nie zgodzę się z Tobą Ferbik! Mam kolegę który już jakiś rok czasu mieszka i pracuje w Warszawie. Zarabia 3000zł, z czego 1100 musi przekazać na opłacenie wynajętego mieszkania o pow. 25 m2 ( w Wieluniu większe są kawalerki).
Kolejna część wynagrodzenia idzie na paliwo (wiemy w jakiej jest teraz cenie ), bo do pracy dojeżdża 15km w jedną stronę.
To co mu zostanie musi starczyć na życie, a nie oszukujmy się w Warszawie nie jest tanie, nawet chleb jest 2x droższy, nie mówiąc już o pozostałych artykułach codziennego użytku.
_________________ >>>...całe życie to jedna wielka gra...<<<
nie zgodzę się z Tobą Ferbik! Mam kolegę który już jakiś rok czasu mieszka i pracuje w Warszawie
Ja Ci podałem na swoim i mogę podać jeszcze sporo podobnych przykładów... wypowiedz się jeśli Ty będziesz miał do czynienia z pracą i mieszkaniem w większym mieście a dopiero później napisz, że się ze mną nie zgadzasz
mogłem pracować w większym mieście (Opole lub Katowice), nie zmieniając firmy w której jestem zatrudniony, a jedynie zmieniając miejsce pracy.
Jednak kiedy wziąłem pod uwagę stawkę jaką mi zaproponowano tj. 3000zł netto (o 1200 więcej niż obecnie dostaję w Wieluniu), po odliczeniu wszelkich kosztów związanych z życiem doszedłem do wniosku, że lepiej zostać w Wieluniu przy pracy którą mam.
zgadam sie z lukas23m, sama mieszkam i pracuje we Wrocławiu, pracując w Weluniu zarobiła bym polowe mniej, ale we Wrocławiu połowa pensji idzie na utrzymanie najlepszym rozwiazaniem bylaby praca w Wieluniu, tylko gdzie jej szukac
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2006-05-03, 13:49
Hmm....praca może na ścisłość znajdzie sie jakaś tylko czy ,,płatna''?
Tak,tak płatna....bo przyjąć przyjmują ,ale nie płacą .Trudno trafić na kogoś uczciwego, ale chyba tak jest wszędzie nie tylko w Wieluniu.
Hmm....praca może na ścisłość znajdzie sie jakaś tylko czy ,,płatna''?
Tak,tak płatna....bo przyjąć przyjmują ,ale nie płacą .Trudno trafić na kogoś uczciwego, ale chyba tak jest wszędzie nie tylko w Wieluniu.
dobrze płatna czy nie jeśli ktoś potrzebuje pracy i pieniędzy, łapie się każdej "roboty". wiem bo sam osobiście po skończeniu szkoły przez pół roku siedziałem w domu. Więc chaciałem gdziekolwiek pracować. I udało się!!! przyjąłem się do firmy gdzie moje wynagrodzenie wynosiło początkowo 400zł (1/2 etatu), a obecni jest kilkakrotnie wyższe.
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 03 Maj 2006 Posty: 2461 Piwa: 25/43 Skąd: w-ń
Wysłany: 2006-05-03, 19:58
Zgadzam się z Tobą lukas23m też tak miałem ,ale tez trafiłem na kilku oszustów i tego chyba nie da się uniknąć. Teraz mam pracę z której jestem zadowolony , dobrze płatna w miarę ,, stała'' i z przyszłością
Zgadzam się z Tobą lukas23m też tak miałem ,ale tez trafiłem na kilku oszustów i tego chyba nie da się uniknąć. Teraz mam pracę z której jestem zadowolony , dobrze płatna w miarę ,, stała'' i z przyszłością
i tak trzymaj! dobrze, że w Wieluniu są chociaż dwie osoby zadowolone ze swojej pracy!
Pomógł: 22 razy Wiek: 38 Dołączył: 03 Maj 2006 Posty: 2051 Piwa: 9/14 Skąd: Chotów
Wysłany: 2006-05-24, 16:01
I jest trzecia osoba która jest zadowolona ze swojej pracy.. to Ja Jak już wcześniej wspominałem, mieszkam w Wieluniu od roku. Na początku wybrałem się do UP i już za pierwszym podejściem znalazłem pracę, która mnie satysfakcjonuje i da się zarobić jeśli się tylko chce... I powiem szczerze, że praca w Wieluniu jest i wcale aż tak źle z wynagrodzeniem nie jest. Np na Śląsku zarabia się więcej ale i życie jest dużo droższe... Więc myśle, że nie można aż tak narzekać...
no proszę jednak jest więcej osób, których praca w Wieluniu satysfakcjonuje
można łatwo wyciągnąć wniosek, że w Wieluniu nie jest tak tragicznie z pracą?!
Gregg Sparrow [Usunięty]
Wysłany: 2006-05-25, 04:08
lukas23m napisał/a:
no proszę jednak jest więcej osób, których praca w Wieluniu satysfakcjonuje
można łatwo wyciągnąć wniosek, że w Wieluniu nie jest tak tragicznie z pracą?!
Powiem więcej.
Podobno w Wieluniu jest taaaakie bezrobocie. Piszę podobno bo u nas praca jest. Przychodzą osoby z pośredniaka i nie chcą pracować. Biorą tylko zaświadczenie że się zgłosili i nie podejmuja pracy (szczególnie mężczyźni).Według mnie z tym trzeba walczyć.
Szara strefa zakichana...
Pomógł: 17 razy Dołączył: 08 Mar 2006 Posty: 1805 Skąd: okalew/wrocław
Wysłany: 2006-05-25, 16:04
Co do pracy w Wieluniu to boli mnie fakt iż trudno tutaj dostać pracę wysyłając poprostu CV w odpowiedzi na oferty (i dalej uczestnicząc w procesie rekrutacji). Jak się nie ma znajomych, przyjaciół i rodziny, którzy pomogą i poprą to wybaczcie ale wg. mnie trudno znaleźć w wieluniu pracę młodemu człowiekowi z wyższym wykształceniem. Chcę aby pracodawca zatrudnił mnie bo jestem dobry bo się sprawdzam. To tyle....
Chcę aby pracodawca zatrudnił mnie bo jestem dobry bo się sprawdzam. To tyle....
tak... po części masz rację, czasami potrzebne są znajomości, ale fakt faktem trudno w tych czasach o dobrego i lojalnego pracownika. Wiem bo osobiście pracuję na kierowniczym stanowisku - zajmowałem się też rekrutacją pracowników i mimo, że przewinęło się ich wielu, to pracują tylko Ci którym zależy na pracy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum