznie to bywa.
I tu się niestety nie zgodzę... Moim zdaniem jest wręcz przeciwnie. Kiedy komuś dzieje sie krzywda łatwo jest współczuć i pocieszać. Dopiero gdy trafia się prawdziwe szczęście można poznać sie na przyjacielu(ółce).... Bo przyjaciel nie zazdrości i cieszy się twoim szczęściem a wbrew pozorom to nie jest juz takie łatwe
Dopiero gdy trafia się prawdziwe szczęście można poznać sie na przyjacielu(ółce).... Bo przyjaciel nie zazdrości i cieszy się twoim szczęściem a wbrew pozorom to nie jest juz takie łatwe
Madre spostrzeżenie Przyjaciół poznajesz w biedzie... ale ja moje przyjaciółki na wszystkie sposoby wypróbowałam i nigdy sie nie zawiodłam wiec mogę je nazwać moimi najukochańszymi osóbkami na świecie
_________________ ,,Ludzie nigdy nie wiedzą, że są szczęśliwi, wiedzą tylko, kiedy byli szczęśliwi..."
ja mam kilku takich bliskich przyjaciół, myśle ze niektóre osoby z forum wiedzą ze o nich pisze tak naprawde nie zamieniłabym ich na nikogo innego
mam też przyjaciółke "od serca" z którą znam sie duuzo lat, byly gorsze i lepsze dni, ale zawsze wiem ze moge na nią liczyć, tak jak ona na mnie
Zawsze uważałam,że moją najlepszą przyjaciółką jest siosta ale niestety zawiodłam sie ale teraz potrafie określić kto jest moim najlepszym przyjacielem...
_________________ "Być gwiazdą,gwiazdą ludzi fantazją.."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum