Obecna ulica, gdzie się znajduje wieluński szpital jest ulicą Szpitalną, bo wielu ludzi wiedziało przed dwudziestoma laty, że tam jest szpital, a mało kto wiedział, że to była Ulica Hanki Sawickiej.
Kolejny przykład obok ZUS-u. Po jednej stronie drogi tablica "ul.Skłodowskiej", po drugiej "ul.Curie-Skłodowskiej", a na drugim końcu "ul.Skłodowskiej-Curie".
W Rudzie jest dom, należący do Ulicu 18 Stycznia, a na płocie tabliczka: "Ul.Kasztelańska"
Osoby za to odpowiedzialne pewnie do dziś nie widzą w tym problemu.
Wiata ładna .... ale zajmuje ponad połowę szerokości chodnika ... można było chyba ją ustawić "z głową" ;P ... mimo wszystko widać bylejakość w realizacji nawet tak banalnych zadań ;P
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2012-12-21, 15:04
Faktycznie, można było usadowić wiatę trochę inaczej. Wszak nie my żyjemy dla żywopłotu, tylko żywopłot dla nas. Trzeba mieć tylko nadzieję, że ktoś kompetentny pójdzie wcześniej czy później po rozum do głowy i zrobi to jak należy.
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 18 razy Wiek: 33 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 1578 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-12-21, 20:09
Inna sprawa, że wtedy osoba siedząca pod wiatą nie bardzo będzie widziała, czy jakiś autobus zbliża się do przystanku (żywopłot będzie zasłaniał). Można by to fajnie rozwiązać (np. zrobić małe półkole z żywopłotu, poszerzyć w tym miejscu chodnik i w wygospodarowane w ten sposób miejsce przesunąć wiatę), ale jak dla mnie to nie jest jakaś priorytetowa sprawa.
Bardziej mnie interesuje kiedy, wzorem przystanku na pl. Legionów, zostaną usunięte szpecące i niefunkcjonalne słupki przystankowe, a rozkłady jazdy zostaną przeniesione na nowe wiaty. To nie kosztuje prawie nic, a efekt jest namacalny - podczas deszczu nie mokniemy czytając rozkład jazdy, nie musimy go też daleko szukać (dla niektórych to oczywiste że powinien być pod wiatą i długo mija, zanim zorientują się ze jest na słupku obok).
_________________ I'd agree with you, but then we'd both be wrong
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2012-12-21, 21:45
monikzy napisał/a:
Dobrze, że w ogóle wiatę postawili. Raczej nie przeszkadza to, że jest na chodniku.
zabija mnie takie podejście... po prostu dziękujmy, że burmistrz zajmuje się czymkolwiek innym niż promowaniem swojej osoby... a że robi to byle jak? nieważne...
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Ourson to jest realistyczne podejście. Trzeba się cieszyć z tego co się ma
Pewnie, że super by było gdyby ktoś zadbał o to aby coś było z głową zrobione. Ale to raczej nie w naszym kraju.
_________________ “The person, be it gentleman or lady, who has not pleasure in a good novel, must be intolerably stupid.” - Jane Austen
Dołączył: 20 Cze 2013 Posty: 8 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Zadupie łodzi
Wysłany: 2014-05-19, 19:32 A ja o absurdach na wieluńskich ulicach.
Na ul. Baranowskiego, mniej więcej w jej połowie stoi znak - zakaz ruchu - z tabliczką pod spodem, kogo zakaz nie dotyczy ( jak zwykle mieszkańców i pojazdów rolniczych). Taki sam znak stoi od strony ul. Rymarkiewicz. Ciekawe, czym kierował się Pan Urzędnik wydając zgodę na umieszczenie takiego znaku zakazu na drodze publicznej. Wykazał się on skrajną głupotą, skazując na płacenie mandatów osób odwiedzających mieszkańców a przede wszystkim nakłaniając gości do łamania prawa o ruchu drogowym!!!!! TO SIĘ NADAJE DO TELEEXPRESSU!!!
Według mojej znajomości przepisów drogowych należałoby owszem, umieścić pod znakiem zakazu tabliczkę z napisem - nie dotyczy pojazdów DO 3,5 T.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum