Wysłany: 2012-08-29, 16:06 Wypad rowerowy na Kamieńsk
Chodzi mi to od dłuższego czasu, a ostatnio w końcu skonsultowałem to m.in z Ferbikiem.
O co chodzi? Zobaczyć słynny wykop (cóż, ja nie byłem nigdy/nie widziałem), odwiedzić górę Kamieńsk (trasa downhillowa, sporo jest tego na YT), no i przeokazji zrobić okrągłe, no właśnie, 150 (około) kilometrów na rowerze.
Fakty: licząc średnio 20km/h wychodzi jakieś 3 godziny z hakiem jazdy w jedną stronę, więc licząc czas na postoje itd - 4h w jedną. Raczej trzeba by sobie zarezerować cały dzień na wyjazd. Ofc możemy sobie, jak na innych rajdach, zrobić jakieś ognisko czy coś, żeby było ciekawiej
Trasa - przez Działoszyn, DK8 rowerem to samobójstwo i niepotrzebne dodatkowe kilometry.
Natomiast chodzi o sam fakt, czy znajdą się chętni na taki wyjazd (na pewno ja i Ferbik - ktoś jeszcze?) - samemu jeździć robi się nudno, a znów pierwotny plan żeby go zrobić w tą niedzielę w ramach rajdów został odrzucony z wiadomych względów
Oczywiście byłby to weekend i pewnie niedziela, tylko wszystko ugadać.
Kitor mogłaby być i ta niedziela, trzeba byłoby tylko zebrać chętnych.
I tu znowu: chętni wpisywani na ten rajd tylko i wyłącznie w tym temacie. Kto się nie wpisze, uważany jest za nie biorącego udziału.
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2012-08-29, 16:41
Ja bym był chętny
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Moja propozycja jest następująca. Od weekendu 08.09 do 23.09 będę sam w moim domku letniskowym w Sulejowie nad Pilicą. Moglibyście, np: wyjechać na Kamieńsk w sobotę.Następnie powrót przez Sulejów.Do zwiedzenia - klasztor cystersów)Popas u mnie. Mogę zaoferować,kąpiel (natrysk)obiad,ewentualnie grill. Odpoczniecie,możecie u mnie spać (4-5 osób,jeśli więcej na podłodze,he,he) i w niedzielę powrót do Wielunia.
Jeśli ta propozycja was interesuję, to kontakt - do 31.08 przez "wielun.biz". Po 01.09, telefonicznie 503708866
_________________ Nie trzeba być bogaczem, aby ofiarować coś cennego drugiemu człowiekowi: można podarować mu odrobinę czasu i uwagi.
Tak będę chciał to zorganizować, właśnie na 15-16 września. Mam już praktycznie 5-7 chętnych, także Maru szykuj mięsiwo a na popitkę korczaki napełnione okowitą
Okej, z Maru nocleg dogadany, trasa w jedną stronę przez Działoszyn w stronę Radomska na Górę Kamieńsk, gdzie lecimy na zbiornik Sulejów, co daje nam w przybliżeniu 120km.
W niedzielę powrót inną trasą, jeszcze do przemyślenia.
Bylem wczoraj na Gorze Kamiensk. Wyciag krzeselkowy,czynny. Tor saneczkowy,czynny. Cross rowerowy,oczywiscie tez czynny. No i restauracja, czynna,choc ceny zapewne wysokie. Widoki na szczycie zapieraja dech w piersiach. Przepraszam za styl,pisze z komorki.
_________________ Nie trzeba być bogaczem, aby ofiarować coś cennego drugiemu człowiekowi: można podarować mu odrobinę czasu i uwagi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum