Warning ! cookie path is empty! Check in in the Admin Control Panel or set it in the PhpMyAdmin table: prefix_config - cookie_path row
 Forum Index

FAQFAQ  SearchSearch  MemberlistMemberlist  UsergroupsUsergroups
RegisterRegister  Log inLog in

Previous topic «» Next topic
Miejsca parkingowe wokol marketu "Pszczolka"
Author Message
Skorupa
Dojeżdża PKSem

Posted:    Miejsca parkingowe wokół marketu "Pszczółka" [ !!! ]

Wiecie dlaczego została zdjęta kostka wokół Pszczółki? Nie ma jej tylko w miejscach parkingowych - reszta okalająca market jak była tak jest.

W sumie to nie tragedia, bo dzięki parkingowi przy Orliku zawsze jest miejsce, ale wygląda to dziwnie.

Czyżby jakiś konflikt czy tylko modernizacja? :)

DSC00052.jpg
142 Time(s) 239.61 KB

zbigie
Dojeżdża PKSem

Posted:     [ !!! ]

O który parking chodzi, jeden przed wejściem do Pszczółki już rozebrali zaraz po remoncie pawilonu. To chyba jakaś komedia?

Skorupa
Dojeżdża PKSem

Jutro zrobię zdjęcia, chociaż mogłem zrobić dzisiaj :/

Parking jest rozebrany między "Pszczółką" a blokiem nr 1 (od strony POW) i między "Pszczółką" a apteką/przychodnią/spółdzielnią. Z obu stron na całej długości. Przy Wendta za to zdemontowali słupki z łańcuchami :)

zbigie
Dojeżdża PKSem

Szkoda, że Bareja już nie żyje ale może Juliusz Machulski zainteresował by się tą farsą. A miałem nadzieję, że Wieluń to miasto rozsądnych ludzi. Masakra.

Mrówek
Moderator

To jest śmiech w biały dzień. Najpierw nakazali im "demontaż" parkingu od wschodu, teraz od północy i południa, pewnie za kilka miesięcy dostaną jeszcze nakaz "demontażu" od strony zachodniej... Ze wszystkich marketów wieluńskich, ta pszczółka chyba najsłabiej sobie radzi na rynku i jeszcze ją dobijają...

Saxon
Przejeżdżał przez Wieluń
Łukasz'79

[quote="Mrówek"]Ze wszystkich marketów wieluńskich, ta pszczółka chyba najsłabiej sobie radzi na rynku i jeszcze ją dobijają...[/quote]

Może właśnie o to chodzi

miko 005
WIELUNIAK

A widzieliście na jakich zasadach odbywa się tam ruch? Z każdej strony samochód wyłaniał się za przysłowiowego węgła, czy to aby było bezpieczne dla ruchu pieszego? Nie raz widziałem jak pieszy wychodzący zza Pszczółki w stronę np. "białego domku" stawał oko w reflektor z autem chcącym właśnie skręcać w lewo, bo ruch tam odbywał się na zasadzie ruchu okrężnego.
Oczywiście nie ma tam jakiś zawrotnych prędkości i tylko dlatego jak do tej pory nic złego się nie stało (chyba). W tym miejscu jest zbyt duży ruch pieszy aby można było dopuścić tam jeszcze ruch samochodowy. Ta inicjatywa likwidacji parkingów, to pewnie skargi mieszkańców osiedla i pieszych klientów samej Pszczółki.

Zanim na pomoc zacznie się wołać wszystkich świętych, łącznie z Bareją i Machulskim, to warto przeanalizować najpierw wszystkie za i przeciw :shock:

obowiązkowy
Przejeżdżał przez Wieluń

Ja słyszałem, ze chodzi o to, ze na demontowanych parkingach stawali mieszkańcy okolicznych bloków, pomimo że były one przeznaczone dla klientów. W takiej sytuacji, gdy itak klient nie ma gdzie stanąć właściciel marketu zdecydował się rozebrać miejsca parkingowe, aby zrobić na złość mieszkańcom i spółdzielni... takie coś słyszałem. Trochę mało logiczne, ale....

stanmarc
Mieszka pod Wieluniem

Kostkę zdemontowali ale auta i tak parkują na "ubitej ziemi" ;)

Skorupa
Dojeżdża PKSem

Tak to wygląda.

DSC00054.jpg
153 Time(s) 127.32 KB

DSC00053.jpg
148 Time(s) 135.95 KB

dislike
Przyjeżdża na zakupy

[quote="miko 005"]Ta inicjatywa likwidacji parkingów, to pewnie skargi mieszkańców osiedla i pieszych klientów samej Pszczółki.
[/quote]

Skargi to dopiero będą - na brak miejsc parkingowych. I WSM przywróci parking ale już za swoje pieniądze.
A poszło pewnie o to co ostatnio - pieniądza. Właściciel szczypółki nie chce płacić za dzierżawę terenu bo parkują nie tylko klienci marketu więc zapewne wypowiedziano umowę dzierżawy i nakazano przywrócić teren do pierwotnego stanu.

Ale co za sens w takim działaniu... :roll:

monikzy
Przyjeżdża na zakupy
monikzy

Zdejmowanie kostki, to już faktycznie paranoja.... Najpierw wydali na to pieniądze a teraz to usuwają. Bzdura kompletna. Jeżeli chcieli usunąć parking, wystarczyło postawić jakieś oznaczenie.

tumasz
Dojeżdża PKSem

[quote="monikzy"]... Jeżeli chcieli usunąć parking, wystarczyło postawić jakieś oznaczenie...[/quote]

Którego wyegzekwowaniem zajmie się np . Straż Miejska .... :twisted:

Skorupa
Dojeżdża PKSem

Czyli jako mieszkaniec sąsiedniego bloku i klient "Pszczółki" mam w niej przestać kupować, bo teoretycznie nie mam gdzie zaparkować?

Sklep stwierdził, źe nie będzie płacił za powierzchnię parkingową i w efekcie spółdzielnia w odwecie rozebrała kostkę. Mistrzostwo :-D

Ferbik
Administrator

Welcome to Poland.

monikzy
Przyjeżdża na zakupy
monikzy

Potwierdzam, widziałam, nie ma kostki :roll:

zbigie
Dojeżdża PKSem

[quote="miko 005"]Ta inicjatywa likwidacji parkingów, to pewnie skargi mieszkańców osiedla i pieszych klientów samej Pszczółki.

Zanim na pomoc zacznie się wołać wszystkich świętych, łącznie z Bareją i Machulskim, to warto przeanalizować najpierw wszystkie za i przeciw :shock:[/quote]

miko 005 wywołałeś mnie do tablicy to odpowiadam po analizie za i przeciw, którą zrobiłem zanim dokonałem poprzednich wpisów: można było przesunąć blokadę wjazdu na koniec parkingu po prawej stronie Pszczółki patrząc od strony Złotexu (tą która jest dalej w kierunku boiska), piesi by byli bezpieczni, mieszkańcy i klienci zadowoleni, a tak tylko więcej aut będzie na trawnikach. A dlaczego Bareja i Machulski, bo panowie Koclejda i Kaja, których znam i szanuję nie potrafią się najzwyklej na świecie dogadać i idzie "udry na udry" ze szkodą dla wszystkich.

Mrówek
Moderator

W ostatnich dniach wymalowano pasy parkingowe w miejscu gdzie było lodowisko. Może to lepsza opcja.

Skorupa
Dojeżdża PKSem

By żyło się lepiej...

IMG_20150205_073052.jpg
86 Time(s) 209.72 KB

IMG_20150205_073102.jpg
99 Time(s) 203.78 KB

MoonWalker
Czytał o Wieluniu

Jeśli to teren Lewiatana to ich prawo robić tam, co im się rzewnie podoba.
A postronnym nic do tego.

dislike
Przyjeżdża na zakupy

Może ktoś przytarl ścianę i dlatego takie slupki?

Skorupa
Dojeżdża PKSem

Raczej nie - po prostu zakaz wjazdu.

Najpierw zlikwidowano parkingi, następnie wsadzono krzewy przy krawężnikach by nikt nie parkował. Gdy to nie poskutkowało wspawano słupek, aż w końcu postawiono blokadę :) Smarowanie w między czasie samochodów dziwnymi substancjami to już pryszcz...

lewia.JPG
63 Time(s) 62.77 KB

[ REPLY ]
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You can download files in this forum
Add this topic to your bookmarks
Printable version