dislike, dzięki za spostrzegawczość. Ja akurat chciałem wiedzieć o wszystkich i wszystkim dać możliwość złożenia ofert. Takiego tematu na forum nie znalazłem i stwierdziłem, że czasem ktoś również będzie zainteresowany tymi firmami, unikając jeżdżenia po całym mieście w dodatku w tak kiepskich warunkach.
_________________ Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Roger, sory ale nie jesteś chyba deweloperem, żeby firmy od okien biły się o Twoje względy. Przetarg chcesz zrobić? Trzeba po prostu wypisać z projektu wielkości okien, zabrać d-u-p-e w troki i przejść się po kilku biurach.
No przeszedłem się dzisiaj tam, gdzie wiedziałem i różnice są ogromne. Pogoda nie sprzyja jeżdżeniu po mieście i szukania innych firm, także napisałem posta może dowiem się o innej.
_________________ Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
3 miesiące temu zamawiałam okna do babci domu. Byłam w Okbud, Oknobud, Dumot i Jagoda. Z tych czterech najtańsze wyszły w Oknobud koło Statoil. Montaż z opianowaniem i otynkowaniem, cena przystępna
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2013-01-24, 21:00
Roger napisał/a:
różnice są ogromne
Różnice w cenach są ogromne bo i okna są różnej jakości i o różnych opcjach "wyposażenia".
Jeśli będziesz miał wysokie wymagania co do okien, to wtedy okazuje się że w tych "droższych" firmach wychodzi taniej. Np dopłata do okien 3 szybowych jest praktycznie symboliczna, okleina z obu stron w cenie itd. itd. http://okna-mroz.pl/s-12-ct70+cava
Administrator, wiem wiem, ale moje wyceny opierają się tylko na Oknach firmy Veka. Dlatego nie ma różnicy w jakości.
Wielkie dzięki za linki zapoznam się z pewnością.
Tak stosują ciepły montaż, ale czy potrafią to zrobić poprawnie chyba już nie. Dwa lata temu montowałem okna i chciałem je zamontować z ciepłym montażem poza obrysem muru to żadna DOBRA firma z Wielunia nie chciała się tego podjąć, a ta u której zamówiłem okna (patrz wyżej) też mnie zapewniała że montuje w tej technologii i poległa na całej linii od pomiaru po montaż.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2013-01-25, 18:26
Eco napisał/a:
ale czy potrafią to zrobić poprawnie chyba już nie.
Ja też 2 lata temu i nie było problemu z montażem poza obrysem muru, okno po prostu wisi na kotwach. To szaro-grafitowe do czego przylegają taśmy illbruck to styropian (czwarte zdjęcie).
Okna 3 szybowe poza lepszym współczynnikiem ciepła, mają jeszcze jedną zaletę, w dzień praktycznie nic przez nie nie widać z zewnątrz (robi się efekt lustra).
Administrator mamy te same okna, co do samych okien to nie mam zastrzeżeń jest to chyba jedna z lepszych firm na rynku, jedyny problem to firma montażowa.
Jeżeli można wiedzieć to która firma montowała Ci okna Mielczarek czy raczej Mróz bo on jest przedstawicielem Jezierskiego
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum