Ja polecam urządzenia brother. Są do nich nie drogie tusze, ja do swojej zamienniki kupuje po 3 zł za sztukę.Jak dla mnie jakoś druku jest ok i szybko drukuje, a ma już 5 lat.
Firma Hewlett-Packard poinformowała dziś o zawarciu ugody z dwoma dużymi dystrybutorami sprzętu komputerowego, warszawskim Action SA oraz wrocławskim AB SA. Action jest dystrybutorem zamienników wkładów do drukarek własnej marki ActiveJet, AB natomiast oferuje zamienniki własnej marki TBPrint.
W ramach ugody obie polskie firmy przyznały, że patenty HP są ważne i podlegają ochronie. Action i AB zobowiązały się do zaprzestania sprzedaży wkładów atramentowych naruszających prawa własności intelektualnej HP, zarówno na terenie Polski, jak i innych krajów, w których spółki te prowadzą swoją działalność. Action zwróciła HP część kosztów związanych z dochodzeniem przez HP swoich praw. W ugodzie pomiędzy HP i AB zawarto postanowienie o zniszczeniu wszelkich zapasów produktów posiadanych przez AB, które naruszają prawa własności intelektualnej wynikające z patentów HP.
HP złożyło również pozew przeciwko kolejnemu dużemu polskiemu producentowi zamienników - firmie BlackPoint SA. Najprawdopodobniej więc w najbliższym czasie posiadacze drukarek atramentowych HP będą mieli problemy z zakupem, czasami nawet kilkukrotnie tańszych, zamienników do swoich drukarek i będą musieli polubić oryginalne tusze HP.
Polecę Ci drukarki/urządzenia wielofunkcyjne Brother. Miałam do czynienia z drukarkami Canona i HP i ich nie polecam. Tusze do drukarki Brother są bardzo tanie i wydajne (do mojej drukarki komplet tuszy kupiłam za około 20 zł), w cenie do 400 zł znajdziesz takie urządzenia z WiFi oraz czytnikiem kart pamięci, mają wyświetlacz LCD i wkłady atramentowe oddzielnie dla każdego koloru.
Jeśli mogę coś jeszcze dodać to w urządzeniach HP bardzo często zawodzi skaner a w canonach są drogie tusze, w poprzednim modelu drukarki canon jaki miałam, czarny tusz kosztował ponad 70 zł a kolorowy grubo ponad 100, więc...
Gdzie kupić? Swoją kupowałam w MediaExpert z jakiejś promocji, która wtedy obowiązywała. Porównaj ceny na stronach www sklepów typu Avans, MediaExpert czy Neonet i będziesz miała orientację, bo w sklepach powinny być te same ceny co w ich sklepach internetowych
obaczaj to, laserówka, lepsza oszczędność, bardzo dobra firma OKI, jeżeli jak zdecydowana większość ludzi nie drukujesz nic kolorowego to na pewno to będzie świetny wybór. Sporo się oszczędza, a jakość wydruków lepsza niż w atramentówkach, nie rozmazuje się żaden tusz, etc.
Jak drukujesz fotki i inne pierdoły, to niestety atramentówka.
Z drukarek atramentowych odradzam Lexmarka, sam posiadam, leży zepsuty od 2 lat, ciągłe problemy z krzywym wciąganiem papieru, kleksy na wydrukach, jakieś błędy w OS...ja już tej firmie dziękuje.
Pomógł: 46 razy Wiek: 44 Dołączył: 02 Sie 2006 Posty: 3905 Piwa: 79/18 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2013-03-21, 06:46
Wielki Szu napisał/a:
Z drukarek atramentowych odradzam Lexmarka, sam posiadam, leży zepsuty od 2 lat, ciągłe problemy z krzywym wciąganiem papieru, kleksy na wydrukach, jakieś błędy w OS...ja już tej firmie dziękuje.
a ja właśnie miałem napisać że polecam Lexmarka;-) Mam w firmie i w domu Pinnacle Pro901 - urządzenie wielofunkcyjne - z tanim tuszem czarnym oryginalnym po 17 zł brutto/500 stron.
Niestety ta seria już wyszła z produkcji, ale pewnie są jakieś następne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum