dawid W trakcie przeprowadzki do Wielunia się gra, się ma
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 1173 Piwa: 14/19 Skąd: znienacka
Wysłany: 2013-02-16, 20:27 Wyniki 1 Rundy Play Off i Play Out
W/g mnie, wszystkie wyniki patrząc na statystyki z poprzednich rundy, dokładnie odwrotne od oczekiwanych
Za tydzień będzie się działo
Przypominam, że w wypadku stanu rozgrywek pomiędzy poszczególnymi drużynami 1-1, decyduje Złoty Set, rozgrywany do 25pkt.
PO PU.jpg
Plik ściągnięto 119 raz(y) 252,06 KB
_________________ Potrzebujesz DSL-a, Neostradę? Call me 502-408-902
Ostatnio zmieniony przez dawid 2013-02-17, 15:20, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 14 razy Wiek: 44 Dołączył: 27 Sie 2006 Posty: 1173 Piwa: 14/19 Skąd: znienacka
Wysłany: 2013-02-25, 02:22 Wyniki półofinału
W dniu wczorajszym odbył się pierwszy mecz finałowy WLS Body Art. Po niezwykle emocjonującym spotkaniu, wygrała drużyna Foto Damiana 3-2. Rewanż odbędzie sie w dniu 2 marca od godziny 18.30 na hali WOSIR-u. Z mojej strony pokuszę się o stwierdzenie, że wczorajszy mecz był chyba najładniejszym i stojącym na najwyższym poziomie w tym sezonie ze wszystkich rozegranych spotkań. Ci którzy byli mogą to potwierdzić
Przed meczem rewanżowym, odbędą się 2 konkursy: "Precyzyjnej zagrywki" oraz "Gwoździa". Zapraszam wszystkich kibiców siatkówki
Reszta wyników i harmonogram zakończenia sezonu WLS Body Art sezon 2012/2013
WLS BA.jpg
Plik ściągnięto 124 raz(y) 235,03 KB
_________________ Potrzebujesz DSL-a, Neostradę? Call me 502-408-902
Ja słyszałem opinie że zespół Foto Damiana zagrał na dużym zmęczeniu ze względu na rozegranie 2 setów więcej od przeciwnika a także kilku zawodników rozegrało 4 sety o 18 w Drużbicach w barwach Volleya Działoszyn
Dawid powinieneś się postarać o jakąś relacje dla mnie
Wysłany: 2013-03-03, 14:56 Finał WLS Body Art
Za nami finał WLS Body Art. Tych, których na nim nie było, niech żałują. Świetny mecz, duuuużo kibiców, super atmosfera i emocje do samego końca. Młodość wygrała z doświadczeniem i w tym sezonie zasłużone zwycięstwo odniosła drużyna Foto Damian-a. W konkursie Precyzyjnej Zagrywki wygrał Jacek Jesionek z Lobo Tom-Chłód, a w konkusie "Gwoździa" zwyciężył Tomek Kolebski z Foto Damian-a. Klasyfikacja końcowa wygląda następująco:
1. Foto Damian
2. Oknobud
3. Irex Skomlin
4. Martex Dzietrzkowice
5. Lobo Tom-Chłód
6. Papier Serwis Lubax
7. Budowlani Stępień
8. Margo Patnów
Byłem zobaczyć finał (chociaż nie do końca) i potwierdzam - mecz zacięty, na wysokim poziomie, świetna atmosfera i mnóstwo kibiców.
Właśnie tych kibiców zazdrości wam amatorski basket, bo u nas niestety trybuny puste.
Ale gdzie ta reklama? W RZW mam spoty wykupić? Koszykówka nie ma w Wieluniu dobrej passy (w Polsce też). Na tle siatkówki w Wieluniu wypadamy słabo - brak jest przede wszystkim nauczycieli WFu, którzy mieliby podstawy do nauczania basketu w szkołach. I nie wystarczą jedna czy dwie osoby - trzeba ich kilku, żeby nauka koszykówki nie zaczynała się w liceum a najpózniej w gimnazjum. Praktycznie rzecz biorąc mamy w mieście chyba tylko jednego nauczyciela z przygotowaniem do nauczania koszykówki, sędziów na ligę musimy ściągać z Częstochowy, a z samego Wielunia grają 2-3 ekipy (reszta to Złoczew, Praszka, "Mokrsko" czy Częstochowa).
Skoro brak jest zawodników to brak tez jest kibiców - to jest bardzo prosta zależność. Wyrazem traktowania koszykówki przez miasto była sprzedaż konstrukcji pod kosze z wieluńskiej hali za psie pieniądze (wcześniej kupiono je za ciężką kasę) tylko po to, żeby zapewne dokupić trybuny potrzebne na mecze Siatkarza...
Tak czy siak gratulacje dla siatkarzy amatorów i ich kibiców.
Wysłany: 2013-09-20, 05:20
Pora na odświeżenie tematu. Ruszyły zapisy do 12 już sezonu WLS Body Art. Więcej info na naszym fanpage-u :
Zostało tylko kilka dni do końca zapisów a jak na razie są tylko 4 drużyny zapisane:
Foto Damian Hatshepsut Lexon
Oknobud
Irex Skomlin
Zespół Szkół nr 1
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum