Nie mów nie mów... Facetka chciała ze mną zamienić się na mieszkanie (ona miała nieco większe) w blokach na Armii Krajowej i zawołała odstępnego 2500 zł. Po usłyszeniu czego po prostu nacisnąłem czerwoną słuchawkę.
co sie czepiacie? ma mieszkanie do wynajęcia na tyle je ceni to jest jej problem po za tym to dział z ogłoszeniami a nie do dyskusji na temat wysokosci czynszu, z resztą w mojej opinii to jest cena rynkowa w WLN jest mało mieszkań do wynajęcia...
Wiedziałem, że się ktoś odezwie w sprawie dyskusji nad ogłoszeniem. Forum dyskusyjne, nie ogłoszeniowe. To raz. Dwa, że trzeba ludzi sprowadzać na ziemię.
Wiedziałem, że się ktoś odezwie w sprawie dyskusji nad ogłoszeniem. Forum dyskusyjne, nie ogłoszeniowe. To raz. Dwa, że trzeba ludzi sprowadzać na ziemię.
co to znaczy sprowadzić ludzi na ziemię? czy nie jest tak że cene kształtuję stosunek popytu do podaży ? a skoro popyt jest duży a podaż niewielka to ceny są jakie są. po za tym chciał bym zwrócić uwagę jeszcze na jeden aspekt: załóżmy że mieszkanie o którym mowa jest warte 119 tys zl (39 * 3 tys średnia cena rynkowa 1m2 w wln) wiec gdyby sprzedac takie mieszkanie i te pieniądze wpłacić na lokatę bankową (na dzień dzisiejszy najlepsza oferta getinu 7,5 %) daje nam to po odliczeniu podatku belki ponad 600 zł miesięcznie. Czyli za mniej niż taką kwotę mieszkania tej wielkości w Wieluniu nie opłaca się wynajmować. Dodam jeszcze że lokatorzy co jakiś czas się zmieniają i co pewien czas coś ulega awarii coś się zepsuje i czasem trzeba coś wyremontować. więc tak na prawdę 700 zł to promocyjna cena! pozdrawiam
Zapomniałeś dodać, że taka lokata może być założona tylko raz, tylko na 2 m-ce i tylko do 10 tys zł. Realna lokata do znalezienia na rynku jest niższa - oferta Getinu ma za zadanie tylko ściągnąć do banku nowych klientów.
Poza tym jest jeszcze coś takiego jak inflacja - teoretycznie mieszkanie powinno jej podlegać i jego wartość powinna wzrastać równo ze stopniem inflacji. Kasa na lokacie będzie stała i np za 10 lat dalej będziesz miał wpłacone 119 tys zł ale wartość mieszkania powinna być wyższa.
700 zł za 39m2 nie wydaje mi się promocyjną ofertą, ale ceny kształtuje rynek.
nie wchodziłem w szczegóły oferty ale myślę że przy 100 tyś już można coś tam wynegocjować. a co do wartości mieszkania to za 10 lat może to być większa ale może to być też mniejsza. Wystarczy spojrzeć na propozycje wynajmu mieszkań w wieluniu na alledrogo najniższa to chyba 800 zł... po za tym większość z tych ofert to tylko oferty fikcyjne mające na celu przyciągnąć klienta do biura nieruchomości.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum