Aero2 działa w UMTS900 a nadajnika w takiej technologii Plus w Wieluniu do tej pory nie miał. Nieznany BTS ID może wskazywać na nowo uruchamianą stację i pewnie dlatego poziom sygnału ma taką małą wartość.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 155 Piwa: 13/1 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2013-03-24, 06:13
Jak to Działa w tej chwili? Są jakieś osoby, które aktualnie użytkują to cudo u nas?
Tak poza tym tematem, ma ktoś jakieś info na ciekawostkę odnośnie mi.in Wielunia zamieszczoną w linku poniżej?
http://media2.pl/telekomu...-WiMAX-4G..html
_________________ Są równi i równiejsi - Ludzie zróbmy z tym coś
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 25 Mar 2012 Posty: 329 Piwa: 19/2 Skąd: hamburg
Wysłany: 2013-03-24, 09:43
Nie mam teraz karty, podobno udało się zalogować do aero2 w Wieluniu, nie wiem jak ze stabilnością. Używałem tylko w Warszawce, tam bez problemów.
Co do Netmaks - są opinie użytkowników w tym wątku http://wielun.biz/viewtop...=8349&start=705
A powyższy przykład "internetu unijnego" - z..y sposób na marnotrawienie funduszy - kiepska usługa z kosmiczną ceną, której koszt pokrywa podatnik. Szkoda, że z dopłat nie powstała sieć światłowodowa w naszej gminie, z tego byłby większy pożytek dla ludności.Jaki dostawca internetu
Więc wreszcie w Wieluniu i okolicach będzie fajny net. Patrząc na mapę btsearch widzę kilka innych pozwoleń(Ostrówek, Konopnica)- ciekawe czy też są uruchomione? Nic tylko zamawiać kartę od aero i korzystać.
Działa ładnie Co prawda nie znalazło sieci Aero2, ale jechało na roamingu Plusa.
Mapa zasięgu:
http://www.plus.pl/indywidualna/pomoc/MapaZasiegu/
Trzeba wybrać "HSPA+/UMTS". "Na zewnątrz" zasięg łapie 99% Wielunia. Dużo gorzej wygląda zasięg "Wewnątrz", ale z pomocą może przyjść 10m kabla usb i modem wystawiony za okno
PS. to prawda, że internet rozłącza co 1 godzinę? Jak u Was z pingami?
Pomógł: 53 razy Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 3747 Piwa: 39/17 Skąd: z Wielunia
Wysłany: 2013-11-10, 17:31
Od kilku dni mam aero i jestem z niego bardzo zadowolony. Spodziewałem się o wiele gorszej jakości a tu taka niespodzianka.
_________________ "Przed skorzystaniem z forum zapoznaj się z treścią regulaminu dołączonego do niego bądź skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą gdyż każdy post niewłaściwie napisany lub zrozumiany zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu."
Pomógł: 15 razy Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 659 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2013-11-14, 10:53
Też od kilku miesięcy używam Aero. Chodzi dobrze i zasięg też całkiem spory. Dla osób posiadających smartfona idealna sprawa. Jedna opłata 27zł i można korzystać do woli. Niestety nie mam dualsima w smartfonie więc noszę dwa telefony póki co niemniej jednak jak ktoś chce tylko używać smartfona i Aero jest sporo aplikacji VoIP na Androida w bardzo konkurencyjnych cenach w porównaniu operatorów komórkowych a SMS ofc i tak wiele aplikacji za free.
Pomógł: 3 razy Dołączył: 14 Sie 2007 Posty: 155 Piwa: 13/1 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2013-12-29, 20:12
U mnie jakieś 60-80% załogi w firmie już to cudo posiada lub zamówiło. Póki co, nikt się nie uskarża, wręcz przeciwnie. Kilku "gieniusi" narzeka tylko na prędkość torrenta
_________________ Są równi i równiejsi - Ludzie zróbmy z tym coś
Pomógł: 5 razy Dołączył: 11 Gru 2010 Posty: 363 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: Wie(życzka)luń
Wysłany: 2013-12-29, 22:34
Jameswoo coś biedna ta Twoja załoga jak Aero2 służy im do torrentów
Zależy gdzie używają owej sieci, bo testując w WIeluniu i okolicach Wielunia do 5-8km różnie bywa z transferem - zwłaszcza zrywaniem połączenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum