Wysłany: 2013-04-22, 15:54 Nadajnik internetu radiowego na dachu
Co przyjęte jest w naszym powiecie za taki nadajnik. Mi zaoferowano łącze 10 mb, wstępnie się zgodziłem, ale czy to adekwatna "cena"? Druga sprawa- czy w ogóle warto montować taki nadajnik jeśli nie mam piorunochronu. Czy taka antena silnie przyciągałaby pioruny?
10Mb/s drogą nie chodzi - moim zdaniem to dobra oferta.
Żadna antena nie przyciąga piorunów, wyładowanie ma około 2 km długości - te pare metrów to żadna dla niego różnica.
W trakcie burzy dobrze jest powyłączać wszystkie urządzenia, bo w razie "strzału" to właśnie kabel antenowy, lub elektryczny pozwoli piorunowi znaleźć ujście (niekoniecznie prosto do gleby )
Możesz pochwalić się, kto daje 10M dla ludzi u których jest nadajnik ?
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 25 Mar 2012 Posty: 329 Piwa: 19/2 Skąd: hamburg
Wysłany: 2013-04-23, 06:27
Neostrada 10Mb/s 49zł przy umowie na 2 lata. Czy ozdobienie domu choinką z kilkoma sektorami i radioliniami jest warte 49zł? Moim zdaniem trochę więcej.
Spisz umowę, firma niech ci płaci określoną kasę i przysyła PIT (bo to będzie twój dochód i musisz zapłacić podatek).
to nie problem, sam mam na blaszanym...dachówka obciąża konstrukcję dachu, tylko ludzie którzy o tym nie wiedzą kładą dachówe droższą i znacznie cięższą....ale to nie istotne, będzie działać jak należy.
Pomógł: 13 razy Dołączył: 11 Lis 2006 Posty: 3119 Otrzymał 6 piw(a) Skąd: Wieluń
Wysłany: 2013-04-25, 21:20
miałem bardzo bardzo dawno temu antene do tv analogowej pod blaszanym dachem... były problemy z odbiorem. Pamiętam, że chodziło o jakieś zjawisko fizyczne związane z falami w takich "parasolach".
Antena odbierała tylko w 1 miejscu pod takim dachem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum