Cała ta otoczka miała uświadomić nam wszystkim, że jest to duży problem co widać po ilości zebranych psich "nieczystości". Wiele osób w czasie happeningu wyrażało co o tym sądzi i utwierdziło w tym, że jest to ważne szczególnie w okolicach placów zabaw.
Jeżeli problem jest naprawdę duży to urzędnicy powinni siedzieć za swoimi biurkami i myśleć skąd wziąć pieniądze na kolejne dziesięć takich pojemników, a nie paradować po parku.
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2012-10-22, 22:19
Na pewno powstaną następne dwa o których pisałem, a być może więcej. Żeby zobaczyć co to jest to trzeba też przyjść i sprawdzić. Urzędnicy już od jakiegoś czasu myślą skąd wziąć pieniądze na zakup następnych, dlatego też projekt sejmiku był wspierany, bo miasto dodało do projektu jedynie 1/5 wartości pojemników.
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Wysłany: 2012-10-24, 16:55
ourson napisał/a:
Skoro akcja jest pilotażowa, to aby móc ocenić jej efekty powinniście w jakiś sposób móc zmierzyć efekty akcji. Można wiedzieć w jaki sposób zamierzacie mierzyć te efekty i w jakim czasie od postawienia pojemników? Będzie to pomiar jednokrotny? A jeśli wielokrotny to w jakich odstępach czasu i dlaczego właśnie takich?
Dzisiaj sprawdziłem temat pojemników. Wybrałem dwa na plantach od strony Reformackiej. W obu czarne foliówki tzn. takie jakie można pobrać w automacie wyżej zajmowały prawie 3/4 pojemników, a torebki powoli się kończyły. W piątek było włożone po 100 sztuk. Sądzę, że jeżeli w kilka dni jest tyle zużytych torebek, to dobrze wróży na przyszłość akcji - jeżeli torebki będą na bieżąco uzupełniane.
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Wysłany: 2012-11-01, 08:54
To jest wieluński przykład?
Sądzę, że to już trochę przesada, bo nie jest to doprecyzowane ani pod względem granic osiedla, kar za nieprzestrzeganie zakazu i co mają zrobić te psy, które już są na terenie.
Pomógł: 2 razy Wiek: 43 Dołączył: 24 Sie 2012 Posty: 103 Skąd: Ze Szczercowa
Wysłany: 2012-11-01, 10:20
Raczej wygląda na absurd polskiego miasta, albo rządzącej władzy w jakimś mieście. Może w taki sposób chcieli pokazać, że trzeba pilnować porządku po psach ograniczając im wstęp w dany rejon.
Wysłany: 2012-11-06, 18:56
Od kilku tygodni są już pojemniki na plantach. Czy lokalizacje tych pojemników są odpowiednie czy powinny być przesunięte w inne miejsce?
Wysłany: 2012-11-06, 21:00
Rybak napisał/a:
Najwięcej psów jest na wieluńskich osiedlach i tam powinny stać takie pojemniki.
W najbliższym czasie planowane jest postawienie co najmniej dwóch pojemników. Jeden z nich ma być w okolicy ul. Sadowej, a drugi w rejonie "górki" na Wyszyńskiego. Co do lokalizacji to brane są pod uwagę Wasze wpisy.
Na plantach na trawnikach są tabliczki "zakaz wyprowadzania psów", więc skoro nie można tam chodzić z psami to po co tam stoją pojemniki ??
A ja też poproszę o odpowiedź na to pytanie. Po co pojemniki w miejscach gdzie nie można wyprowadzać psów?
No ja też jestem ciekaw. Cały sztab ludzi ...
Mrówek napisał/a:
Dzięki ścisłej współpracy z burmistrzem Wielunia, Januszem Antczakiem i wydziałem Gospodarki Komunalnej, Nieruchomości i Planowania Przestrzennego Urzędu Miejskiego w Wieluniu, a także Starostą Powiatu Wieluńskiego, Andrzejem Stępniem a także Wydziałem Edukacji, Kultury, Sportu i Turystyki Starostwa Powiatowego
... nad tym pracował i nikt tego nie spostrzegł?
Usunąłem fragment postu nawiązujący do usuniętych postów, które nie były związane z tematem.
Mrówek
Wysłany: 2012-12-05, 20:39
W związku z planowanym zakupem następnych pojemników na psie nieczystości, mam pytanie w którym miejscu na Starych Sadach powinien się jeden z nich pojawić?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum