Ferbik, kto co lubi - fakt że kolorystyka trochę szalała (zdj. Kaliskiej i ostatnie z parku), natomiast ogólnie była zamierzona. Ja tam nie widzę białego śniegu mając żółte oświetlenie, nie wiem jak ty
Ogólnie praktycznie wszystkie zdjęcia robione przez t 15-30 sekund, to też składowa efektu.
Kitor, przejrzałem sobie trochę Twoją galerię i mam pytanie apropos fotek z występu Cezika.
Te pierwsze ujęcia ludzi na sali to tym samy sprzętem robione co nocne? Jeśli tak to dopalane jakąś lampą?
Cezik bez lampy, poza tymi po koncercie i przed (2,3 i niektóre z końca - na koncercie nie wolno było używać).
Nocne robione Nikonem D90 z obiektywem kitowym, na koncercie miałem D90 oraz Canona 550d (z pożyczoną Sigmą, coś koło 18-125 przy f3.5-5.6 bez stabilizacji). Peter na pewno Nikonem robiony - Canon robił głównie jako kamera do realizacji relacji, ale później też go wykorzystywałem, głównie na Ceziku.
Od razu napiszę że na Ceziku Ferbik pociął by się z balansem bieli, bo takie światło dali że te zdjęcia nocne to pikuś - widać zresztą na tych z facebooka RZW
ISO, przy 800 już jest dla mnie nie akceptowalny szum. Zależy też który kit masz (ja 18-55, jest jeszcze ten na 105). Ogólnie dobre wrażenie, ale nie miałem okazji na innych obiektywach używać, także ciężko mi oceniać.
Tylko jeśli chodzi o moje nocne, miej na uwadze że zdjęcia w większości z przysłonami rzędu 20 i czasem naświetlania 15-30 sekund. "Z ręki" nie ma szans zwyczajnie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum