Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-11-22, 19:10
Jechałem wczoraj z Wrocławia i odcinek Oleśnica- Syców będzie chyba lada dzień otwarty... na obwodnicy Sycowa w kierunku Wrocławia nawet już oznakowanie nie jest pokreślone
co prawda z trasy do Wrocławia bardziej uciążliwy jest odcinek Wieluń - Syców, ale i tak przyspieszy to nieco drogę do Wrocławia W końcu to już połowa trasy będzie drogą szybkiego ruchu
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-11-24, 21:23
Jeśli chodzi o odcinek Wieruszów - Wieluń, to ja często wybieram opcję Wieruszów-Klatka-Parcice-Turów-Wieluń - trasa całkiem przyzwoita - bez tirów, nadmiernego ruchu - można spokojnie sobie do Wielunia wjechać
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Jeśli chodzi o odcinek Wieruszów - Wieluń, to ja często wybieram opcję Wieruszów-Klatka-Parcice-Turów-Wieluń - trasa całkiem przyzwoita - bez tirów, nadmiernego ruchu - można spokojnie sobie do Wielunia wjechać
Gdyby tylko poprawili nawierzchnię na długości Klatka-Parcice to byłoby luxusowo wręcz Ale na pewno jest to lepsza opcja niż stanie w korku w Dąbrowie.
Ja to się obawiam że nie zdążą wybudować całej S8 a zostanie wprowadzony obowiązkowy Via Toll na samochody osobowe (w tej chwili dobrowolny) i tyle z radości będzie...
Wysłany: 2012-12-04, 12:17
Dziś jechałem pierwszy raz nowym odcinkiem. Muszę powiedzieć, że droga do Wrocławia jest coraz przyjemniejsza - wyjazd z Krzyków (płd Wrocławia) - dojazd do końca obwodnicy Sycowa w 52 minuty
Natomiast nagrodę trzeba przyznać komuś kto postawił na końcu obwodnicy Oleśnicy znak wg którego w celu dojechania do Sycowa trzeba zjechać z S8 i jechać starą "8" - po prostu geniusz...
Maciej W trakcie przeprowadzki do Wielunia EWI w Sercu
Pomógł: 13 razy Wiek: 48 Dołączył: 24 Mar 2009 Posty: 1155 Piwa: 5/6 Skąd: EWI-OOL
Wysłany: 2012-12-04, 14:02
ourson, a ile od Sycowa do Wielunia ??
_________________ Jeśli pozwolisz, by robactwo się rozmnożyło, rodzą się prawa robactwa. I rodzą się piewcy, którzy będą je wysławiać.
Antoine de Saint-Exupery
Wysłany: 2012-12-04, 14:13
maaciej76, spuśćmy zasłonę milczenia po drodze 2 fotoradary, jedna suszarka i dwa razy krokodylki (wszystko na odcinku Syców - Wieluń) masakra... ale już za rok do Walichnów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum