Wysłany: 2013-03-09, 12:57 Plus Internet LTE - czy w Wieluniu jest zasięg
Witam. Zdecydowałem się na zakup internetu LTE z sieci Plus. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś ma juz ten internet i jak sie sprawuje w naszych rejonach tzn. Wieluń i okolice.
Jeśli mapa zasięgu Plusa na ich stronie jest aktualna to w Wieluniu zasięgu w tym standardzie jeszcze nie ma. Od niedawna można jednak korzystać z HSPA+ więc LTE może też już rusza
No właśnie patrzyłem na mape zasięgu i niby nie ma a nasz salon Plusa proponował mi internet na naszym terenie własnie w standardzie LTE i zgłupiałem. Nie chcę nadziać sie na jakiś haczyk i brać coś co u nas jeszcze nie działa.
Też miałem brać LTE z Plusa (na Placu Legionów) ale konsultant po sprawdzeniu oznajmił,że Wielun jeszcze nie jest objety zasięgiem i nie wiadomo kiedy to nastąpi,co najlepsze zapytałem jak wygląda sytuacja we Wrocławiu gdzie studiuję i okazało się ,że zasięg jest głównie w samym centrum,a dosłownie na rynku i okolicach . Pózniej odszukał konkretną ulicę ( 20 min piechotą od Placu Grunwaldzkiego) i okazało się,że również to za daleko,więc grzecznie podziękowałem i poszedłem do Play,abonament z modemem 15gb za 59zl mam i polecam.
Po zapoznaniu się z tematem faktycznie Wieluń nie jest objęty jeszcze LTE z sieci Plus. Dlatego zdecydowałem się zostać przy operatorze ale z internetem w technologii HSPA+. W ofercie mam bezprzewodowy router, tablet, pakiet 15GB a to wszystko też za 59,90 miesięcznie. Dziękuje za odpowiedzi
Powiem tak w pracy mam internet z LTE ( Wieluń) i od dopiero od 4 dni wyskakuje zasięg LTE. Będąc w Plusie przy okazji pytałam o to czy si e pojawił w Wln to Pani stwierdziła że już dziś spotkała z 3 raz ze sierdzeniem że się pojawił..
Możliwe, że gdzieś ten internet już łapie bo też spotkałem się ze zdaniem, że niby zasieg jest. Ale chodzi mi też o okolice Wielunia. Nie wszędzie LTE jeszcze dotarła no a umowa na 2 lata, więc sądzę, że za 2 lata można będzie już spokojnie LTE używać wszędzie.
Według tej mapy:
http://mapa.btsearch.pl/g...2336730957/z/13
W Wieluniu mamy trzy nadajniki LTE, jednak nie są one przypisane do żadnej sieci a do firmy "Mobyland" która natomiast ma powiązania z Aero2 (darmowy internet).
Nie wiem jak w Wieluniu ale sprobujcie sie w duzym miescie polaczyc na dowolnej czestotliwosci w PLUSie. Zycze powodzenia. Rachunki po paredziesiat zloty, a transfer 5kb, no ale LTE przeciez..
Nie wiem jak w Wieluniu ale sprobujcie sie w duzym miescie polaczyc na dowolnej czestotliwosci w PLUSie. Zycze powodzenia. Rachunki po paredziesiat zloty, a transfer 5kb, no ale LTE przeciez..
Może ktoś się podzielić doświadczeniami LTE w Wieluniu. Jak się sprawuje, czy często zrywa połączenie, czy warto zmienić ze stałki na LTE? Ogólnie wady i zalety, gdyż nie wiem czy się w to pakować.
Mam na myśli LTE z Plusa
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2014-07-10, 14:28
OgioN, wyniki z LTE Plusa podawałem w wątku i Internecie w Wieluniu. Mam to jako łącze do laptopa więc w Wieluniu rzadko korzystam, ale jak na początku testowałem to było w porządku. Teraz namawiam mamę na zmianę WSM na Plusa, bo to co się dzieje z WSM w godzinach szczytu woła o pomstę do nieba...
Nie wiem jak teraz, ale jak ja brałem LTE to było 7 dni na próbę za jakieś kilka złotych (niby za darmo, ale te kilka złotych za coś tam trzeba było zapłacić). I można było bez żadnych problemów oddać.
Gdyby nie było teraz tej promocji już to daj znać na prv możemy się dogadać bo mam router w sumie wolny większość czasu jak jestem w Wieluniu to mógłbyś sobie zrobić jakiś test...
_________________ Ludzie dzielą się na tych, którzy lubią koty i na pokrzywdzonych przez los...
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 25 Mar 2012 Posty: 329 Piwa: 19/2 Skąd: hamburg
Wysłany: 2014-07-10, 18:28
Ja niestety mam sprzęt z LTE ale kartę z Orange i zasięgu LTE nie ma...
A WSM o ile wiem nie ma problemu przeciążeniem łącza natomiast coraz trudniej przebić się z domowym Wifi na paśmie 2.4 - tyle śmiecia w eterze. Może to z tym problem?
Promocja trwa do końca lipca. Test 7 dni i płaci się 29 zł, a potem można zwrócić sprzęt. Według mapy zasięgu lte z plusa do mnie zasięgu nie ma, natomiast w plusie gość przekonywał mnie, że jemu pomimo takiej samej sytuacji jak u mnie lte śmiga. Zatem ważne jest abym to sobie sam sprawdził. Ewentualnie wchodzi jeszcze pomysł z anteną do routera.
W każdym bądź razie opłaca mi się to mieć w tej nowej promocji, gdyż mam już cyfrowy polsat do tego wziąłbym lte z rabatem 50% + i 1zł za telefon w plusie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum