Pomógł: 2 razy Wiek: 55 Dołączył: 04 Wrz 2009 Posty: 69 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: okolice wielunia
Wysłany: 2011-11-17, 14:13
Dziś przerzedzając przez dzielnice Wielunia czyli CUKROWNIE zauważyłem ruch na dawnym placu buraczanym tzn. Duża ładowarka zgarniał ziemie i sprzątała cały plac.Zaciekawiło mnie to i postanowiłem zasięgnąć języka u byłego pracownika cukrowni i cóż się okazało podobno ktoś wykupił plac buraczany i dawny magazyn po suchych wysłodkach i planuje tam postawić wytwórnie masy bitumicznej(ASFALT) ma zatrudniać od 20do 30 pracowników jest to firma z Mazur. Są to jak na razie informacje nie oficjalne ale fajnie by było jakby coś tam zaczęło się dziać bo tą dzielnicę zaczęli nazywać mieszkańcy Wielunia
przepraszam za wyrażenie Zad.piE METROPOLII.
I nawet napis z płotu został zdjęty DO SPRZEDANIA.
Może w końcu coś się ruszyło.
t_dscf0030kopia_813.jpg A to jest plac buraczany .
Plik ściągnięto 260 raz(y) 30,25 KB
DSC00077.JPG To jest ten magazyn na wysłodki suche
Ferbik, bardzo chętnie wszedłbym do środka. Jesteś w stanie coś zadziałać w temacie. Jestem akurat w trakcie projektu "ginące miasto" i przydałoby się kilka klimatycznych ujęć z cukrowni... Poza tym chodzi mi po głowie jeszcze biurowiec Zugilu, ehh...
BEN, ale ja pójdę do dozorcy i poproszę i na tym się moja rola skończy Także podejrzewam, że znasz się z panem J. i będzie bardziej bezproblemowo, niż moja dyplomacja, która mnie nie zawiodła co prawda
Pomógł: 2 razy Wiek: 55 Dołączył: 04 Wrz 2009 Posty: 69 Otrzymał 2 piw(a) Skąd: okolice wielunia
Wysłany: 2013-05-14, 18:22
Coś zaczyna się dziać na terenie po byłej Cukrowni Wieluń.
Od 01.07. 2013 ma ruszyć produkcja asfaltu i kruszywa, przez dwa lata maja wozić materiały na drogi S8.
Bo to nie tylko pod S8. To ma być najzwyklejszy w świecie zakład taki jak np w kamionce tylko dużo większy i nowocześniejszy. Kruszywo pod S8 przywozi na stację Wieluń-Dąbrowa PKP Cargo. Średnio 2-3 składy tygodniowo po około 30 wagonów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum