Pomógł: 1 raz Wiek: 40 Dołączył: 07 Cze 2011 Posty: 85 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: EJP
Wysłany: 2013-04-14, 12:41
ogólnie to kulisy powiatu ostro lecą.
jakby nie było jakiś tam radca sradca każe im usunąć materiały ze strony itp a oni napisali drugi artykuł którego treść pokrywa się z pierwszym
mi się wydaje, że sprawa jest prosta: ksiądz może pozwać kulisy o zniesławienie. jeśli to prawda, że jest niewinny i ta całe afera jest wyssana z palca na pewno tak zrobi bo jest przecież niewinny... natomiast jeśli jest winny to raczej do sądu się nie uda gdyż - jeśli interwencja pogotowia miała miejsce - wystarczy powołać na świadka ratowników którzy brali udział w akcji i wszystko stanie się jasne...
no troche źle bo karetki wcale nie musiał wysłać szpital i niektórych rzeczy nie da sie od tak udowodnić.
a co do artykułu. nic złego tam nie jest napisane. jak dojdzie do sprawy do cza będzie świadków powołać o ile tacy w ogóle są bo to oczywiście nic pewnego.
wzywanie jakiś policjantów do kosciołów to już o jakąś kpine zakrawa...
o ile taki jest bo wiadomo, najłatwiej napisać że 'anonimowy' czy tez 'osoba blisko związana ze sprawą'
ale jak coś będzie na rzeczy to na pewno każdy będzie o tym wiedział
Roj [Usunięty]
Wysłany: 2013-04-14, 18:34
Korci mnie żeby do tej całej afery związanej z duchownymi w roli głównej , zaangażować którąś ze stacji telewizyjnych o zasięgu ogólnokrajowym w celu rzetelnego i uczciwego wyjaśnienia tego zamieszania . Sami duchowni unikają wypowiedzi w lokalnych mediach jak ,, diabeł święconej wody ,, . Policja zamiast zaangażować się wyjaśnienie tego całego ,,mętliku,, robi w kościołach na mszy jakieś odczyty o szkodliwości internetu na społeczeństwo . Pan radca prawny żąda zakazu umieszczania jakichkolwiek artykułów w prasie Należy zapytać do czego to całe zamieszanie zmierza ? . Pożyjemy to zobaczymy co z tego wyniknie
Roj [Usunięty]
Wysłany: 2013-04-16, 18:59
Jest nowy artykuł w kulisach na temat tej ,,afery,, znaleziono nawet ,,,,winnego,,, ,Jest nim ponoć młody policjant który rzekomo rozpowszechnił ,,plotkę,, ciekawe co na to policja . Kuria Częstochowska nie jest stroną konfliktu o całej sprawie dowiedziała się z mediów .
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Mar 2006 Posty: 1504 Piwa: 17/150 Skąd: z północy
Wysłany: 2013-04-16, 20:50
Roj, czy jest "w tej" sprawie ktoś, kto podpisał się pod swoją wypowiedzią nazwiskiem ? Bo powoli zaczynam dochodzić do wniosku, że śmieszni stają się ówcześni obserwatorzy / donosiciele tego widowiska (tzn. mieszkańcy Czarnożył), nie wielebny kapłan. Nie od dziś wiadomo, że księża lubią sobie pofolgować. Tym bardziej w dzisiejszych czasach, kiedy powołanie nie jest chyba czymś zbyt popularnym Choć specjalistą z dziedziny religii nie jestem.
W takich sytuacjach jak to mówił mój św. pamięci ojciec "chłop stworzył, baba rozniosła", a prawdy tyle co nic. Miałem okazję ostatnio się przekonać jak to na mieście wszyscy wiedzieli, że podpisałem umowę z jednym z lokalnych przedsiębioorców na wynajem od niego lokalu, nawet niektórzy dopatrzyli sie kolorów firmowych na ścianach. I wszyscy znali sprawę z kilku wiarygodnych źródeł. Obecny wynajmujący zaczął patrzeć na mnie spod byka, inni którzy ze mną wcześniej rozmawiali o wynajmie się pogniewali bo już wiedzą, że umowa zawarta. Tylko ani ja ani właściciel lokalu o tym nie wiemy, bo ani słowa wcześniej nie zamieniliśmy. Pewnie i na tej plebani było podobnie, oczywiście wszyscy piszący łącznie z Kulisami mają wiedzę z pewnych źródeł, a ja też mam z pewnego źródła wiedzę, od mojego brata, który jest parafianinem Parafii w Czarnożyłach, że w jedną z niedziel (jeśli sie nie mylę w Wielkanoc) ktoś (bodajże z tego forum) po mszy przepraszał za pomówienia i tą informację w przeciwieństwie do wcześniejszych rewelacji wielu może osobiście potwierdzić, bo byli na tej mszy a nie, że wiedzą z zaufanych, pewnych źródeł.
Pomógł: 59 razy Dołączył: 12 Sie 2005 Posty: 3155 Otrzymał 7 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2013-04-17, 10:34
Kraj absurdów...
1. Radca prawny powołuje się w piśmie na Ustawę o świadczeniu usług drogą elektroniczną chociaż w przypadku gazet (czy to tradycyjnych czy w formie elektronicznej) ona nie obowiązuje. Gazety i takie artykuły reguluje prawo prasowe ! Radca prawny ewidentnie posłużył się linkiem który wklejałem na forum z orzeczeniem sądu, ale nawet nie przeczytał go do końca lub nic z niego nie zrozumiał.
2. Czy to była plotka czy też nie, policja zupełnie zignorowała informację o osobie nieletniej zamieszanej w tą sprawę. Co więcej rzecznik policji opowiada , jakoby sex z osobą nieletnią w takiej hipotetycznej sytuacji był zgodny z prawem.
Tym bardziej że w poprzednim artykule znalazł się taki cytat:
Cytat:
"Co na to sam ksiądz?
- Słyszałem jakoby takie zajście miało miejsce pod moją nieobecność - potwierdza chaotycznie ksiądz."
Cytat:
"Nie prowadzimy postępowania we wspomnianej sprawie zapewnia Waldemar Kozera, rzecznik prasowy KPP w Wieluniu.
Jak dodaje, osoba 17 -letnia w świetle prawa może uprawiać seks, jeśli jest on nieprzymuszony"
3. Policjant czyta na mszy za karę jakieś oświadczenia
Myślałem że średniowiecze się skończyło.
4.
chi napisał/a:
źle rozumuje ?
Tak źle rozumujesz:
Żyjemy w kraju w którym grozi mi odpowiedzialność karna za to, że publicznie nazwę kogoś np złodziejem (pomimo tego że ukradł mi 3 krotnie samochód i został za to skazany)
Pomógł: 3 razy Dołączył: 11 Maj 2011 Posty: 257 Piwa: 38/19 Skąd: Wieluń
Wysłany: 2013-04-17, 15:15
Dla „nieznających” temat, małe przypomnienie pierwszego artykułu z Kulis Powiatu:
Seksafera czy próba oczernienia?
Wokół proboszcza z Czarnożył zebrały się ''czarne chmury''. Parafianie aż grzmią na temat rzekomych wyskoków księdza Jerzego Wachowskiego. Proboszcz całą sytuacją, jak mówi, jest zażenowany. – Kto chce mi odebrać godność i całemu kościołowi w Czarnożyłach? – dopytuje załamany.
Plotkują parafianie, plotkują forumowicze. O rzekomej imprezie z udziałem pań lekkich obyczajów, która miałaby odbyć się na plebani u proboszcza Czarnożył huczą prawie wszyscy. News potwierdzają parafianie. Otrzymaliśmy informację, jakoby byli świadkowie sytuacji, kiedy pod plebanię podjechały karetki i radiowóz policji.
– Potwierdzam to w stu procentach. Taka sytuacja miała miejsce. Impreza była huczna, do tego stopnia, że musieli przyjechać ratownicy z zastrzykiem rozkurczającym – komentuje mieszkanka gminy Czarnożyły.
Na wieluńskim forum znaleźli się już i tacy, którzy mówią, że informacja ta jest potwierdzona przez pracowników szpitala. Nie brakuje również osób, które mówią, że w imprezie miałaby uczestniczyć 17-letnia dziewczyna, czy też, że sprawą zajmuje się policja.
– Nie prowadzimy postępowania we wspomnianej sprawie – zapewnia Waldemar Kozera, rzecznik prasowy KPP w Wieluniu. Jak dodaje, osoba 17-letnia w świetle prawa może uprawiać seks, jeśli jest on nieprzymuszony.
Nie da się ukryć, że informacja, jakoby proboszcz Jerzy Wachowski, jest doskonałą pożywką dla społeczeństwa. Co na to sam ksiądz?
– Słyszałem, jakoby takie zajście miało miejsce pod moją nieobecność - potwierdza chaotycznie ksiądz Jerzy Wachowski.
– Noszę się z zamiarem zgłoszenia tego na policję. To, że ja miałbym w tym uczestniczyć, to informacje wyssane z palca. Ja w tym czasie byłem w rodzinnych stronach, w końcu dzień kobiet, więc byłem odwiedzić mamę - zapewnia proboszcz parafii Czarnożyły.
Jednak mieszkańcy Czarnożył głośno mówią, że to nie pierwszy wyskok proboszcza. Ponadto, w dość oryginalnej imprezie księdzu Wachowskiemu mieliby towarzyszyć również inni proboszczowie.
– To się księża zabawili. Kobiety, wino i śpiew – komentuje żartobliwie kolejny mieszkaniec wsi.
– Brakuje mi sił i odpowiedzi. Kto chce odebrać mi godność i kościołowi w Czarnożyłach. Jestem zaskoczony takimi informacjami. Są to sytuacje wymyślone - mówi proboszcz Jerzy Wachowicz.
Zapytany przez nas o wizytę ratowników medycznych w celu podania zastrzyku rozkurczającego również zaprzecza.
– Jestem zszokowany. Dla mnie ta rozmowa jest żenująca. Od pani się teraz dowiaduję takich rzeczy. Jestem zdziwiony, że ktoś potrafi coś takiego wymyślić – grzmi proboszcz.
W związku ze, szkalowaniem jego osoby, jak to ujął ksiądz Wachowicz, rozważa on możliwość zgłoszenia sprawy na policję. Jednak póki co, jest to na etapie przemyśleń.
– Nie mogę tego tak zostawić. Zastanowię się czy nie pójść z tym do jakiegoś komendanta – kończy ks. Jerzy Wachowicz.
Ksiądz a seks, czyli kometarze z forum wielun. biz
magdapar1
"Podaję do wiadomości tych którzy karmią się aferami dotyczącymi zwłaszcza osób duchownych że po pierwsze ksiądz na żadnej mszy nie poruszał tego tematu co świadczy o braku wiarygodności powyższych postów. Po drugie co do poziomu intelektualnego parafii chciałabym podyskutować na priw z osobą która się o nim powyżej wypowiada – gdyż ta wypowiedz jednoznacznie wskazuje na zupełny brak wykształcenia i co gorsza jakichkolwiek objawów ludzkiej inteligencji. Po trzecie oświadczam gdyż w tym dniu tak się złożyło że chciałam zamówić mszę i byłam na plebanii – niestety nikogo tam nie zastałam. Po czwarte zaintrygowała mnie sprawa pogotowia które o dziwo w tym dniu nie miało żadnego zgłoszenia do czarnożył co każdy indywidualnie może sobie sprawdzić... Proponuje aby autor tej wyssanej z palca komedii po prostu się ujawnił albo wstawił na forum dowody żeby swoje wypowiedzi uwiarygodnić. Po czwarte oświadczam że ksiądz prawa jazdy nie stracił i nadal porusza sie samochodem a podobno juz pisało w gazetach ze księdzu ten dokument odebrano... Tylko do dzisiaj mimo licznych zapewnień o rzekomym artykule nikt tej gazety mi nie pokazal... Pozdrawiam wszystkich serdecznie, życze dużo rozsądku i więcej refleksji nad samym soba niż wszystkimi wokól"
torrent2:
"Dolewając oliwy do ognia powiem: za prześcieradło nie służyłem, pomocy nie udzielałem i uczestnikiem tej zabawy nie byłem. Ale z wielu źródeł dostałem informacje o tym zdarzeniu. A bajeczka była taka:
Księżulkowie dzień kobiet sobie urządzili, a było ich czterech, każdy z innej parafii, damy zaprosili, dobrze się bawili, jednemu wpier…lili, jeden się zakleszczył, kobieta z bólu wrzeszczała, policja i pogotowie przyjechała a na końcu pomocy udzielili.
No i cała to bajeczka "
Malina:
"Tak, słyszałam. W parafii aż wrzy od domyslów co tak naprawdę się stalo. O ile wierzyć w gadanie parafian, to księża w Dzien Kobiet urządzili sobie miły wieczór z paniami do towarzystwa, podczas którego proboszcz zakleszczył się w namiętnym uścisku z jedną z pań i trzeba było wzywać pogotowie. Podobno na mszy niedzielnej ksiądz tłumaczył się, że poprostu zasłabł a ile w tym ludzkim gadaniu prawdy sam jeden Bóg wie... "
agatob
"Wg Ciebie nie powinno się o tym głośno mówić, potępiać? Lepiej udać, że nic się nie dzieje wśród duchowieństwa? Afera goni aferę a ludzie mają wszystko z pokorą przyjmować, tuszować "wyskoki" księży? Sorry ale ja w to nie wchodzę. Poza tym ten ksiądz do świętych nie należy – dwa razy już był zatrzymany za prowadzenie auta pod wpływem alkoholu. Każdy z nas miałby zabrane prawko ale nie on.... tylko dlatego, że jest księdzem? Nie te czasy by ludzie ślepo patrzyli i wierzyli we wszystko co im ksiądz z ambony powie. "
Roj, czy jest "w tej" sprawie ktoś, kto podpisał się pod swoją wypowiedzią nazwiskiem ? Bo powoli zaczynam dochodzić do wniosku, że śmieszni stają się ówcześni obserwatorzy / donosiciele tego widowiska (tzn. mieszkańcy Czarnożył), nie wielebny kapłan. Nie od dziś wiadomo, że księża lubią sobie pofolgować. Tym bardziej w dzisiejszych czasach, kiedy powołanie nie jest chyba czymś zbyt popularnym Choć specjalistą z dziedziny religii nie jestem.
Chyba nie sugerujesz że mieszkańcy tej gminy to sobie ,,wymyślili , z nudów bo nie wiem dlaczego by to mieli zrobić ? A może,,,,,,,,,,, . Jeśli księża lubią sobie pofiglować to niech to robią dyskretnie , np. jadąc do odległych miejscowości gdzie nie są znani . Zgadza się że powołanie nie jest czymś popularnym , przecież w każdej chwili można zrezygnować z tego powołania i zająć się czym innym np zostać lekarzem itp . I na tym koniec mojej obecności w tym temacie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum