Na temat granic Dąbrowsko-Wieluńskiej jest wiele sprzeczek. ot np. ul.Kolejowa która formalnie jest W Wieluniu a i tak wszyscy mówią ze jest w Dąbrowie co mnie osobiście drażni.. Bojarowska natomiast, masz rację, jest już Dąbrowy jednak mówiąc "w kierunku Dąbrowy" miałem na myśli widok w kierunku ul.Ceglanej
A Jak już tak pisze, to który to przystanek?
Pomógł: 18 razy Wiek: 33 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 1578 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2013-02-09, 22:11
Wygląda mi to zupełnie jak przystanek na pętli komunikacji miejskiej przy dworcu Wieluń - Dąbrowa
Natomiast co do tematu granic wieluńsko - dąbrowskich, to pierwsze słyszę, żeby ktoś mówił, ze Kolejowa jest w Dąbrowie. Chyba wszyscy dobrze wiedzą, że to jest Wieluń (przynajmniej ci, których znam). Podobnie jak wspomniany dworzec, pętla i pobliska SDM leżą w Wieluniu.
Bojarowska faktycznie leży w Dąbrowie, ale patrząc na zdjęcie z geoportalu wydaje mi się, że robiąc tamto zdjęcie nie przekroczyłem granicy Wielunia
_________________ I'd agree with you, but then we'd both be wrong
Spooky, Zgadza się to najlepszy w Wieluniu węzeł komunikacyjny
Natomiast co do tego czy Kolejowa należy czy też nie do miasta to swoją kwestie już wyraziłem i nic mnie nie przekona do tego że "moja" ulica jest Dąbrowy. Dowodem jest choćby poczta adresowana na Wieluń ul.kolejowa XX, a nie Dąbrowa ul.kolejowa XX.
Pomógł: 18 razy Wiek: 33 Dołączył: 25 Maj 2007 Posty: 1578 Otrzymał 8 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2013-02-10, 12:00
puma2091 napisał/a:
Spooky, Zgadza się to najlepszy w Wieluniu węzeł komunikacyjny
Szkoda, że ten węzeł już coraz bardziej (słowo wymoderowano) - coraz mniej linii tam dojeżdża, nieskoordynowane kursy z rozkładem jazdy pociągów... Ale w Internecie można znaleźć zdjęcia z czasów świetności tego miejsca - http://gtlodz.eu/img-szcz...0cc11ec31fb890a
Ferbik napisał/a:
Bojarowska ani Kolejowa (przynajmniej ta większa część od Sieradzkiej) nie należą do Wielunia, tylko Dąbrowy - to tak poza tematem
No chwila. Przecież ze wstawionej przez Ciebie mapy wynika niezbicie, że Kolejowa należy do Wielunia. Natomiast co do Bojarowskiej, to ja byłem na samym jej początku, przy samej ul. Sieradzkiej, tam gdzie jeszcze jest Wieluń I faktycznie zrobiłem zdjęcie w kierunku Dąbrowy, która zaczyna się kilka metrów dalej (ale to pierdoła, nie ma sensu kruszyć o to kopii).
PS. Napisałem "p o d u p a d a" i wymoderowało mi słowo, omal nie spadłem z krzesła ze śmiechu
_________________ I'd agree with you, but then we'd both be wrong
Spooky, aa fakt Zamroczyło mnie! i część mapy zobaczyłem w negatywie Kolejowa właśnie wchodzi klinem do miasta
Przepraszam
Taką bzdurę walnąłem i jeszcze podparłem ją printscreenem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum