Ile lat już to remontują? Chyba rekord na skalę kraju. I jak to jest z tym zabytkowym charakterem budynku- bo przecież konserwator zabytków coś tu miał do powiedzenia, tymczasem ma to być pseudo-nowoczesny barak z pseudooknami namalowanymi farbą.
Zastanawiam się kiedy w końcu zniknie ta rudera ze zrewitalizowanego ;P parku im. Pileckiego. To częściowo zawalony budynek gospodarczy zakazem utrwalania należący do parafii ewangelicko augsburskiej - teoretycznie od paru lat znajduje się w stanie rozbiórki. Rozbiórki dokonuje niestety .... jedynie czas - dach niebawem pewnie całkiem wpadnie do środka.
Mnie natomiast ani ziębi, ani parzy cukrownia i dworzec w Dąbrowie. Wkurzają mnie natomiast "esteci", którzy chętnie betonują i brukują wszystko jak leci za publiczne pieniądze przy takim deficycie w budżecie gminy. Niedługo pewnie któryś zainteresuje się moim domem (który, przyznaję, wymaga remontu). Rewitalizacja powinna polegać na stworzeniu stanowisk pracy dla ludzi innych zawodów niż brukarze i operatorzy pił spalinowych, a tymczasem funduje nam się "wieczne miłości", fontanny i ceglane mury na cmentarzach. To centrum konferencyjno- jakieś tam, również pasuje naszemu grajdołkowi jak kwiatek do kożucha. Chociaż inwestycje w infrastrukturę cmentarną może są i strzałem w dziesiątkę, bo niedługo zostaną w Wieluniu same niedorajdy i takie staruchy jak ja.
Wkurzają mnie natomiast "esteci", którzy chętnie betonują i brukują wszystko jak leci za publiczne pieniądze przy takim deficycie w budżecie gminy. .... Rewitalizacja powinna polegać na stworzeniu stanowisk pracy dla ludzi innych zawodów niż brukarze i operatorzy pił spalinowych, a tymczasem funduje nam się "wieczne miłości"
W tej kwestii ... brukowania, budowy kolejnych pomników mam takie samo zdanie.
Co do kina i tego które obiekty są wartościowe już niekoniecznie
Dzisiaj zauważyłem że na ulicy 3 Maja, na przeciwko klasztoru, została zburzona kamienica.
Nie ma raczej co po niej płakać, bo w sumie niczym szczególnym się nie wyróżniała:
- nie miała większej wartości architektonicznej (powiedzmy w skali miasta)
- nie zdobiła szczególnie ulicy, chociaż szpecić też nie szpeciła
- może się nie waliła ale jej stan techniczny nie był chyba najlepszy,
Kiepski stan techniczny, wysokie koszty remontu nieproporcjonalne do efektu zdecydowały pewnie o jej rozbiórce. Na szczęście w tym przypadku to niewielka strata.
Może w jej miejscu powstanie jakiś ładny nowy obiekt, może nowy ale brzydki .... w najgorszym wypadku działka latami będzie pusta. Czas pokaże
3maja.JPG kamienica przy 3go maja - rozebrana w 2013
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2013-05-04, 10:48
No fakt, remont tego kina idzie tempem iście żółwim Mam nadzieję, że wybiorę się na jakiś seans filmowy do kina Syrena, jeszcze o własnych siłach, a nie np. przy pomocy balkonika
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Pomógł: 42 razy Wiek: 58 Dołączył: 04 Mar 2006 Posty: 4309 Piwa: 76/53 Skąd: wieluń
Wysłany: 2013-05-04, 11:21
red, o ten poniżej mi chodziło, ty ... złośliwcze I tak się nie ciesz, bo jak to pójdzie tak dalej, to i Tobie go pożyczę gdybyś chciał się wybrać do kina
....jpg
Plik ściągnięto 28141 raz(y) 4,3 KB
_________________ Im dłużej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum